Screenshot (HNTV)
PRIJENOS NA HNTV-U

VIDEO: DERBI JESENI DRUGE HNL Pogledajte fenomenalne golčine zbog kojih se s netrpljenjem čeka veliki sudar na Šubićevcu

Odluka je pala, derbi 12.kola 2.HNL, ali i čitavog jesenskog dijela sezone između Šibenika i Varaždina igrat će se u subotu od 13 sati. Termin utakmice koja će najvjerojatnije odlučivati o jesenskom prvaku igrat će se u lunch time, u terminu ručka, zbog prijenosa na HNTV-u.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 08. studeni 2018. 19:10

- Nema veze u kojem terminu se igra, važno je da dobijemo – poručuju sa Šubićevca.

Osim što će široj hrvatskoj javnosti ponuditi borbu za sam vrh, Narančasti domaćem tv puku, posebice svojim navijačima, žele servirati i dobar, gledljiv nogomet. I, dakako pobjedu.

Serija od tri pobjede

- Igramo sve bolje i bolje, rekao bih zrelije i naravno da protiv Varaždina očekujemo nastavak tog trenda. Čeka nas teška utakmica, ali spremni smo na sve – veli trener Šibenika Borimir Perković.

Derbi jeseni Druge HNL u Šibeniku

U subotu s početkom u 13 sati na Šubićevcu se igra derbi 12. kola 2. HNL.

Riječ je o okršaju Šibenika i Varaždina, derbiju cijele jesenske sezone. Šibenik u utakmicu ulazi s dva boda više uoči sljedećeg suparnika.

Njegova momčad se uistinu stabilizira kako odmiče prvenstvo. Šibenik je u seriji od tri pobjede, a vezao je i četiri domaća trijumfa. Da nije bilo poraza u Bijelom Brdu od tadašnjeg fenjeraša BSK-a ovaj niz bio bi još impresivniji.

- U zadnje vrijeme podigli smo bitno razinu defenzivnog dijela igre, u zadnja četiri ligaška susreta primili smo samo jedan gol (Hajduk 2) a u Kupu smo od Hajduka primili golove u 86., odnosno 119. minuti, i to s igračem manje. To me kao trenera iznimno raduje ali sigurno da još imamo prostora za napredak u igri prema naprijed. Slaganje napadačkog dijela uvijek je teže, i kompleksnije – podsjeća Perković.

U pobjedi protiv Kustošije (0-1) važna dimenzija je ta što je pobjedu izborila momčad u kojoj od starta nisu nastupila petorica standardnih igrača, među njima dva najvažnija napadača (Kukec prvi asistent lige s 8 dodavanja, i Prince – drugi strijelac momčadi).

- Dobili smo širinu o kojoj uvijek govorim. Imamo kadar od 15-16 igrača, i sada se pokazalo koliko je to važno – ističe učitelj Narančastih.

Dolaskom Ivana Antunovića i povratkom Vice Kendeša i napad je postao raznovrsniji. Kukecove ‘pametne’ lopte hrane sve boljeg Princea, a Maleš se uvijek nađe i poentira kada najviše treba.

- Od trenutka kada sam se priključio momčadi, do sada se puno toga promijenilo na bolje. Vidi se to i na rezultatima, ali i unutar svlačionice koja diše kao jedna. Iza nas je serija teških utakmica, u prvenstvu smo vezali tri slavlja, i da nije bilo poraza od BSK-a bili bi opet prvi. Da ne govorim o Kupu gdje su nas minute dijelile od prolaska u četvrtfinale. Ali, brzo smo prebrodili taj poraz, i veselimo se derbiju s Varaždincima. Oni su sada uzdrmani, s novim trenerom i neće nas to zavarati. Ali, svjesni smo koliko nam donosi subotnja utakmica i tako ćemo se postaviti – šalje svojevrsnu poruku Vice Kendeš, krilni napadač šibenske momčadi.

I, da. Osim što će se u subotu igrati derbi jeseni Šibenčani će imati priliku prvi put pozdraviti bivšeg trenera Branka Karačića. Mirnog Slavonca koji je sa Narančastima potpisao njegove najveće uspjehe u neovisnoj Hrvatskoj. Dobit će bez sumnje Branko zaslužen, iskren pljesak tribina kao još jednu zahvalu za svoj odličan posao na Šubićevcu prije gotovo desetljeća. Ali, kada krene lopta sa centra zapad će zaboraviti na sve. Za njih će postojati samo Šibenik, i narančasta boja.

Trener Karačić u Šibenik putuje s oslabljenom momčadi

Dva domaća poraza doživjela je prošlog tjedna momčad Varaždina. Iza onog u Kupu protiv Rijeke ostale su pozitivne kritike zbog hrabrog otpora jednom od najboljih sastava u Hrvatskoj. Tim je šokantnije doživljen poraz od Hrvatskog dragovoljca, koji je samo dokazao da u 2. HNL nema velike razlike između suparnika s vrha i dna ljestvice.

Analiza koju su napravili trener Branko Karačić i njegov pomoćnik Zoran Kastel definirala je uzroke drugog jesenskog domaćeg poraza:

- Ušli smo mlako, gosti su nas mučili čuvanjem lopte. Kada smo probudili i preuzeli inicijativu, stvorili smo dvije-tri prilike i nekoliko poluzgoda. No, sve to bez kvalitetnog zadnjeg pasa i udaraca iz distance nije donijelo ploda. Dobro smo krenuli u nastavku, a kada smo propustili najveću priliku (Vuk), surovo smo kažnjeni. Pri vodećem pogotku Ćorića napravili smo čitav niz pogrešaka, čak 4-5 igrača nije reagiralo kako treba. Da zlo bude veće, još se nismo snašli i opet smo morali krenuti na centar. Da se razumijemo, svaka čast i čestitke gostima na pobjedi, no u njoj je veliki udio naših pogrešaka.

Varazdin, 311018.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 1/8 finala Kupa Varazdin - Rijeka.
Na fotografiji: Branko Karacic, trener Varazdina.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U preostalom vremenu do kraja utakmice očito smo srljali, preuzeli smo previše rizika. Unatoč nekih izglednijih pozicija sreća je što nas Dragovoljci nisu i osjetnije kaznili. Očito je da smo protiv Rijeke potrošili dosta energetskih kapaciteta, naročito igrači sredine terena.Sigurno da našoj momčadi ne ide u prilog obvezni nastup trojice mlađih igrača, dosta je nestabilnosti i nesnalaženja, pogotovo ako su primorani igrati na neprirodnim pozicijama - rezonira Karačić koji ovog tjedna ima pune ruke posla.

Sutra prema Šibeniku

Naime, osim bodova, uoči derbija u Šibeniku ostao je bez Perkovića i Senića zbog trećih žutih kartona. Mladom Črnku koji zbog ozljede gležnja hoda na štakama pridružilo se još nekoliko ‘načetih’ igrača. Težak ima gnojnu upalu grla, Kolarić i Stolnik izostali su početkom tjedna s treninga zbog obnovljenih ozljeda. O kadru za Šibenik odlučit će se tek na današnjem treningu uoči odlaska na put, predviđenog za petak prijepodne.

Poraz protiv Hrvatskog dragovoljca, iako neugodan, nije mu oduzeo određeni optimizam:

- Istina, nije bilo bajno, svakako ne odlično niti vrlo dobro, ali veliki dio utakmice odigrali smo dobro, stvarali pritisak i prilike. Nažalost, nismo ih realizirali, pa zbog pogrešaka ostali bez bodova. Zato je bitno da to izbjegnemo u Šibeniku - zaključio je Karačić.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 02:22