Screenshot: Youtube
PRIPREME U SLOVENIJI

VIDEO: DESET GOLOVA HRVATSKOG PRVAKA U JEDNOJ UTAKMICI Bjelica dao priliku klincima, Dinamo s rezervnom momčadi do kraja razbio slovenskog drugoligaša

Samo tri minute, dva proigravanja Komnena Andrića i dva pogotka Damiana Kadziora bili su dovoljni da Dinamo slomi slovenskog drugoligaša Jadran Dekani u trećoj pripremnoj utakmici u Sloveniji. Do kraja poluvremena Andrić je pogodio i s bijele točke za visoko i sigurno vodstvo, a u drugom su Modri do vrha, prednjačili su Andrić i Kadzior, napunili mrežu protivnika.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. srpanj 2019. 21:15

DINAMO - JADRAN DEKANI 10:0 (1:0 - Kadzior (19), 2:0 - Kadzior (22), 3:0 - Andrić (38-11m), 4:0 - Marin (52), 5:0 - Baturina (62), 6:0 - Andrić (72-11 m), 7:0 - Andrić (74), 8:0 - Andrić (82), 9:0 - Majer (84), 10:0 - Ćuže (88)


MURSKA SOBOTA. Stadion Fazanerija. Bez gledatelja. Sudac: Tilen Kocbek (Slovenija).

DINAMO: Horkaš (od 46. Josipović) - Šitum, Lešković, Perić, Gvardiol (od 60. Baturina) - Gjira - Kadzior, Atiemwen (od 46. Đurasek), Ćuže, Marin (od 60. Majer) - Andrić. Trener Nenad Bjelica


JADRAN DEKANI: Cvetković - Sredojević, Vitezica, Lukač, dedič - Plavšić, Ovsenik - Živanović, Zyba, Ahmetović - Verunica. (još su igrali: Počkaj, Perse, Zugan, Vasl, Zonta, Kešikovič, Kovačec). Trener Erik Kržišnik.

Treba li uopće naglasiti da je jutro u Moravskim Toplicama opet bilo sunčano i toplo, a da je utakmicu opet pratio pljusak. Ovoga puta pljusnulo je na samoj utakmici, pred kraj prvog dijela, smračilo se, grmilo i padalo pa su domaćini u Murskoj Soboti morali uključiti reflektore. Dinamo kao da se priprema za Premiership, a ne za HNL i Europu.

No, ništa, pa ni kiša nije sputalo Modre, odlično su i brzo obavili posao, kiši s neba odgovorili su kišom golova. Bjelica je na teren poslao momke iz (trenutno) drugog ešalona, glavni igrači koji su dan ranije odigrali veći dio utakmice s ostatkom su momčadi ovaj dvoboj gledali s tribine.

No, princip je isti, kvalitetan pristup, agresija, presing, reakcija nakon izgubljene lopte, to je ono što traži Bjelica i ono što je momčad i jučer prezentirala.

Suparnik nominalno najslabiji dosad, ali nema veze, posao je trebalo odraditi što bolje. Imali su Slovenci dvije dobre prilike, prvo su Modri nespretno reagirali na ubačaj iz kuta, lopta je završila na stativi, a poslije je u kontri Verunica pucao pokraj gola. I to je bilo sve od Dekana, sve ostalo je bilo u znaku Dinama. Kod prvog gola loptu je oteo Ćuže, dodao Andriću, on proigrao Kadziora koji je s desne strane zabio desnom(!) nogom. Onda je Atiemwen odlično prošao po lijevoj strani, dodao na drugu stativu, Andrić produljio do Kadziora koji je povećao prednost. Bilo je još šansi, Marinov udarac netko je skinuo s gol-crte, Ćuže je iz lijepe pozicije pucao preko gola. Ali onda i izborio kazneni udarac, koji je realizirao Andrić.

U nastavku slična priča, raspoložen je bio Dinamo, puno toga događalo se u suparničkom šesnaestercu. Gvardiol je prošao po lijevoj strani, Marin zabio za 4:0, a samo dvije minute nakon ulaska u igru, zabio je glavom Baturina na ubačaj Kadziora. Zadnjih pola sata odigrao je i Lovro Majer, to su njegove prve minute na pripremama. Zabio je još jednom Andrić iz kaznenog udarca, pa još dva iz igre, na dvije asistencije Kadziora. Asistirao je Poljak i Majeru (četvrta asistencija) za deveti Dinamov gol. Onda je i Majer dodao Ćužeu za - dvoznamenkasto! Imao je Andrić još dvije dobre prilike, Ćuže je pogodio stativu, ali, dosta je i ovo.

Nenad Bjelica bio je, naravno, zadovoljan izvedbom:

"Moramo biti zadovoljni kad zabijemo 10 golova, to izaziva respekt bez obzira na kvalitetu suparnika, koji je bio u rangu Austrije Klagenfurt, možda malo slabiji. Ozbiljno su dečki odradili ovaj trening, a mladi igrači opet su pokazali da se na njih može računati".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:23