Screenshot
SPORNA SITUACIJA

VIDEO: DINAMO BEZ JUNAKA POBJEDE U ASTANI SLOMIO BELUPO Pogledajte kakav je prekrasan ali sporan gol zabio Hodžić, i kako su odgovorili gosti!

Dinamo je u Maksimiru u 3. kolu HNL-a pobijedio Slaven Belupo s 2:1. Modri su već u prvom poluvremenu vodili sjajnim golovima Hodžića i Leškovića, a u zadnjim trenucima utakmice razliku je smanjio Bogojević prekrasnim pogotkom petom.
Piše: HinaObjavljeno: 10. kolovoz 2018. 20:14

DINAMO - SLAVEN BELUPO 2:1 (Hodžić 19', Lešković 42' / Bogojević 90')

DINAMO: Livaković - Moharrami, Lešković, Perić, Rrahmani - Kadzior, Šunjić, Knežević (od 76. Gojak), Oršić (od 46. Menalo) - Gavranović (od 61. Stojanović), Hodžić. Trener: Nenad Bjelica

SLAVEN BELUPO: Marković - Karamarko, Međimorec (od 55. Musa), Šarlija, Goda - Vidović - Bongongui, Aparicio (od 46. Gordana), Puclin, Bogojević - Jelić (od 46. Mendy). Trener: Tomislav Ivković

Stadion: Maksimir Gledatelja 2423 Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

U prvom susretu 3. kola Prve HNL-a u Zagrebu su nogometaši Dinama pobijedili Slaven Belupo s 2-1 (2-0).

Dinamo je uvjerljivo došao do pobjede zahvaljujući dva gola u prvom poluvremenu, a koprivnička momčad je tek na samom kraju utakmice došla do počasnog gola.

Dinamo je poveo u 19. minuti pogotkom Armina Hodžića nakon duge lopte Poljaka Kadziora, iako se činilo da je Dinamov napadač bio u zaleđu, a potom je loptu smirio rukom. U 42. minuti nakon velike gužve Marko Lešković je udarcem nogom pronašao put do mreže Koprivničana. U 90. minuti Slaven je smanjio prelijepim golom Brune Bogojevića koji je Mendyjev ubačaj s desne strane petom sproveo u mrežu.

Na ljestvici vodi Dinamo s 7 bodova i utakmicom više od Rijeke (6) i Osijeka (6), dok je Slaven peti s dva boda.

Pred 1000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Križarić iz Čakovca.

Rezultati by SofaScore

---------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' GOOOL! Bongongui je ukrao jednu loptu, dodao Mendyju koji sjajno pronalazi Bogojevića, a napadač Slavena se fantastično snalazi i petom sprema loptu u mrežu! Zasigurno će biti kandidat za pogodak kola. Tri su minute sudačke nadoknade.

84' - Perić je dobio žuti karton zbog prekršaja na Gordani koji se sve više pokazuje kao pravo pojačanje za Koprivničane.

81' - Gordana je izvrsno ubacio s desne strane, a Mendy je između dvojice Dinamovih braniča uspio uputiti udarac glavom, no lopta je otišla iznad gola.

76' - Posljednju zamjenu radi Bjelica. Izlazi Bojan Knežević, a priliku dobiva Amer Gojak.

72' - Slaven Belupo djeluje puno bolje u drugom poluvremenu. Bongongui je probao iz voleja, ali njegov udarac odlazi preko grede.

71' - Puclin je dobio žuti karton zbog prekršaja na Moharramiju.

68' - Kadzior je izveo slobodan udarac, a Mendy je zamalo loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

66' - Pauza na utakmici. Sudac je dopustio igračima stanku da se osvježe jer su temperatura i vlaga u zraku iznimno visoke.

61' - Promjena i u Dinamovom sastavu. Izlazi Mario Gavranović, a ulazi Petar Stojanović.

55' - Posljednja zamjena kod Slaven Belupa. Izašao je kapetan Vinko Međimorec, a mijenja ga Božo Musa.

55' - Kakva prilika za Slaven Belupo! Bongongui je ukrao jednu loptu i došao u izglednu priliku, Dinamova je obrana bila razrijeđena i mogao je dodati i lijevo i desno, no odlučio se na udarac koji je otišao daleko od vrata. Trener Tomislav Ivković reagirao je jako burno zbog takvog poteza Kamerunca s francuskom putovnicom.

52' - Prilika za Dinamo! Pucali su Menalo i Gavranović, a nakon cijele te gužve loptu je s gol-crte izbacio Bogojević.

49' - I Karamarko je dobio žuti karton zbog prekršaja.

48' - Kadzior je lijepo ubacio s desne strane, ali je ubačaj ipak bio previsok za Menala.

47' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Šarlija zbog prekršaja na Hodžiću.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Promjene su u obje momčadi. Umjesto Mislava Oršića ušao je Luka Menalo koji je bio najavljen od prve minute. Kod Slavena su u svlačionici ostali Aparicio i Jelić, a zamijenit će ih Francuz Jean-Philippe Mendy i Izrelac Roei Gordana.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Gosti su prema očekivanjima od početka krenuli visokim presingom. 'Farmaceuti' su se solidno branili, ali su Modri probili taj blok već u 19. minuti pogotkom Armina Hodžića, a na 2:0 je nakon jedne gužve u kaznenom prostoru povisio Marko Lešković.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i igrači su poslani u svlačionicu.

42' GOOOL! Dinamovci su izveli prvi korner na utakmici, u šesnaestercu Slavena je nastala gužva u kojoj se najbolje snašao Lešković i iz okreta pogodio za 2:0.

39' - Oršić je izveo jedan slobodan udarac s dvadesetak metara iskosa, lopta je preletjela Markovića, ali je ipak bila previsoka za Hodžića.

32' - Prilika za Slaven Belupo. Bongongui je s nekoliko promjena strana nastojao proći Rrahmanija jedan na jedan, ali je Dinamov branič uspio izaći nakraj s kamerunskim napadačem.

27' - Utakmica se nakon pogotka Dinama malo primirila. Modri suvereno kontroliraju stanje na terenu i posjed lopte je 67% - 33% u korist domaćina.

19' GOOOL! Kadzior je poslao fantastičnu dugu loptu i pronašao Hodžića koji majstorski prima loptu, a iz drugog dodira iz okreta sjajno pogađa suprotni kut Markovićevih vrata. Snimka pokazuje da je bosanskohercegovački napadač loptu dirao rukom, ostaje pitanje je li ruka bila u prirodnom položaju i je li gol trebalo poništiti.

16' - Dvojbena situacija! U jednom naguravanju pao je igrač Slavena u kaznenom prostoru Dinama. Gosti su tražili najstrožu kaznu, ali se sudac nije oglasio. Ostaje dojam da je možda i bio faul.

13' - Aparicio je isprobao svoj udarac, ali lopta odlazi samo u blok Dinamove obrane, a Perić izbacuje loptu izvan šesnaesterca.

9' - Dinamo je započeo s visokim presingom, ali momčad iz Koprivnice zasad pokazuje srčani otpor.

3' - Oršić je nakon jednog ubacivanja glavom sjajno pogodio mrežu, ali je gol poništen jer je bio u očitom zaleđu.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru. Istočna se tribina pomalo popunjava jer pristižu gledatelji koji su prisustvovali popularnom juniorskom turniru "Mladen Ramljak" na pomoćnom terenu Hitrec-Kacijan.

---------------------------------------------------

19.55: Momčadi su istrčale na maksimirski travnjak. Prema procjeni na stadionu je oko 1000 gledatelja. Sudac je Čakovčanin Igor Križarić. Sve je spremno za početak.

19.40: Objavljeni su sastavi. U Dinamovoj momčadi Bjelica je unio tri izmjene u odnosu na očekivani sastav. U početnoj postavi tako neće biti Danija Olma koji je oduševio u zadnjih nekoliko utakmica, kao ni Menala i Francuza Theophile-Catherinea. Od prve minute počinju Oršić, Hodžić i Rrahmani. Na vratima će prvi put ove sezone nastupiti 'srebrni' Vatreni Dominik Livaković.

19.30: Danas su prvi put na Maksimiru postavljene korner-zastavice u plavoj boji s Dinamovim grbom. Od današnjeg dana ubuduće zastavice će krasiti maksimirski stadion u svakoj utakmici Prve HNL i Hrvatskoga kupa.

19.00: Dinamovci su postigli zgoditak u svakoj od posljednje 3 utakmice, a momčad Slaven Belupa u svakoj od posljednje 4. Također, Slaven Belupo je neporažen u zadnje 4 utakmice, a Dinamo u zadnje 3. Posljednji put Dinamo je poražen 14. svibnja 2018. u pretposljednjem kolu Prve HNL protiv Rudeša rezultatom 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 16:11