Screenshot/Facebook GNK Dinamo
ISTINSKO POJAČANJE

VIDEO: DINAMO I SLUŽBENO PREDSTAVIO BRAZILSKO NOGOMETNO ČUDO 'Dinamo je sjajnim transferima koji su odjeknuli stekao reputaciju'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2017. 20:29

Dinamo je dogovorio sve detalje s brazilskim Atletico Paranaenseom oko prelaska Marcosa Guilhermea u redove prvaka Hrvatske, a na svojoj službenoj stranici je i predstavio 21-godišnjeg ofenzivnog igrača s preko 150 natjecateljskih utakmica i člana U-20 reprezentacije Brazila.

"Marcos Guilherme izuzetno je talentirani igrač, članu mlade reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. godine i koji posjeduje veliko prvoligaško iskustvo. Po svom godištu definitivno spada u priču koju stvaramo u Maksimiru", rekao je Marijan Vlak, sportski direktor kluba koji dolazak Brazilca smatra uspjehom struke:

"Uložen je ogroman napor, ali time je i zadovoljstvo veće. Guilhermea smo dugo pratili i dojam je iznad očekivanja. Može pokriti sve tri pozicije u ofenzivi, ali uglavnom je igrao na lijevom krilu. Radi se o dešnjaku koji je izuzetno brz, stvara višak igrača, dobar je u kontranapadu te transformaciji igre. Nemam apsolutno nikakve dvojbe kako je dolazak Guilhermea u Dinamo odlična priča", zaključio je sportski direktor.

Zadovoljstvo dolaskom mladog reprezentativca Brazila nije krio niti glavni direktor kluba Tomislav Svetina.

"Dugo smo radili na dolasku Marcosa Guilhermea u Dinamo i to nije bio lak posao. Ipak je riječ o jednom od najpotentnijih mladih igrača Brazila koji će biti veliko pojačanje za Dinamo. Osim što je trener Petev dobio sjajnog igrača u svlačionici, dolazak Guilhermea velik je dobitak i za ugled kluba. Naime, Dinamo je stalnim prisustvom na europskoj sceni, odgojem mladih igrača te sjajnim transferima koji su odjeknuli u svijetu stekao odličnu reputaciju koja nam olakšava put do ovakvih igrača poput Marcosa Guilhermea", poručio je direktor Svetina pa dodao za kraj:

"Zahvalio bih svima u klubu koji su aktivno sudjelovali u realizaciji ovog transfera, a pogotovo našem Marku Vukeliću Bimbu."

Marcos Guilherme stavio je potpis na ugovor s Dinamom nakon liječničkog pregleda, a zatim će se u subotu pridružiti novim suigračima u turskom Beleku.

"Zahvalan sam Dinamu na prilici koju su mi pružili. Trudit ću se opravdati vaše povjerenje na terenu. Ajmo Dinamo", prvi je komentar novog igrača modrog kluba, Marcosa Guilhermea.

Linker
20. travanj 2024 06:28