Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
OSMINA FINALA

VIDEO: DINAMO IZBORIO ČETVRTFINALE KUPA PROTIV HRABRIH AMATERA IZ ZELINE Domaćini se dobro držali, ali onda je krenula golijada u samoj završnici

Dinamo se plasirao u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon pobjede kod Zeline (4:0). Pogotke za Modre zabili su Mario Gavranović, Bruno Petković i dva puta Damian Kadzior.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2018. 12:04

Zelina - Dinamo 0:4 (Gavranović 45', Petković 81', Kadzior 88', 90')

ZELINA (4-2-3-1): Jurić-Bare - Jančetić, Paočić, Radoš (od 46. Mačković), I. Posavec - Pajač (od 56. Bagavac), Mikulinec - Ovčar (od 70. Hrupec), Saez, Skupnjak - Borovčak. Trener: Marijo Rac.

DINAMO (4-2-3-1): Zagorac - Moharrami, Lešković, Rrahmani, Musa - Šunjić, Gojak - Hajrović (od 55. Kadzior), Gavranović (od 55. Petković), Marin (od 74. Menalo) - Budimir. Trener: Nenad Bjelica.

Trener Nenad Bjelica poslao je na teren momčad u 4-2-3-1 formaciji, s Moharramijem kao desnom te Muse kao lijevom beku. Rrahmani i Lešković bili su stoperski par, dok su zadnji vezni bili Šunjić i Gojak. U ofenzivnom dijelu igre startali su Hajrović, Gavranović, Marin i Budimir.

Prvu veliku prigodu na susretu imali su domaći preko Hrvoja Skupnjaka koji se u 4. minuti sjurio sam prema vrataru Zagorcu, ali kapetan Dinama sjajno je obranio opasan udarac. Dinamo je prijetio, imao veliki posjed lopte i potpunu dominaciju igre. Tako je u 14. minuti Budimir imao dobru priliku, ali šutirao je glavom preko gola.

Ipak, poveli su Plavi prije odlaska na odmor. Igrala se posljednja minuta prvog poluvremena kad je na dodavanje Antonija Marina, s 20-ak metara Mario Gavranović prizemnim udarcem pogodio donji desni kut Jurića-Bare.

Nastavak je ponudio presliku prvog dijela, Dinamo je i dalje dominirao u igri, dok su se domaći branili. Plavi su kreirali više prilike nego u prvom poluvremenu, i rezultat se promijenio u još tri navrata.

Prvo u 81. minuti kad je nakon kontra napada Bruno Petković išao sam na vratara i lijepo poentirao za 2:0. Dvije minute prije kraja susreta Damian Kadzior je nakon asistencije Petkovića glavom je poslao loptu u mrežu. Konačan rezultat postavio je ponovno Kadzior nakon akcije Petkovića.

Osijek do pobjede na Krku

Većih problema nije imao niti Osijek koji je na gostovanju na Krku protiv istoimenog trećeligaša slavio sa 5-1. Gosti su poveli 3-0 golovima Marića (5), Hajradinovića (39) i Dugandžića (42), a u posljednjim trenucima prvog poluvremena smanjio je Brdar. U drugom dijelu Osijek je zabio još dva gola, a strijelci su bili Pilj (61) i Dugandžić (83).

Slaven Belupo je u Slavonskom Brodu pobijedio Marsoniju sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Bogojević u 60. minuti. Slaven je i u prvom poluvremenu imao nekoliko lijepih prilika, ali su Šarlija, Gordana i Bongongui bili precizni.

Mjesto u četvrtfinalu izborio je i Vinogradar koji je u Mladini pobijedio Jadran Luka Ploče sa 4-2.

U utorak su četvrtfinale izborili i nogometaši Lokomotive i Intera. Lokomotiva je slavila kod trećeligaša Zadra sa 3-1, dok je Inter u Zaprešiću pobijedio pulsku Istru 1961 sa 2-1.

---------------------------------------------------

REZULTATI OSMINE FINALA

Krk - Osijek 1-5

Zelina - Dinamo 0-4

Marsonia - Slaven Belupo 0-1

Vinogradar Mladina - Jadran Ploče 4-2

---------------------------------------------------

Zelina - Dinamo 0:4 (Gavranović 45', Petković 81', Kadzior 88', 90')

Zelina: Jurić-Bare - Posavec, Paočić, Radoš, Jančetić - Pajač, Mikulinec - Skupnjak, Saez, Ovčar - Borovčak

Dinamo: Zagorac - Musa, Rrahmani, Lešković, Moharrami - Gojak, Šunjić - Marin, Hajrović - Budimir, Gavranović

------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

90'- GOOOL! Još jedna slaba reakcija u obrani, a lopta se u konačnici odbila točno na nogu Kadzioru koji zabija svoj drugi pogodak na utakmici

88'- GOOOL! Nakon slabe reakcije domaće obrane Petković je glavom dobacio do Kadziora koji iz blizine zabija za 3:0 Dinama

81'- GOOOL! Budimir je sjajno proigrao Petkovića koji se ubacio iz drugog plana i potom poslao loptu ispod vratara Zeline za povećanje vodstva

79'- Kontrolira Dinamo igru i u drugom poluvremenu i povremeno zaprijeti vratima domaćina dok je s druge Zelina uglavnom koncetrirana na obranu

75'- Menalo je opalio s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla malo iznad grede

67'- Kadzior je ubacio s desne strane, a nakon manjih odbijanja Petković šalje loptu u mrežu, ali sudac je već označio kako je Marin napravio prekršaj nad golmanom domaćina

60'- Još jedan opasan prodor Dinama po lijevoj strani, ovog puta Marin je uputio oštar prizeman centaršut, ali obrana domaćina u posljednji trenutak otklanja opasnost pred svojim vratima

57'- Musa je uputio odličan ubačaj s lijeve strane, najviši u skoku bio je Gojak, ali njegov udarac odlazi malo iznad grede

50'- Ubacio je Marin s lijeve strane, ali lopta je bila za koji centimetar previsoka za napadača Budimira

Kraj prvog poluvremena!

45'- GOOOL! Baš kad se činilo da će se bez pogodaka otići na odmor, Gavranović je u posljednjoj minuti prvog poluvremena iskoristio dodavanje Antonija Marina i s 20-ak metara poslao preciznu loptu u donji desni kut!

36' - Budimir je malo zakasnio na jednu loptu, a u tom pokušaju nogom zakačio vratara Zeline. Jurić-Bare od bolova ostaje na podu, napadač Dinama se odmah ispričao i ostao uz njega sve dok se ovaj nije pribrao za nastavak.

32' - Odličan ubačaj Gojaka iz kuta! Lopta se opasno kretala prema golu, na nju je išao Gavranović, ali Jurić-Bare na oduševljenje domaće publike još jednom sjajnom reakcijom zaustavlja opasnost.

26' - Posjed lopte je uvjerljivo na strani Dinama 74% - 26%.

23' - Žuti karton za Stjepana Pajača koji je preoštro startao na Gavranovića!

22' - Jurić-Bare zaustavlja Gavranovića! Pokušao je napadač Dinama izboriti poziciju za udarac na nekoliko metara od gola, ali je previše komplicirao i domaći vratar uzima loptu u svoje ruke.

19' - Nova prilika za domaćine! Išao je po lijevoj strani Saez te se umjesto ubačaja odlučio na udarac. Pucao je s nekih 20-ak metara, ali preslabo i njegov pokušaj s lakoćom u ruke hvata Zagorac.

14' - Razigrali su se sada Modri! Marinov ubačaj iz kuta dolazi do Budimira koji zahvaća loptu glavom, ali ona odlazi malo iznad okvira gola.

12' - Musin ubačaj opasno dolazi pred gol Zeline, ali Jure-Bare blokira loptu koja odlazi u korner.

9' - Priprijetio je sad i Dinamo. Imao je Hajrović slobodni udarac na 25 metara od gola domaćina, no njegov pokušaj odlazi u živi zid.

4' - Velika prilika za Zelinu! Izbjegao je Skupnjak zaleđe i pobjegao Dinamovoj obrani. Igrač Zeline se sjurio prema golu, išao 1 na 1, ali Zagorac se dobro postavio i obranio udarac. Kakav početak utakmice!

1' - Počela je utakmica u Svetom Ivanu Zelini!

------------------------------------------

13.30 - Stigli su sastavi! Otprilike je sve prema nekim ranijim očekivanjima. Trener Dinama Nenad Bjelica napravio je samo jednu izmjenu u odnosu na prognoze pa će tako u napadu od prve minute umjesto Petkovića startati Gavranović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:38