Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
POSTAJE REKORDER

VIDEO: DINAMO NA IZVANREDNOJ PRESICI POTVRDIO NOVI UGOVOR BJELICOM: 'Čast mi je što ću i dalje voditi ovu momčad'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2019. 10:00

Jutros je u Maksimiru održana svečana press konferencija na kojoj su u Dinamu potvrdili potpisivanje novog, dvogodišnjeg ugovora s trenerom Nenadom Bjelicom.

"Mi smo s Nenadom Bjelicom zaključili ugovor na sljedeće dvije godine pod uvjetima koje su obje strane prihvatili. Moram napumenuti da je to napravljeno iako trener ima ugovor još godinu dana. Taj smo ugovor produljili zbog naše vizije i planova jer tako rade svi veliki klubovi", objasnio je Barišić.

Ubrzo nakon toga oglasio se i sam Bjelica.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

"Dogovorili smo se na produljenje ugovora. Velika mi je čast biti trener ovim igračima i ovog kluba. Nadam se da ćemo u budućnosti podignuti klub na još veći nivo. Vjerujem da ćemo svi zajedno doći do još boljih rezultata. I kažem, jako sam ponosan što ću ja biti na čelu ovih momaka. Vjerujem da ću svojim radom uspjeti unaprijediti Dinamo", rekao je Bjelica.

"Igrači su najzaslužniji, oni me čine boljim trenerom. Naravno, trebaju imati dobrog vođu. Nadam se da to imaju u meni. Vjerujem da će ta kombinacija i dalje funkcionirati na isti način. Vjerujem da ćemo u budućnosti biti bolji - ja još bolji trener, oni još bolji igrači, a zajedno još bolja ekipa", istaknuo je Bjelica.

Davorin Olivari

Iako financijska pozadina ugovora, dakako, nije otkrivena, neslužbeno doznajemo da će Bjelica imati plaću od milijun eura neto, čime će postati rekordno plaćeni trener u Dinamovoj povijesti i nadmašiti dosadašnji rekord u vlasništvu Vahida Halilhodžića (900.000 eura neto).

U prostoriji su tijekom presice bili i svi Dinamovi igrači, a Barišić je potom zahvalio i obitelji trenera hrvatskog prvaka.

Na upit o ciljevima Bjelica je rekao:

"Želimo se poboljšavati individualno i momčadski. I prve sezone smo bili blizu ulasku u Ligu prvaka. Dvostruka kruna je uvijek prioritet Dinama, a ove sezone ćemo pokušati napraviti u Ligi prvaka što smo napravili u Europskoj ligi".

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

Hoće li Modrima problem biti dovesti pojačanja?

"Mislim da je Dinamo jako velik klub i da mu nije problem dovesti igrače. Dinamo je institucija ne samo na ovim prostorima nego sve do sjevera Europe. Da možemo dovesti sve koji bi tu htjeli igrati imali bismo 200 igrača. Napravit ćemo opet kvalitetnu ekipu s postojećom koja je vrlo kvalitetna", objasnio je Bjelica.

Na kraju je uslijedila svečana zdravica Bjelice i Barišića, kao i pljesak okupljenih.

PRIJENOS UŽIVO

9.15 - Svečanom zdravicom završena je presica na Maksimiru.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

9.10 - "Mislim da je Dinamo jako velik klub i da mu nije problem dovesti igrače. Dinamo je institucija ne samo na ovim prostorima nego sve do sjevera Europe. Da možemo dovesti sve koji bi tu htjeli igrati imali bismo 200 igrača. Napravit ćemo opet kvalitetnu ekipu s postojećom koja je vrlo kvalitetna", objasnio je Bjelica.

9.05 - "Dogovorili smo se na produljenje ugovora. Velika mi je čast biti trener ovim igračima i ovog kluba. Nadam se da ćemo u budućnosti podignuti klub na još veći nivo. Vjerujem da ćemo svi zajedno doći do još boljih rezultata. I kažem, jako sam ponosan što ću ja biti na čelu ovih momaka. Vjerujem da ću svojim radom uspjeti unaprijediti Dinamo", rekao je Bjelica.

9.00 - Na početku se novinarima obratio predsjednik Mirko Barišić, objavivši da je Dinamo potpisao dvogodišnje poroduljenje ugovora s Dinamom.

"Mi smo s Nenadom Bjelicom zaključili ugovor na sljedeće dvije godine pod uvjetima koje su obje strane prihvatili. Moram napumenuti da je to napravljeno iako trener ima ugovor još godinu dana. Taj smo ugovor produljili zbog naše vizije i planova jer tako rade svi veliki klubovi", objasnio je Barišić.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

8.45 - Uskoro bi trebala početi press konferencija na Maksimiru na kojoj će tema biti status glavnog trenera Nenada Bjelice. SN su sinoć ekskluzivno objavile da se očekuje da će Bjelica potpisati novi ugovor s Dinamom koji bi ga trebao učiniti najplaćenijim trenerom u povijesti kluba. Očekuje se da bi trebao zarađivati oko milijun eura godišnje neto. Dosadašnji rekorder bio je Vahid Halilhodžić koji je zarađivao oko 900.000 eura neto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:00