Zeljko Hajdinjak / CROPIX
12. KOLO HNL-a

VIDEO: DINAMO NASTAVIO U POBJEDNIČKOM RITMU! BUĐENJE MODRIH U NASTAVKU PRESUDILO FARMACEUTIMA Poljsko krilo junak novog trijumfa Bjeličinog stroja

U posljednjoj utakmici 12. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici svladao Slaven Belupo sa 2-0 (0-0).
Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2018. 17:13

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:2 (Budimir 71', Kadzior 88')

SLAVEN BELUPO: Marković - Šarlija, Međimorec, Musa - Delić, Bačelić-Grgić, Puclin, Bogojević - Gordana, Bongongui - Mendy

DINAMO: Zagorac - Musa, Perić, Theophile-Catherine, Moharrami - Ademi, Moro, Šitum, Kadzior - Petković, Budimir

Prvi gol postigao je Budimir u 70. minuti kada je glavom iz blizine zatresao mrežu nakon odličnog ubacivanja Kadziora s desne strane, dok je konačni rezultat postavio upravo Kadzior u 88. minuti nakon nesebičnog dodavanja Olma.

Pred 2000 gledatelja na stadionu Ivan Kušek Apaš sudio je Bebek iz Rijeke.

Vodeći Dinamo je s nova tri boda stigao do učinka od 30 bodova i tako povećao svoju prednosti ispred druge Lokomotive na pet, a ispred trećeg Osijeka na šest bodova. Šesti Slaven Belupo ima 12 bodova, kao i sedmi Hajduk koji je ranije u nedjelju na praznom Poljudu igrao 1-1 protiv Rijeke.

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:2 (Budimir 71', Kadzior 88')

SLAVEN BELUPO: Marković - Šarlija, Međimorec, Musa - Delić, Bačelić-Grgić, Puclin, Bogojević - Gordana, Bongongui - Mendy

DINAMO: Zagorac - Musa, Perić, Theophile-Catherine, Moharrami - Ademi, Moro, Šitum, Kadzior - Petković, Budimir

------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - GOOOL! Lijepo su Mordi izigrali Farmaceute, lopta je došla do Olma koji s lijeve strane sjajno nabacuje do Kadziora, a Poljak glavom pogađa mrežu za 2:0 i konačno rješenje pobjednika.

81' - Kakva prilika za Modre! Kadzior je izvrsno uposlio Danija Olma koji puca isprve i pogađa vratnicu!

80' - Posljednju zamjenu radi Bjelica. Izašao je Nikola Moro, a umjesto njega u igri je Amer Gojak.

79' - Dvostruku zamjenu radi Tomislav Ivković. Iz igre su izašli Mendy i Bongongui, a zamijenit će ih Matej Jelić i Jan Doležal.

76' - Fantastična obrana vratara Slaven Belupa! Opalio je Kadzior s vrha šesnaesterca, a Marković se ovaj put istaknuo sjajnom intervencijom!

75' - Žute kartone dobili su Puclin i Olmo zbog međusobnog koškanja i naguravanja.

71' - GOOOL! Kadzior je sjajno centrirao s desne strane, a Budimir se 'naklonio' i glavom pospremio loptu u mrežu za 1:0 Dinama u Koprivnici.

70' - Žuti karton dobio je Bogojević zbog prekršaja na Periću.

68' - Velika šansa za Modre! Kadzior je oštro ubacio iz slobodnjaka, loptu je netko kratko dirao, ali nasreću po domaće, odbila se od obrambenog bloka.

65' - Prilika za Slaven Belupo. Delić je ubacio s lijeve strane, ali centaršut je ipak bio previsok za Mendyja.

60' - Prva, i to dvostruka, zamjena u momčadi Dinama. Bjelica je u igru poslao Danija Olma i Mislava Oršića, a iz igre su izašli Bruno Petković i Mario Šitum.

58' - Prilika za Dinamo. Musa je ubacio s lijeve strane, Petković je bio u skoku, no njegov je udarac glavom iznimno neprecizan i lopta odlazi daleko od gola Koprivničana.

54' - Najveća prilika za utakmici! Sada su igrači Slavena mogli povesti, Gordana je povukao jednu kontru, pronašao Bongonguija koji probija obrambeni blok Modrih, vraća do Gordane, a izraelski igrač u redovima Slavena lijepo puca i gađa suprotni kut, no lopta odlazi vrlo blizu vratnice.

50' - I dalje se nastavlja oprezna igra ispresijecana brojnim prekršajima. Igrači ne ulaze u rizik i čini se kao da ovakav rezultat odgovara i jednima i drugima.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Gradskome stadionu u Koprivnici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Koprivničani su u prvome dijelu uspjeli dobro namučiti aktualnoga prvaka Hrvatske, ali većih prigoda nije bilo. Igra se oprezno na objema stranama, a domaći pokazuju borbenost i veću želju za pobjedom. Najveću je priliku imao Mendy sredinom prvoga dijela, no Zagorac je fantastičnom intervencijom sačuvao mrežu Modrih.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Bebek šalje igrače u svlačionicu.

43' - Puclin je isprobao svoj udarac s dvadesetak metara, no lopta odlazi daleko od gola Dinama.

39' - Sjajna šansa za Dinamo! Ademi je sam povukao jednu akciju i ubacio u peterac za Petkovića, no lopta je ipak bila previsoka za napadača Modrih i igrači Slaven Belupa uspijevaju riješiti i tu situaciju.

31' - Velika prilika za Slaven! Mendy se sam sjurio prema vratima Dinama, no Zagorac sjajno reagira i istrčava sa svojih vrata te dolazi do lopte prije napadača Slaven Belupa.

26' - Prilika za Dinamo. Moharrami je ubacio s desne strane, ali Marković izvrsno čita igru i hvata loptu prije nego što je došla do Dinamovih napadača.

23' - Igrač Slaven Belupa Roy Gordana uvjerljivo je najopasniji igrač na terenu. Sada je s lijeve strane pokušao probiti obrambeni blok Dinama, ali je Theophile-Catherine u tandemu s Moharramijem uspio izbaciti loptu u korner.

17' - Još jedna dvojbena situacija! Bongongui je pao u kaznenom prostoru u dvoboju s Moharramijem i Ademijem, no sudac Ivan Bebek je pokazao da se igra nastavlja. Domaći su navijači na tribinama žestoko protestirali zbog ovakve odluke riječkoga suca.

11' - Dvojbena situacija! Gordana je bio u duelu s Ademijem, došlo je do obostranoga naguravanja, a na kraju je igrač Slaven Belupa dobio žuti karton uz žestoke zvižduke s tribina.

8' - Igra je ispresijecana brojnim manjim prekršajima što izravno utječe na kvalitetu igre. Vratari su zasad u potpunosti besposleni.

5' - Dinamo očekivano kontrolira situaciju na terenu, ali domaći pokazuju veliku borbenost i želju za pobjedom. Budimir je imao jednu priliku u otvaranju susreta, no zasad u Koprivnici nema pogodaka.

1' - Počela je utakmica u Koprivnici!

------------------------------------------

17.25: Igrači su istrčali na teren u Koprivnici. Glavni sudac je Ivan Bebek iz Rijeke. Sve je spremno za početak!

16.30: Objavljeni su službeni sastavi. Bjelica je iznenadio izostavljanjem Danija Olma iz prvoga sastava, vjerojatno zbog umora nakon utakmice u Trnavi, a umjesto njega će u igru Mario Budimir kako bi pojačao napad. Također, Ademi će krenuti od prve minute umjesto očekivanoga Gojaka. U momčadi Slaven Belupa nema prevelikih iznenađenja, Bogojević i Musa su našli svoje mjesto u početnoj postavi, a priliku će s klupe čekati Nowak i Doležal.

13.00: Uprava Dinama oglasila se službenim priopćenjem u kojemu izražava žaljenje zbog nemilih događaja koji su jučer potresli FC Leicester City.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:45