CROPIX
ČEKALI SU DUŽE OD ČETVRT STOLJEĆA

VIDEO: DINAMO SADA MOŽE SPASITI SAMO ČUDO Cijeli grad već slavi naslov! Rijeka šampionski odradila najtežu utakmicu i najavila nedjelju za povijest

Rijeka je u gostima svladala Slaven Belupo 2:0 i tako svladala po mnogima posljednju veću prepreku pred povijesnim naslovom prvaka Hrvatske. Pobijedi li u nedjelju na Rujevici Cibaliju, rezultat posljednjeg kola u kojem gostuje na Maksimiru neće biti bitan
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 17. svibanj 2017. 17:26

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 0:2 (Andrijašević 14', Vešović 42')

SLAVEN BELUPO: Marković - Purić, Musa, Jovičić, Melnjak - Christensen, Burić, Katić, Bouadla - Ivanovski, Heber

RIJEKA: Prskalo - Ristovski, Župarić, Elez, Zuta - Bradarić, Mišić - Vešović, Andrijašević, Bezjak - Gavranović

---------------------------------------------------------------

Rijeka je autoritativno, znalački riješila koprivničku 'šifru 1151' i približila se na korak do naslova prvaka! Lider prvenstva nakon više od tri godine pobijedio je kod Slavena Belupa (2-0) i time praktički osigurao naslov. Za onu potvrdu, promil teorije koji Rijeci nedostaje, dovoljna joj je u nedjelju, na Rujevici, pobjeda protiv Cibalije!

Trudili su se riječki 'hakeri' silno kako bi se trijumfalno provukli u Slavenov sef, no čuvar Kopić i koprivnički nogometaši odolijevali su riječkom Pink Pantheru danima, tjednima i godinama, sve do večeras, kada je napokon razbijena ta famozna i zlokobna lozinka od 1151 dan, koliko, naime, Riječani nisu slavili na Gradskom stadionu u Koprivnici. Pogocima Andrijaševića i Vešovića već u prvome dijelu, Rijeka je protiv tvrdih, ali ipak inferiornih Koprivničana potvrdila prednost od pet bodova, što dva kola prije kraja, jasno je, i uz pobjedu Dinama u Osijeku, "fiumanima" otvara toliko čekanu "kantu".

Matjaž Kek je već u pripremi, očito, pronašao lijek za nasrtljive Koprivničane koji su odigrali pošteno i na trenutke opasno, želeći se upetljati u borbu za naslov. Kek je na teren postavio najbolju momčad (jedino je Bezjak zamijenio ozlijeđenog Gorgona), te svojom kompaktnošću i automatizmom slomio domaćina.

Čvrsto u sredini, uz proboje po boku te opasne centaršuteve u sredinu, bio je recept koji je bio dostatan. I koji je eksplodirao dva puta: prvi puta u 14., kada je Bradarić izbacio Žutu na lijevom boku koji je odlično zavrnuo u kazneni prostor, gdje je Vešović kratko spustio loptu, a Andrijašević poentirao. Drugi puta Rijekin je udarac bio koban po domaćina, iako su domaćini signalizirali zaleđe, kojeg, na prvu, nije bilo: Melnjak je nakon brze kontrareakcije Rijeke loše glavom vratio loptu prema vrataru, Vešović je izbio sam pred gol, a Marković je uspio samo usporitinjegov udarac kojega je Gavranović na kraju tek dotaknuo nakon što je lopta već prešla gol liniju.

U nastavku je Rijeka iskontrolirala utakmicu, za konačni dernek petstotinjak pripadnika Armade iz čijeg se kuta orilo: "Šampioni, šampioni". Praktički to već jesu, a teoretski šampioni će i definitivno postati - u nedjelju.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:23