Henriquez
 Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
20. KOLO PRVE HNL

VIDEO: DINAMO TEŠKO DO POBJEDE! MODRI TEK U SAMOJ ZAVRŠNICI SLOMILI CIBALIJU Pogledajte možda i posljednji pogodak Čileanca na Maksimiru

U prvoj utakmici 20. kola Prve HNL nogometaši Dinama su na Maksimiru svladali Cibaliju sa 1-0 (0-0), a nova tri boda vodećoj momčadi domaćeg prvenstva donio je Angelo Henriquez pogotkom u 79. minuti dvoboja.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. prosinac 2017. 14:49

DINAMO - CIBALIA 1:0 (Henriquez 79')

DINAMO: Livaković - Stojanović, Sigali, Rrahmani, Lecjaks - Doumbia, Ademi - Soudani (od 90. Lešković), Olmo, Ćorić (od 75. Fiolić) - Hodžić (od 62. Henriquez). Trener: Mario Cvitanović.

CIBALIA: Šubarić - Karamarko, Oršolić, Zgrablić, Rubić - Galić, Filipović, Plum, Kordić (od 90. Križanović) - Dabro (od 78. Milićević), Štrkalj. Trener: Mladen Bartolović.

----------------------------------------------------------------------------------------

S obzirom kako je dosta izgledno da će ove zime napustiti Dinamo, Angelo Henriquez se oprostio s stilom! Kad je izgledalo da Modri Cibaliji neće zabiti do sudnjeg dana, 'plavi anđeo' je poentirao i spriječio veliku senzaciju. Tako će, ako se realizira transfer u Atlas, svakako zapamtiti posljednju utakmicu u plavom dresu. Lijepo se oprostiti pogotkom...

Modri su tako još jednom, ovog puta teško ostvarenom pobjedom zaključili uspješnu polusezonu u kojoj su uvjerljivo odmakli svojim suparncima, a nisu izgubili niti jednu utakmicu. Bila je to 50-ti trijumf Modrih nad vinkovačkim klubom u službenim ogledima uključujući i one u bivšoj državi. U dosadašnjih 68 utakmica, Vinkovčani su slavili samo 5 puta, dok je 13 utakmica završilo neodlučeno. Modrima treba čestitati na polusezoni, ali ipak, dobro je prije neki dan kazao sportski direktor Marijan Vlak, Dinamu će trebati pojačanja ako želi biti konkurentan u Europi.

Utakmica je imala očekivani, predvidljiv izgled. Cibalia se odlučila za čvrsti obrambeni blok, a po oduzetoj lopti kretala je u polukontre i kontre. U prvih petnaestaka minuta gosti su izgledali zbunjeno i propusno, ali Modri nisu iskoristili takvu prezentaciju gostiju. Gotovo je nevjerojtano što je dva puta promašio najbolji strijelac zg-kluba, Alžirac Soudani. Prvi put je nakon centaršuta Stojanovića s dva metra glavom pogodio vratara Šubarića, a onda je nakon ubačaja Lecjaksa s tri metra nogom prebacio vrata. Jednom je u lijepoj šansi bio i Stojanović, ali je iskosa s nekih šest metara pogodio vratara Cibalije...

Nakon te početne dominacije Modrih, iz minute u minutu gledali smo sve sporiji i negledljiviji nogomet. Momčad Marija Cvitanovića stalno je imala loptu u nogama, ali ona je putovala sporo, pa su gosti sve akcije mogli predividjeti. Modri su uglavnom pokušavali s lijeve strane, po kojoj su ordinirali Lecjaks i Ćorić. Naime, trener Cvitanović se odlučio gurnuti Ćorića na lijevu strani, dok je Dani Olmo igrao u sredini, kao playmaker. Stizali su centaršutevi s te lijeve strane, ali nije tu bilo zapravo prave opasnosti za Cibaliju, stoperi gostiju su takve jalove pokušaje domaćina rješavali bez većih problema. Najopasnija situacija zbila se krajem prvog poluvremena kad je Ante Ćorić izveo slobodni udarac s 17 metara, ali je lopta pogodila u glavu nekoga u živom zidu.

Drugi dio Plavi su počeli mnogo žešće, kao da ih je trener u svlačionici verbalno prodrmao. Stisli su obranu gostiju presingom, brže su se počeli rješavati lopte... Dani Olmo odlično je opalio s dvadesetak metara, lopta je prohujala nekoliko centimetara od desne stative vratara Šubarića, nakon toga je Ademi izvrsno skočio nakon kornera kojeg je izveo Ćorić, ali glavom nije pogodio cilj. Šubarić je briljirao i nakon sat vremena igre. Fenomenalno je zaustavio jako dobar udarac Doumbije s nekih 17 metara. Nekoliko minuta kasnije, nakon preciznog duplog pasa Soudanija i Stojanovića Slovenac gura povratnu loptu do Ćorića koji u naletu s nekih desetak metara promašuje. Fenomenalnu priliku imao je Ademi, 18 minuta prije kraja. Nakon što mu je glavom loptu vratio Soudani, promašio je također glavom s nekih pet metara. Minutu nakon toga probao je i Soudani iskosa s osam metara, ali opet je Šubarić bio pravi.

Onda se ukazao Henriquez...

Linker
19. travanj 2024 08:11