Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
25. KOLO PRVE HNL

VIDEO: DINAMO TIJESNO SLAVIO KOD HIT MOMČADI PRVENSTVA Sudac pokazao čak tri jedanaesterca, srpski napadač zabio dva gola za novu pobjedu Modrih

Nogometaši Dinama pobijedili su u utakmici 25. kola Prve HNL kao gosti Goricu sa 2-1 (1-0) i time još više učvrstili prvo mjesto na prvoligaškoj ljestvici.
Piše: HinaObjavljeno: 17. ožujak 2019. 15:03

GORICA - DINAMO 1:2 (Lovrić 58' p. / Andrić 25' p., 61' p.)

GORICA (4-2-3-1): Kahlina - Muhammed, Čagalj, Jovičić, Čabraja - Marina, Suk - Miya (od 66. Dvorneković), Ndiaye, Lovrić - Zwolinski (od 84. Deaconu).

TRENER: Sergej Jakirović

DINAMO (4-2-3-1): Zagorac - Moharrami, Dilaver, Perić, Leovac - Šunjić, Gojak - Majer, Andrić (od 82. Petković), Atiemwen (od 46. Šitum) - Gavranović (od 75. Kadzior)

TRENER: Nenad Bjelica

Susret između prvoplasirane i šesteroplasirane momčadi prvenstva ostat će zapamćen po tome što su sva tri zgoditka postignuta iz kaznenih udaraca.

Prvi je dosuđen u 25. minuti, Marina je u kaznenom prostoru faulirao Andrića koji se našao u izglednoj prilici za gol, a sudac Duje Strukan je bez razmišljenja pokazao na kazneni udarac kojeg je u vodstvo gostiju pretvorio Andrić.

Domaćini su do izjednačenja došli također iz kaznenog udarca nakon što je reprezentativni branić Marin Leovac s objim rukama oborio najopasnijeg napadača domaćih Zwolinskog, a Lovrić s bijele točke u 57. minuti izjednačio rezultat.

Radost domaćih trajala je samo četiri minuta jer je Čagalj u 61. minuti na nedozvoljeni način zaustavio Gavranovića pa je Strukan dosudio i treći jedanaesterac kojeg je ponovno Andrić pretvorio u vodstvo gostiju koji su novom pobjedom stigli na 64 boda, 20 više od druge ispred Rijeke koja ima utakmicu manje.

Gorica je sa 38 bodova na šestom mjestu sa dva boda manje od petoplasiranog Hajduka.

Susret je odigran na Gradskom stadionu, a sudio je pred 4000 gledatelja Duje Strukan iz Splita.

Rezultati by SofaScore

GORICA - DINAMO 1:2 (Lovrić 58' p. / Andrić 25' p., 61' p.)

GORICA: Kahlina - Čabraja, Jovičić, Čagalj, Muhammed - Marina, Suk - Lovrić, Ndiaye, Miya - Zwolinski

DINAMO: Zagorac - Leovac, Perić, Dilaver, Moharrami - Gojak, Šunjić - Atiemwen, Gavranović, Majer - Andrić

----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

84' - Druga zamjena kod Gorice. Ušao je rumunjski veznjak Ronaldo Deaconu umjesto Lukasza Zwolinskog.

82' - I posljednja zamjena u momčadi Dinama. Izlazi dvostruki strijelac Komnen Andrić uz veliki pljesak s tribina, a zamijenit će ga Bruno Petković.

80' - Izvrsna prigoda za Goricu! Čabraja se izborio za udarac i sjajno opalio s dvadesetak metara, bio je to dobar šut, ali lopta je prošla samo par centimetara pored vratnice!

75' - Drugu zamjenu radi Bjelica. Iz igre je izašao Mario Gavranović, a mijenja ga Damian Kadzior.

70' - Izvrsna šansa za Goricu! Dvorneković je sjajno centrirao, Ndiaye je bio u skoku, ali njegov udarac glavom odlazi preko grede.

- Službena spikerica objavila je da je na stadionu točno 4 257 gledatelja.

69' - Sjajna prigoda za Dinamo! Gavranović se lijepo izborio za udarac i pucao s desetak metara, no udarac je prošao pored vratnice.

67' - 'Požutio' je sada i Dino Perić zbog prekršaja.

66' - Mijenja sada i Sergej Jakirović. Ušao je Matija Dvorneković umjesto Farouka Miye koji je bio gotovo pa nevidljiv na utakmici.

64' - Ivan Šunjić je dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja, napucao je loptu dok je igra bila prekinuta.

63' - Kakva je ovo šansa bila! Marina je dugačkom loptom pronašao Lovrića u šesnaestercu, Dilaver je loše procijenio tu loptu, a veznjak Gorice puca i pogađa vratnicu!

61' - GOOOL! I ovoga puta Andrić je precizan s 'bijele točke' i Dinamo dolazi do nove prednosti u Velikoj Gorici!

60' - JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Čagalj je povlačio Gavranovića koji pada u kaznenom prostoru, a Strukan pokazuje da će to biti novi jedanaesterac! Ovoga puta čini se da je najstroža kazna prestrogo dosuđena. Naravno, i Čagalj je pritom 'požutio'.

58' - GOOOL! Siguran realizator je Kristijan Lovrić, pucao je neobranjivo i Gorica je došla do izjednačenja!

57' - JEDANAESTERAC ZA GORICU! Leovac je objema rukama povlačio Zwolinskog u kaznenom prostoru, napadač Gorice je pao i sudac Duje Strukan je bez razmišljanja pokazao na 'bijelu točku'. Pritom je Marin Leovac dobio i žuti karton.

55' - Prilika za Dinamo. Majer je ubacio iz slobodnjaka iz 'skraćenoga kornera', Dilaver je bio najviši u skoku, no pritom je napravio prekršaj u napadu pa je propao i taj pokušaj Modrih.

50' - Na stadionu u Velikoj Gorici je oko 4 000 gledatelja. Pjesma BBB-a ne prestaje od samoga početka i navijanje je vrlo korektno.

46' - Počinje drugo poluvrijeme u Velikoj Gorici. Nenad Bjelica je prisiljen napraviti zamjenu, u svlačionici je ostao Atiemwen koji se ozlijedio u duelu s Muhammedom Musom u posljednjim sekundama prvoga dijela. Umjesto njega u igri je Mario Šitum.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Velikogoričani su bolje otvorili susret, vršili su stalan pritisak na obranu Modrih i pokušavali doći do vodstva, no razlika u kvaliteti je vidljiva i dinamovci su rutinirano došli do prvoga pogotka. Komnen Andrić je sam izborio jedanaesterac kojeg je i realizirao, a nakon vodstva Modri su bez previše poteškoća zadržali prednost do kraja prvoga dijela. Domaći pokazuju veliku volju i požrtvovnost, no zasad bez promjene rezultata.

45' - Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

45' - Prilika za Dinamo! Majer je ubacio iz kornera, a Atiemwen je zamalo zabio svom bivšem klubu, međutim njegov udarac odlazi pored vratnice.

43' - Prigoda za Goricu! Još je jednom pucao Lovrić iz slobodnog udarca, ali i taj je udarac išao preko grede.

40' - I dalje traju pokušaji Gorice da promijene nešto u svojoj igri, najaktivniji igrač je Senegalac Ndiaye, no zasad se Modri uspješno nose s naletima Velikogoričana.

30' - Smirio se tempo utakmice nakon postignutoga pogotka, dinamovci su uspostavili kontrolu na terenu i ne ulaze u nepotreban rizik. Nogometaši Gorice imaju volju i ne odustaju, no čini se da nema ideje u njihovoj igri, nisu pronašli način kako svladati obranu Modrih.

25' - GOOOL! Siguran realizator bio je Dinamov napadač koji je jedanaesterac i izborio, Komnen Andrić je svladao Kahlinu i Modri vode 1:0!

24' - JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Andrić je izvozao obranu Gorice, a u kaznenom prostoru srušio ga je Marina i pritom dobio žuti karton!

17' - Izvrsna akcija Gorice! Lijepo su kombinirali Zwolinski i Ndiaye, a na kraju je udarac senegalskog napadača otišao visoko iznad grede.

12' - Prilika za Dinamo! Atiemwen je prošao po lijevoj strani i poslao povratnu do Gojaka koji potpuno sam i neometan puca s desetak metara, no udarac je prošao pored vratnice.

8' - Na utakmici su osmorica Nizozemaca koji su došli bodriti Joeyja Suka i Justina Mathieua, došli su iz njihova rodnoga grada Deventera, a ponijeli su i transparent.

4' - I opet prijeti Gorica! Zwolinski je izvrsno pucao s desetak metara iskosa, a Zagorac se istaknuo sjajnom obranom! Vrlo su agresivno krenuli domaći u susret.

3' - Prilika za Goricu! Majer je napravio prekršaj u zoni udarca, ali Lovrićev udarac iz slobodnjaka išao je preko grede.

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici!

----------------------------------------------

14.55: Igrači su istrčali na travnjak u Gorici. Sudac je Duje Strukan iz Splita. Sve je spremno za početak!

14.20 - Stigli su sastavi! Bjelica je rotirao i odlučio odmoriti većinu igrača koji su nastupili u Lisabonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 23:47