Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NASTAVLJA SE LOV NA RIJEKU

VIDEO: DINAMO U ZAVRŠNICI POTVRDIO POBJEDU Pogledajte Pivarićevu eurogolčinu koja je razoružala Interovu obranu, Hodžić stavio točku na i

Nogometaši Dinama pobijedili su Inter s 2:0 na Maksimiru u 23. kolu HNL-a. Strijelci za Modre bili su Pivarić i Hodžić.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 04. ožujak 2017. 08:53

DINAMO-INTER 2:0 (Pivarić 43', Hodžić 88')

DINAMO: Livaković; Stojanović, Lešković, Schildenfeld - (od 15. Perić), Pivarić; Antolić, Pavičić; Fiolić, Sammir (od 67. Gojak), M. Guilherme (od 62. Olmo); Hodžić

INTER (4-2-3-1): Čović; Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin; Postonjski (od 81. Čale), Mazalović; Zulim (od 62. Polizzi), Puljić, Blažević; Mamut (od 54. Mujagić)

--------------------------------------------------------------------------------

Nogometaši Dinama tek su u završnici osigurali tri boda protiv Intera u 23. kolu 1. HNL, kad je najbolji strijelac proljeća Armin Hodžić u svom šestom nastupu protiv Zaprešićana zabio svoj šesti pogodak za 2-0, osmi ukupno u nastavku sezone. Za 1-0 je pred kraj poluvremena pogodio Pivarić iz 'slobodjaka'.

'Žuti' su se po sedmi put zaredom u prvenstvu ili kupu predstavili kao tvrd orah 'modrima', njihov trener Samir Toplak žalit će se na neujednačen kriterij glavnog suca Marija Zebeca, no rekli bismo da je Cestičanin vodio utakmicu u svom stilu, "sitne greške, ništa kardinalno", rekli bi eksperti. Drugi pomoćnik Loparac možda je pogriješio kod jednog zaleđa u napadu gostiju, dok je Sanja Rođak-Karšić bila – bezgrešna.

Ivajlo Petev je u odnosu na Vinkovce promijenio samo ofenzivnu trojku, ovaj put su startali Fiolić, Sammir i Marcos Guilherme, za razliku od utakmice protiv Splita, 21-godišnji Brazilac bio je lijevo krilo, dok je na klupi završio Ante Ćorić. No, već nakon 10 minuta Schildenfeld je zatražio zamjenu zbog ozljede, ušao je Dino Perić. S druge strane, Toplak je u onosu na najavljenu postavu Polizziju pretpostavio Zulima, a Mujagiću u špici Mamuta. Mazalović je imao zadatak oratiti u stopu Sammira, što mu baš nije uspijevalo dok je naš naturalizirani Brazilac imao snage.

Iako je Dinamo otpočetka bio opasan, visoko pritiskao, sa zadnjom linijom na centru i lopta je u prvih 20-ak minuta kružila brže nego dosad, do vodstva se došlo iz prekida tek pred kraj poluvremena. Postonjski je u 42. minuti srušio vrlo dobrog Fiolića i zaradio javnu opomenu, a slobodni udarac je parabolom u rašlje pospremio Pivarić i doživio ovacije gotovo tri i pol tisuće gledatelja proljetno zagrebačko popodne. Pivi dotad nije baš sve polazlo za nogom, no lopta mu je nagradila upornost.

'Modri' su ovaj put stvarali prigode i iz igre, dvije najbolje propustio je Guilherme, u 5. i 24. minuti, Čović se nije dao uhvatiti na krivoj nozi, a u 16. je Sammirov udarac sa 20 metara lizao gredu. Iako nespreman, Sammir se dosta nudio, izvlačio u dubinu, pravodobno rješavao lopte, bio pravi razigravač, no nedostajala su pridodavanja po bokovima Stojanovića i posebno Pivarića pa je Hodžić ostao bez upotrebljivih lopti s bokova. Nisu ni gosti bili bezopasni. Iako su centar prvi put prešli u 12. minuti i odmah izborili korner, imali su zicer u 18. minuti, kad je Puljić prodro po lijevoj strani i ubacio paralelu na drugiu vratnicu, a tamo Zulim romašio gotovo prazna vrata. U 39. je nakon prekida Postonjskog Filipović dobro pucao, ali se Livaković nije dao iznenaditi.

U drugom dijelu prvo su su Fiolić i Sammir prijetili izdaleka, a na drugoj strani nakon kornera glavom Puljić. Potom je Toplak uveo spomenute Mujagića i Polizzija, a Petev Guilhermea zamijenio Olmom, no Španjolac je nastavio na lijevom krilu. Ubrzo je Sammira zamijenio Gojak. Napadali su gosti, domaćima u protunapadima nedostajao točan zadnji pas.

U 73. mnuti Hodžić je prvi put pucao nogom, Čović obranio, au produnapadu Livaković pravodobnim istrčavanjem osujetio priliku Mujagića. Deset minuta prije kraja u igru je ušao bivši Dinamov lijevi bek Hrvoje Čale i to na položaj stražnjeg veznog te zaradio pljesak s istočne tribine, iste one kojaga je kad je igrao u modrom uzimala za zub. Toplak je naredio potpuni rizik, 4-2-4, a pogotak je, po običaju, stigao na drugoj strani, Gojak za Hodžića, koji je izmakao zamku zaleđa i prebacio Čovića za konačnih 2-0.

Ovom pobjedom drugi Dinamo je stigao na 55 bodova, tri manje uz utakmicu više od vodeće Rijeke koja od 17 sati igra na svom terenu protiv Lokomotive, dok je Inter ostao osmi sa 21 bodom. Na dnu su Split sa 12 i Cibalia sa 9 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 19:00