Foto: Damir Krajac / CROPIX
DOBRE VIJESTI ZA PRVAKE

VIDEO: DVOJICA IGRAČA DINAMA NEKAD SU RADILI U TVORNICI KRAŠ Jedan od njih vraća se nakon ozljede, a kad njega nema Modri gube

TEAM BUILDING Dvojica dinamovaca, Zagorac i Ivanušec, nekada su radili u tvornici Kraš
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. veljača 2020. 20:02

Kad već pišemo o tom “team buildingu” u Krašu, recimo da Dinamo ima čak dvojicu igrača koji su u Krašu i radili. Danijel Zagorac bio je stalno zaposlen u splitskom pogonu, radio je tamo tri godine, dok je Luka Ivanušec na Ravnicama odrađivao srednjoškolsku praksu, išao je u Prehrambenu školu u Dubravi.

- Bili smo tu na praksi dva tjedna u pogonu, upravo u ovom dijelu koji smo sad prošli. Da nisam nogometaš? Ne znam bih li ovdje radio, možda bih imao druge planove, ha-ha - rekao je Luka Ivanušec, koji je bi protiv Intera u nedjelju mogao opet biti u prvom sastavu.

U pobjedi u Koprivnici kad je bio i strijelac, ozlijedio se, propustio je iduće tri utakmice, u kojima su Modri doživjeli dva poraza. Neki će u tome pronaći analogiju u stilu “nema Ivanušeca, nema pobjeda”, vidjet ćemo protiv Zaprešićana koliko u tome ima istine.

- Sad je sve OK, sve je super, oporavio sam se od ozljede i već nekoliko dana normalno treniram - rekao je Ivanušec.

Trenutačna faza

A što kažu ostali igrači? Pričali smo s nekima od njih još u utorak kad su produljili ugovore, Marin Leovac, Petar Stojanović i Nikola Moro spadaju među važne “kockice” Bjeličina mozaika. Svi su svjesni da Dinamo trenutno, ovog proljeća ne igra kako bi trebao, da je to što momčad prikazuje daleko od one europske razine.

- Slažem se da nam igre nisu bile bajne, to je ta trenutna faza. Ali vjerujem da ćemo već u nedjelju izaći iz te faze. Nismo zaboravili igrati nogomet, samo da radimo još jače i intenzivnije i izaći ćemo iz toga. Pričat ćemo još o tome u svlačionici, ne javno i siguran sam da ćemo sve riješiti i izaći iz krize - poručio je Leovac, s kojim se složio i Petar Stojanović.

On je u Osijeku dobio crveni karton, propustit će dvoboj s Interom, ali bit će uz momčad, kao i uvijek dosad.

- Ne igram, ali bit ću sa suigračima kao da sam na terenu. Dakle, da, možemo se složiti i reći da nismo bili na pravoj razini, na onoj na kojoj smo završili prošlu godinu. Imamo jako puno kvalitete u momčadi, ali još jednom se dokazalo da možemo imati probleme u HNL-u, ako ne dajemo svoj maksimum. Profesionalci smo, jako dobra ekipa i izvan terena, bio je to u Osijeku samo loš dan i pokazat ćemo ubrzo ponovno koliko vrijedimo.

No, istina je i da se ta proljetna kriza ponavlja iz godine u godinu, Stojanović je dugo u Dinamu i zna da ovo nije prvi put da Dinamo počne padati u formi u ovom dijelu sezone.

- Događalo nam se to, istina, već prije. No, znam da ćemo to popraviti. Mi smo Dinamo, razočarani smo rezultatom i igrom u Osijeku i brzo ćemo to promijeniti. Naravno da nije isto igrati Ligu prvaka pred punim stadionom i HNL, ali Dinamo mora pobjeđivati u prvenstvu. I pobjeđujemo, dogodio nam se drugi poraz, no jako dobro radimo i treniramo i to će nam se sigurno vratiti.

I Nikola Moro u Osijeku nije bio na svojoj najboljoj razini i ne bježi od toga. Međutim, isto tako ne želi niti priču oko loše forme i rezultatske krize previše potencirati.

- Vidi se da nismo na istoj razini, da to nije ista energija, da možemo i moramo bolje. Ali ne želim od toga raditi dramu, kao što se stvara, sigurno da mi koji smo tu bili prvi dio sezone nismo lošiji igrači, nismo zaboravili igrati nogomet i doći će sve na svoje - mirno odgovara Moro, pokušavajući pronaći razloge tog gubitka energije.

- Nije isti ritam kad igraš svaka tri dana ili jednom tjedno. Opet, nije to opravdanje, s druge strane sad imamo vremena za treninge, možemo nešto uigravati, tako da nije sve baš tako crno.

Dobro, što možemo očekivati od nastavka proljetne polusezone od More i suigrača?

- Očekujem da potvrdimo da 12 bodova prednosti nije slučajno, da pokušamo imati i veću prednost na kraju. Znate, kad igramo dobro svjesni smo toga, kad ne igramo dobro također smo svjesni, ne trebaju nam mediji ukazivati na to. Sigurno ćemo vidjeti što je bilo loše, analizirat ćemo to i ispraviti.

Možda nedostaje i Dani Olmo?

- Olmo nam je svojim igrama dao svoju dimenziju i dodatnu kvalitetu, ali imamo igrače koji ga mogu zamijeniti. Vjerujem da ova momčad može opet izboriti Ligu prvaka.

Ako na ljeto ne dođe do osipanja.

- Ha, ništa nije zapisano tko će ovdje biti koliko dugo. Tako je i sa mnom, ne opterećujem se time, ali ne želim ni ništa najavljivati i pričati, jer dogodi se da netko nešto kaže pa onda ode. U svakom slučaju, daleko od toga da mi je dosadilo u Dinamu. Da jest, ne bih potpisao novi ugovor. Spreman sam ovdje ostati, naravno, ne zamaram se što će biti po tom pitanju.

Onda je se Moro osvrnuo na najveću nesreću koja se dogodila u Osijeku.

- Nažalost, ozlijedio se Dino Perić. Pokazalo se da nije najgore izgubiti utakmicu niti napraviti penal, da ima gorih stvari. Pričali smo dosta, dobri smo, ja sam prošao tu ozljedu, prošao je i on s drugom nogom, on zna da ako mu treba pomoć - tu smo. Vratit će se on još bolji no što je bio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 13:30