Vlado Kos / CROPIX
TEŠKE RIJEČI

VIDEO: EMOTIVNI DINAMOV TRAGIČAR 'Ovo je velika sramota. Uvijek nas ovdje masakriraju! Gdje je bio VAR kod mojeg isključenja!?'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. veljača 2020. 22:14

Među prvima je iz Dinamove svlačionice izišao Emir Dilaver. Logično, među prvima je i izišao iz igre, zbog drugog žutog kartona.

- Velika sramota što se tiče suđenja. Uvijek isto kad dođemo ovamo, moramo odmah požutjeti, što više žutih, a onda kad treba da nam daju crveni. Kažu mi da nije bio drugi žuti, bio sam već na lopti... Onaj prvi je OK, ali ovaj drugi... Ja sam njega imao na ramenu, a kako se on spustio, nabio se na moju ruku. Da sam ja njemu zavalio lakat, nisam. Ali sudac ima VAR, može to koristiti i to se koristi kad je crveni - govorio je vrlo emotivno Emir Dilaver.

Dobro, VAR se ne koristi za drugi žuti, samo za direktan crveni karton.

- Kad je i za drugi žuti, može koristiti - uvjeravao nas je Dilaver. - To on zna, kao što i zna da je morao dati žuti karton za onaj prekršaj na Ademiju (Žaper, nap. a.). Ali on koristi samo kad on hoće i svaka mu čast. Uvijek dođemo ovdje spremni za pobjedu i onda nas masakriraju.

Ipak, maknemo li sudačke odluke, dojam je da Dinamo ne igra ovog proljeća tako privlačno?

- Ne mogu maknuti sudačke odluke, one jako utječe na našu igru, to je sramota velika.

Dilaver je igrao lijevog beka.

- Planirali smo nešto drugo, a onda smo tako ostali, kako je, tako je...

Dva žuta kartona dobio je i Petar Stojanović.

- Bilo je svega, što da kažem, izgubili smo, nema što više reći. Idemo dalje, još uvijek smo prvi, najbolji u Hrvatskoj, idemo dalje pobjeđivati.

Video izjava igrača: Tomo Ničota/SN

Kapetan Arijan Ademi zamjerio je sucu Zebecu što nije pokazao Žaperu žuti karton kod onog prekršaja koji je prvo bio penal, poslije slobodan udarac.

- Ne bih se upustio u komentar je li faul bio vani ili unutra, znam da me povukao, ali ne znam je l' unutra ili vani. Jedino mislim da je trebao dobiti karton, onda bi mu kasnije bio drugi. A što se tiče utakmice... Bila je čvrsta utakmica, kao svaki derbi, nije se nešto igralo, Osijek je pobijedio, čestitam mu na tome. Imali smo nekih šansi, onu Petkovićevu kad je pogodio mene, još par dobrih situacija, ali nismo zabili.

Nikola Moro priznao je da Dinamo nije bio pravi u Osijeku.

- Znali smo da će nas čekati teška utakmici. Nismo bili pravi i to nas je koštalo bodova. Imali smo inicijativu, sve je to bilo nekako na našoj strani do crvenog kartona, iako, kažem, nismo bili pravi. Sigurno da je crveni Dilavera usmjerio utakmicu u drugom smjeru. Napravili smo i taj penal. Moramo puno toga naučiti iz ove utakmice i ispraviti greške.

Osječani su, pak, zadovoljno slavili pobjedu, bili su sretni, primali su čestitke. Strijelac Mirko Marić dobio je, doduše, treći karton, koji ga je izbacio iz dvoboja s Rijekom, ali, o tom potom. Prvo, Dinamo?

- Tvrda utakmica, znali smo da će biti takva, borbena, s dosta trke i duela. Mi smo se bolje snašli, možda su nas i podcijenili. Imali smo još neke prilike, zaslužena pobjeda. Možemo biti prezadovoljni. Što se tiče brojnih kartona, žutih i crvenih, bilo je svega, pravi derbi. Bilo je nabrijano od prve minute, išlo se 100 posto, u žaru borbe svašta se događa. Da, bio je pravi derbi.

Osijekov kapetan Mile Škorić odradio je odličan posao u obrani, zaustavio Petkovića, Oršića i društvo.

- Jako važna tri boda za nas. Dinamo me iznenadio pristupom, bili su jako angažirani, ali mi smo bili kompaktni, osim prvih 15-20 minuta. Nema euforije i slavlja, okrećemo se Rijeci i Rujevici.

Komentirao je i on nervozu i brojne kartone.

- Sviđa mi se igrati pod tenzijom, gdje ima ljudi uvijek je napeto i zanimljivo. A vjerujem da je sudac, sad kad ima VAR, sudio sve ispravno, treba mu vjerovati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 22:06