screenshot
PAO ODGOVOR NA GLAVNO PITANJE

VIDEO: EVO KAKO JE TRENER HAJDUKA OBJASNIO DEBAKL RIJEKE PA DAO VELIKI KOMPLIMENT BIŠĆANU Nije zaboravio ni Hajdukovo 'Hrabro srce'...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2019. 23:59

Dugo se najavljivao tradicionalni Jadranski derbi u 30. kolu HNL-a. Hajdukovci su tražili važne bodove za ulazak u Europu, a Riječani su nastojali zadržati kontinuitet dobrih igara. Spominjali su se statistički podaci prema kojima Bijeli nisu porazili Rijeku na Poljudu više od sedam godina pa su ogroman pritisak osjećali Siniša Oreščanin i igrači.

Možda je i to bio vjetar u leđa maestralnoj izvedbi hajdukovaca protiv gostiju iz Rijeke. Bijeli su u potpunosti nadigrali Bišćanove trupe ukupnim rezultatom 4:0. Strijelci su bili Stanko Jurić, Barry Hamza i dvaput Mijo Caktaš, a posebno se igrom istaknuo sjajni Jurić koji je osim pogotka i asistirao te je bio jedan od najboljih pojedinaca susreta.

Nakon derbija trener Hajduka Siniša Oreščanin napokon je mogao odahnuti:

"Drago mi je da se napokon sve složilo, od samoga početka krenulo je kako smo priželjkivali. Momčad je otpustila kočnice, svi su uživali i zaista mi je drago zbog igre kakvu su prikazali. To je sve proces jedne momčadi, mi smo napravili sve da kontroliramo sve faze u napadu i u obrani, dakle to je sve rezultat kontinuiranog rada. Ali današnji dan je gotov, sad treba ići dalje.", istaknuo je Oreščanin.

Jedno od glavnih pitanja bilo je - gdje je u taktičkom smislu bila ta presudna točka za ovakav debakl Rijeke.

VIDO: Jurica Radić

"Rijeka je imala problem s nekim našim mehanizmima. Rijeka nam je danas ostavljala dosta prostora, pogotovo u zoni deset gdje smo mi praktički imali protočnost i superiornost. Inače, Rijeka je jako dobra ekipa, pohvalio bih još jednom gospodina Bišćana koji radi jako, jako dobar posao. Međutim, jednostavno danas se sve poklopilo i mi smo taktički dominirali, a oni jednostavno nisu mogli odgovoriti na našu organizaciju igre i s jedne i sa druge strane", objasnio je Oreščanin pa odgovorio na pitanje o sjajnoj partiji Stanka Jurića, strijelca prvog gola, koji je pogotovo u prvom dijelu bio najbolji na terenu.

"Čestitam mu, danas je bio jako dobar. Mi puno razgovaramo, pogotovo on i ja, imamo jedan poseban odnos, ali opet bih danas na prvo mjesto stavio momčad", zaključio je trener Hajduka.

Utakmicu je prokomentirao i proslavljeni hajdukovac Mario Carević:

"Potpuno zaslužena pobjeda Hajduka, izdominirali su, Rijeka je ostala neprepoznatljiva i nedorečena. Kad primite gol u početku utakmice, sva taktika pada u vodu. Inače ne volim izdvajati pojedince, ali danas moram spomenuti Stanka Jurića koji je danas odigrao maestralno, obožavam tog igrača. Sve je napravio svojim radom i zaista smatram da će taj momak izgraditi veliku karijeru."

Riječanima slijedi dvoboj u Kupu s Interom, a Hajduk će u idućem kolu snage odmjeriti s Goricom.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 04:17