Screenshot/Youtube
HRVATSKI KLUBOVI U AKCIJI

VIDEO: FANTASTIČAN DAN HRVATSKIH KLUBOVA Slave i Dinamo i Hajduk, a sjajni Slaven Belupo je šokirao prvaka Rusije i 'poništio' dojučerašnjeg Milanistu

Odigrane su tri pripremne utakmice hrvatskih klubova - Dinama i Hajduka su slavili protiv Vorskle i Krškog, a Slaven Belupo je izvukao remi protiv Spartak Moskve i ugodno iznenadio.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2017. 20:50

MURSKA SOBOTA Stadion Fazanerija. Gledatelja 50.

STRIJELAC: 1:0 - Hodžić (13).

DINAMO: Livaković (od 72. Mikulić) - Stojanović (od 59. Matel), Sigali (od 59. Rrahmani), Benković (od 46. Lešković), Lecjaks (od 59. Sosa) - Moro (od 59. Pivarić), Antolić (od 59. Knežević) - Fiolić (od 26. Guilherme), Sammir (od 59. Gojak), Fernandes (od 68. Soudani) - Hodžić (od 59. Henriquez).TRENER: Ivajlo Petev.

VORSKLA: Šust - Sakai, Čizov, Dallku, Perduta - Skliar, Česnakov - Kadimjan, Šarpar, Rebenok - Kolomojec (još su igrali: Sarnavskij, Tkačenko, Ostapenko, Sakiv, Lucenko, Matvienko, Tkačuk, Odarjuk, Kravčenko, Sidorenko, Kulač, Zagorulko, Udod, Šapoval).TRENER: Vasil Sačko.

Slavio je Dinamo protiv sedme momčadi ukrajinske lige, golom Hodžića iz prvog dijela. Protiv Mure su Modri bili raspucani, protiv Tosna se u drugom dijelu ispromašivali, a Vorsklu su svladali iz prvog pokušaja.

U 13. minuti Fernandes je izborio prekršaj za skraćeni korner, Antolić ga je izveo, a Hodžić glavom poentirao. U prvom poluvremenu pamtimo još promašaj i - to je sve. Modri su mnogo bolje djelovali u defenzivnom dijelu, čvrsti i sigurni, a čak je i čitava zadnja linija uspjela u prvih 45 minuta zaraditi žute kartone. Vratio se Benković, odigrao prvi dio vrlo dobro, vidjelo se koliko i takav načet nedostaje ovom Dinamu.

Nekoliko detalja treba posebno istaknuti s ove utakmice. Prvo, čini nam se da je Petev sad potpuno otkrio karte i da je momčad koja je odigrala prvih sat vremena (osim Benkovića), zapravo ona koja će istrčati na HNL premijeri protiv Istre. Naravno, Soudani, koji je jučer odigrao svojih prvih dvadesetak minuta na pripremama, zauzet će Fiolićevo mjesto. U toj ‘udarnoj momčadi’ Sammir i dalje kotira kao starter. Iako Petev njime nije zadovoljan, iako dosad nije pokazao skoro ništa, Sammir još uvijek ima kredit. Doduše, nije jučer bilo ozlijeđenog Ćorića, ali teško da bi i tada hijerarhija bila drugačija. Očito, trener je odlučio dati još poneku šansu Sammiru. Međutim, nastavi li on ovako...

Druga je zanimljivost da je, kad je u 59. minuti ušao čitav ešalon igrača, Josip Pivarić zauzeo poziciju zadnjeg veznog, dok je Borna Sosa igrao lijevog beka. Znači li to nešto, promjenu u hijerarhiji na mjestu lijevog beka? Je li sad Pivarić taj koji popunjava rupe? Naime, nije bilo Pavičića zbog ozljede, zanima nas kako će Petev kormilariti kad i on bude na raspolaganju. Lecjaks je broj jedan, gledajući utakmice i treninge Sosa je sve više broj dva.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U NOVINAMA

-----------------------------------------------------

KRŠKO: Zalokar, Jaković, Šturm, Krajcer, Ejup, Kovačić, Jovanović, Šurbić, Mandić, Mujan, Gatarič.

HAJDUK: Stipica - Tudor, Carbonieri, Bosančić, Memolla - Kožulj, Radošević, Kalik - Vlašć, Erceg - Ohandza

Krško je odlično došlo Hajduku na kraju priprema. Nakon poraza i remija naišli su Bijeli na protivnika po mjeri za jačanje samopouzdanja pred Levski.

Pritom se ne smije kazati da je to bila generalna proba, jer Krško nije ni blizu momčad “klase Levski”. Više je slovenski prvoligaš, pod vodstvom Stipe Balajića, bio suparnik za dobar trening koji je uz to ponudio Carrillu šansu da u zadnjoj pripremnoj utakmici svima pruži minutažu. Priliku su najbolje iskoristili Erceg i Ohandza, premda je kompletna ofenzivna linija dobro izgledala, jer za razliku od dvoboja sa Zorjom, stvorio je Hajduk u Krškom mnoštvo šansi. Međutim nedostajala je preciznija realizacija za uvjerljiviju pobjedu.


Ercegova varka

Rano su Bijeli poveli preko Ercega, već u 8. minuti. Nabacio je Franck Ohandza s desne strane, a Erceg sam dočekao loptu koja je prevarila domaće stopere i sa sedam metara lagano je pogurnuo u mrežu. Četiri minute kasnije oštar ubačaj Tudora atraktivno je primirio Erceg, varkom tijela izbacio svog čuvara, ali pobjegla mu je lopta po skliskoj travi u presudnom trenutku.
Pomoćni sudac Barkovič podigao je zastavicu i poništio gol Ercega u 21. minuti označivši zaleđe Ercega koji je finiširao bijeg Ohandze.

Ali, zato nije sudac poništio zgoditak Vlašiću koji je sa 20 metara šutirao precizno u donji desni kut. Krško je uzvratilo preko Gatarića kojeg je idealno poslužio Mujan u 30. minuti. Sam na 10 metara iskosa, ali previše je Gatarić čekao i lopta je od Bosančića otišla u korner. S druge strane nastavio je Erceg nizati pokušaje, pa je u 36. minuti njegova lopta na asistenciju Kožulja otišla koji centimetar pokraj desne vratnice, a potom je samo 30-ak sekundi kasnije izašao sam pred vratara Zalokara koji je uspio obraniti snažan udarac sa 12 metara iskosa.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U NOVINAMA

--------------------------------------------------------------------------

Slaven Belupo odigrao je u petak vrlo jaku generalku uoči početka prvenstva, u Villachu je odmjerio snage sa Spartakom iz Moskve. Nakon pripremnih pobjeda protiv Ferencvarosa, ND Gorice i Voluntarija, jučer su Farmaceuti odigrali neriješeno s ruskim prvakom, koji ima čak 14 puta skuplju momčad, te su svojim navijačima dali još jedan razlog za optimizam uoči prvenstvenog starta.

Spartak je istrčao u skoro najjačem sastavu, nedostajao je tek kapetan Glušakov koji je ušao u nastavku. U uvodu je Slaven izgledao bolje, iako konkretnijih prilika nije bilo. Pokušavali su Bistrović i Ivanovski, ali nisu pogodili okvir vratiju, dok je Kendeš nakon dobrog prodora po desnoj strani uputio neprecizan ubačaj. Ruski prvak zaprijetio je dva puta, Bocchetti je glavom tukao preko grede, dok je Ze Luis probao škaricama, ali se lijepom obranom istaknuo Marković.

U nastavak je moskovska momčad krenula žestoko, pritisnula je Koprivničance u njihov šesnaesterac, a nakon lijepe akcije Spartak je došao u vodstvo. Strijelac je bio Brazilac Luiz Adriano (bivši član Milana i reprezentacije Brazila), koji je odigrao dva dupla pasa i preciznim udarcem svladao Slavenovog vratara.

Bistrović asistirao

Potom je Slaven uspostavio terensku ravnotežu, ali opet je bio bez šanse sve do 78. minute, no to je bilo dovoljno za izjednačenje. Dvojica dojučerašnjih Slavenovih juniora za to su najzaslužniji, Bistrović je osvojio loptu na suparničkoj polovici i lijepo proigrao Brunu Bogojevića koji je s desne strane pogodio suprotni kut za konačnih 1:1.

Farmaceuti su se jučer nakon susreta u Austriji vratili u Koprivnicu, nakon dva tjedna provedena na pripremama na Rogli. Danas s početkom u 10.30 sati kombinirana momčad Slavena Belupa odigrat će prijateljsku utakmicu s mađarskim drugoligašem Zalaegerszegom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 02:40