Rijeka
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PRVA HNL

VIDEO, FOTO: RIJEKA SE U ZAPREŠIĆU VRATILA POBJEDAMA I DOSTIGLA OSIJEK NA VRHU Bez pogodaka u prvom poluvremenu, a onda se probudila BIšćanova vojska

Piše: Matko BrusačObjavljeno: 10. veljača 2019. 18:05

INTER - RIJEKA 0-3 (Puljić 66', Lončar 69', 3-0 Puljić 74')

INTER (4-2-3-1): Matković - Bosec, Tatomirović, Šimunec, Valentić - Muhar, Brezovec - Ayayi (od 86. Haramuštek), Rak (od 82. Ljubić), Serderov (od 73. Mišković) - Kaluđerović

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga - Kvržić, Župarić, Escoval, Mamić - Pavičić, Lončar - Acosty (od 84. Bušnja), Halilović (od 76. Murić), Vuk (od 62. Gorgon) - Puljić

Ozljedama načeta momčad Igora Bišćana došla je do prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva. U 20. kolu Riječani su se 3-0 pobjedom protiv Intera bodovno izjednačila s drugoplasiranim Osijekom.

U prvih četrdeset pet minuta na travnjaku se moglo vidjeti malo toga. U drugoj minuti Inter je imao prvu ozbiljniju priliku. Bosec je uzeo loptu Vuku i došao do ruba šesnaesterca odakle je, neometan, pucao u blok. Rijeka je dominirala u posjedu i kontrolirala utakmicu, ali pravih prilika nije bilo.

U 29. minuti Halilovićev udarac s dvadesetak metara zaustavio je Matković, a zatim je, nakon udarca iz kuta, glavom loptu preko grede poslao Kvržić. Ista sekvenca „vrtjela“ se u 33. minuti na suprotnoj strani - ubačaj iz kuta, nakon solidnog Brezovčevog udarca, i udarac glavom Muhara koji je završio pokraj desne Slugine vratnice. U posljednjoj minuti prvog dijela Rijeka je složila još dvije solidne prilike, ali promjene rezultata nije bilo.

Utakmica se otvorila u drugom dijelu, nakon 62. minute, odnosno nakon što je, umjesto ozlijeđenog Vuka, u igru ušao Gorgon. Prije toga, u 56. minuti, Puljić je iz „slobodnjaka“ s osamnaest metara pogodio gredu. Deset minuta kasnije Puljić je doveo Rijeku u vodstvo preciznim udarcem nakon „povratne“ iz kornera.

U 69. minuti već je bilo 2-0, Lončar je spakirao loptu u mrežu na asistenciju Gorgona, a pet minuta kasnije končanih 3-0 svojim drugim pogotkom postavio je Puljić nakon nove asistencije Gorgona.

Prvu utakmicu za Rijeku odigrao je Murić, koji je kao zamjena Halilioviću odigrao nešto manje od dvadeset minuta. Armada je gostovala u Zaprešiću. Navijalo se, nakon što je ranije obavljen razgovor s Bišćanom, a u repertoaru je bilo zastupljeno i vrijeđanje Damira Miškovića, predsjednika Rijeke.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 15:07