34. KOLO PRVE HNL

VIDEO: GOLIJADA NA KIŠNOM MAKSIMIRU! DINAMO POBJEDOM PRIBLIŽIO HAJDUK EUROPI Olmo i Leovac zabili prekrasne pogotke, Petković zapucao jedanaesterac!

U susretu 34. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Goricu s 3-1 (2-1). Prvak Dinamo je na Maksimiru slavio protiv Gorice, koja je ovim porazom sve dalje od plasmana u Europsku ligu.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. svibanj 2019. 17:21

​DINAMO - GORICA 3:1 (Moro 17', Olmo 22', Leovac 71' / Ndiaye 25')

DINAMO (4-3-3): ​Livaković - Stojanović, Theophile Cathereine, Dilaver, Leovac - Šunjić, Moro, Olmo, Atiemwen, (od 64. Hajrović), Petković (od 77,. Andrić), Oršić, (od 73. Šitum). TRENER: Nenad Bjelica.

​GORICA (4-4-2): ​Kahlina, Michedvišvili, Čagalj, Jovičić, Špičić, (od 46. Marina), Mia, (do 58. Forneković), Suk, Maloša, Lovrić - Zwolenski, (od 75. Mathieu), Ndiaye. TRENER: Sergej Jakirović.

Dinamo je u dobroj predstavi došao do novog trijumfa, a Gorica se porazom dodatno udaljila od Europe. Momčad Nenada Bjelice je pokazala da je u dobroj formi, te da je itekako spremna za finale Kupa s Rijekom. Iako su davno postali prvaci, plavi dečki igraju s puno motiva i strasti. Gorica se trudila, ali ipak je razlika u kvaliteti debelo na Dinamovoj strani, jednostavno se nije moglo dogoditi iznenađenje.

Domaćini su krenuli silovito, kao da igraju utakmicu o kojoj im sve ovisi. Redali su se napadi prema vrataru Kahlini. Gorica u prvih pola sata kao da nije postojala, jedva da su momci Sergeja Jakirovića nekoliko puta pregazili liniju centra igrališta. U tom razdoblju vidjeli smo i mnogo kornera za Modre, neuobičajeno mnogo, redali su se jedan za drugim. Pokazali su Bjeličini dečki da su odlično uvježbavali, gotovo svaki je izveden na drukčiji način.

Jednom je slijedio centaršut na prvu stativu, pa na drugu, onda u gužvu na sredini, a jednom je lopta iz kuta ubačena na vrh šesnaesterca. Kao da je u svlačionici pala oklada tko će zanimljivije izvesti korner. Međutim, bez obzira na ideje i raznolikost izvođenja, pogotke Modri nisu zabili nakon kornera u prvom dijelu. Onaj za treći pogodak koji je definitivno prelomio utakmicu nakon kornera zabili su u drugom...

Ali svakako treba napomenuti da je kod oba pogotka Modrih u prvom dijelu sudjelovao jako dobri Marin Leovac, koji je bio sjajno raspoložen, a sve je okrunio pogokom za potvrdu pobjede Modrih. Stalno je probijao bok, učestalo opasno centrtirao, stvarao je neugode obrani Gorice. Nakon što su zabili Moro i Olmo, te nakon što je nakon tog vodstva Atiemwen nakon dodavanja Oršića promašio zicer, jer je bio sam pred Kahlinom, učinilo se da bi Jakirovićeva momčad mogla doživjeti debakl. No tada je jedan sudački previd ustabilio utakmicu.

Naime, Zwolinski je oko centra napravio očiti prekršaj nad Ivanom Šunjićem, ali Gabrilo je samo pokazao 'igraj dalje'. Nekako suci u posljednje vrijeme baš ne vide prekršaje nad Dinamovim igračima, Gabrilo je samo nastavio Pajačev i Zebecov niz. Lovrić je to iskoristio, ubacio za Ndiayea i začas se priča zakomplicirala. Do kraja prvog poluvremana još je dva puta udarcima iz daljine zaprijetio Miya. No i Modri su imali šansu u smiraju prve dionice, nakon centaršuta Leovca iz slobodnog udarca, Petković je glavom pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Šunjić je poslao preko grede.

Dok smo tako gledali zanimljivu utakmicu, nismo mogli ne primijetiti sablasno prazne maksimirske tribine. Na istočnoj tribini smo izbrojali 64 gledatelja!? Padala je kiša, bilo je hladno, svim tim ljudima koji su došli treba skinuti kapu do poda i po stoti puta napisati da Dinamo treba stadion! Pokrivene tribine. Dinamo jača, sve je bolji, trener Bjelica s pravom priča o proljeću u Ligi prvaka, a stadion je iz dana u dan sve sramotnijeg izgleda. Ovog puta je u sanitarnom čvori u novinarskoj loži prokišnjavalo, za odlazak u wc trebao vam je kišobran.

U drugu dionicu, ohrabrena pogotkom u prvoj, Gorica je krenula mnogo odlučnije. No prvu priliku za povečanje vodstva imao je Dinamo. Nakon što je Hajrović izveo korner, Suk je igrao rukom u šesnaestercu, bio je to jedanaesterac. Međutim, Bruno Petković nije uspio zabiti, Kahlina je obranio.

Ubrzo nakon toga, opet je Petković bio u šansi, nešto iskosa bio je sam pred Kahlinom, ali vratar Gorice opet je bio bolji, sjajno je obranio. Ali bombu Leovca, jučer najboljeg igrača utakmice s vrha šesnaesterca nije mogao. Pred sam kraj, vratnicu je iz blizine pogodio Olmo.

DINAMO - GORICA 3:1 (Moro 17', Olmo 22', Leovac 71' / Ndiaye 25')

DINAMO: Livaković - Dilaver, Theophile Catherine, Leovac, Stojanović - Atiemwen (od 66. Hajrović), Šunjić, Moro, Olmo, Oršić (od 74. Šitum) - Petković

GORICA: Kahlina - Jovičić, Mtchedlishvili, Čagalj, Špičić (od 46. Marina), Suk, Maloča, Miya (od 59. Dvorneković), Lovrić, Zwolinski (od 74. Mathieu), Ndiaye

---------------------------------------------------------------------------

90' + 2' Završila je utakmica u Maksimiru!

90' Igrat će se dvije minute nadoknade.

87' Još jedna odlična obrana Kahline. Hajrović je ostao sam na desnoj strani, prodao lažnjak Maloči i šutirao prema golu. Udarac je u korner sjajnom intervencijom izbio vratar Gorice...

83' Utakmica je riješena, Dinamo drži posjed i ne riskira previše. Nije bilo većih prilika u posljednjih desetak minuta.

76' Treća zamjena kod Dinama, umjesto Petkovića u igri je Andrić...

71' GOOOL! Dinamo vodi 3:1. Fantastičan gol Leovca koji je volejem s ruba kaznenog prostora centaršut Hajrovića iz kornera zakucao u mrežu Gorice.

70' Odlična kontra Dinama u kojoj se Petković našao sam ispred Kahline, ali vratar Gorice ponovno brani njegov udarac...

66' Dinamo, točnije Petković, nije iskoristio jedanaesterac. Kahlina je pročitao stranu i obranio udarac Dinamova napadača. Nakon ubačaja iz kuta rukom je igrao Suk...

59' Imala je Gorica dobru priliku, ali krivim dodavanjem u azvršnici otvorili su gostujući nogometaši prostor za kontru Modrih. Srećom po njih, i Atiemwen je zakomplicirao na drugoj strani

50' Slobodnjak s dvadesetak metara odlično je izveo Lovrić, ali lopta prvo ide preko zida, a zatim i jako blizu vratnice...

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Maksimiru! Kod Gorice, umjesto Špičića u igri je Marina.

45' Završilo je prvo poluvrijeme u Maksimiru! Dinamo je bio bolji tijekom cijelog prvog poluvremena, što je domaća momčad i potvrdila s dva pogotka. Gorica je povoljnim spletom okolnosti došla do smanjenja vodstva, ali osim toga nije pokazala puno.

44' Miya poteže iz voleja s dvadesetak metara i šutira preko grede. Dobar pokušaj.

42' Ubačaj s desne strane za Goricu, iz prekida. Lovrić se odlučuje za udarac, a ne za centaršut., i lopta odlazi visoko preko vrata.

36' Miya je šutirao s desetak metara, lopta se od bloka nezgodno odbila, ali je Livaković bio siguran.

34' Centaršut Leovca s dvadesetak metara Petković je pokupio glavom i pogodio vratnicu. Odbijanac je Šunjić poslao preko gola.

31' Bez većih prilika u posljednjih pet minuta. Lopta je većinu vremena u nogama igrača Dinama.

25' GOOOL! Golovi padaju kao na traci, Gorica je smanjila na 2:1. Nedosuđeni prekršaj nad Šunjićem na sredini terena rezultirao je kontrom preko lijevog krila, a povratnu loptu iskoristio je Ndiaye i iz blizine smanjio na 2:1.

22' GOOOL! Dinamo vodi 2:0. Povratnu loptu sada s lijeve strane prema golu je s desetak metara poslao Olmo, a ona od bloka ulazi u mrežu. Odmah nakon toga Dinamo je složio kontru, a zicer je promašio Atiemwen.

17' GOOOL! Dinamo je poveo 1:0 - Leovac je promijenio stranu, lopta je došlo do Atiemwena na desnoj strani šesnaesterca Gorice. Uslijedila je povratna lopta u sredinu, nogu je podmetnuo Moro i poslao je u praznu mrežu.

15' Slobodnjak za Dinamo na dvadesetak metara. Olmo precizno puco pokraj zida u bliži kut, ali kahlina hvata njegov udarac.

10' Lovrić nakon lažnjaka ljevicom iskosa sa 12-13 metara šutira ravno u Livakovića.

7' Četiri ubačaja iz kuta za Dinama zaredom. Međutim, veće opasnosti nije bilo niti iz jednog, tek je nakon trećeg lopta završila u nogama Mora koji je od bloka šutirao preko gola s 16-17 metara...

3' Oršić je s desnog krila ušao u sredini i s ruba kaznenog prostora gađao bliži kut - neprecizno...

1' Počela je utakmica u Maksimiru!

---------------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:37