Foto: Vojko Basic / CROPIX
2. KOLO PRVE HNL

VIDEO: HAJDUK BEZ POBJEDE I U DRUGOJ UTAKMICI SEZONE Nezadovoljstvo na tribinama Poljuda, Lokomotivin 'džoker' poništio dalekometnu topčinu mladog asa

Hajduk i Lokomotiva remizirali su na Poljudu 1:1 u utakmici 2. kola Prve HNL.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 05. kolovoz 2018. 14:29

HAJDUK - LOKOMOTIVA 1:1 (Jurić 44' / Krstanović 57')

HAJDUK (4-3-3): Ljubić - Juranović, Vučur, Mikulić, Fomitschow - T.Bašić, Jurić, Hamza - Said (od 39. Šego), Ivanovski (od 59. Delić), Jairo (od 67. Gyurcso).

TRENER: Željko Kopić

LOKOMOTIVA (4-4-2): Grbić - Karačić, Kolinger, Majstorović, Datković - Kastrati (od 90. Hujber), Jakić, Ivanušec, Đurasek (od 74. Burić) - Babić (od 55. Krstanović) Radonjić.

TRENER: Goran Tomić

Hajduk je poveo u 44. minuti snažnim i preciznim udarcem mladog Stanka Jurića s više od 25 metara, dok je Lokomotiva izjednačila u 47. minuti pogotkom veterana Ivana Krstanovića.

Hajduk nije uspio osvojiti tri boda, Lokomotiva se othrvala „bijelima“ i zasluženo osvojila veliki bod, završilo je 1:1. Na ovoj utakmici, bez obzira što domaćini nisu igrali u najbolje sastavu, još jednom je došla do izražaja nemoć splitske momčadi. Hajduk je bio nadmoćniji, ali i beskrajno jalov. Što se tiče Lokomotive sastav Gorana Tomića se vrlo dobro branio...A izgledalo je da će Hajduk osvariti pun pogodak.

U završnici prvog poluvremena Stanko Jurić je, kao i u Sofiji zabio gol za 1:0 i to udarcem s tridesetak metara. On je prihvatio jedan nekontrolirani odbijanac od obrane Lokomotive, opalio je, prizemno, lopta je liznula stativu, bilo je to neobranjivo za Ivu Grbića, gostujućeg vratara. Tako je Hajduk ipak došao u vodstvo premda splitska momčad nije bila posebno nadmoćnija osim što su držali loptu u posjedu.

Trener Hajduka Željko Kopić odustao je od svojeg stajališta da neće kalkulirati sa sastavom, to jest odmarati igrače, pa je tako na klupi ostao Adam Gyrcso, tu su bili i Fran Tudor kao i Borja Lopez koji baš i ne uživaju povjerenje trenera, dok su nastupa pošteđeni Caktaš i Nižić.

Odmah u 4.minuti Brazilac Jairo je iz vrlo izgledne pozicije nije uspio zatresi mrežu Ive Grbića. Tu treba napomenuti da je poslije izvođenja slobodnog udarca od strane tome Bašića nekoliko igrača Hajduka bilo u zaleđu. Deset minuta kasnije gosti su imali još bolju priliku, ali je Fran Karačić doslovno kilavo šutirao i promašio branku. Inače, tijekom prvog dijela osim izvanrednog udarca i gola Jurića zapravo nije bilo uzbudljivih akcija.

U 55. minuti trener Lokomotive Goran Tomić poslao je na teren 36-godipnjeg Ivana Krstanovića, koji je odmah u 57. izjednačio na 1:1. Bila je to akcija gostiju kao iz priručnika, četiri dodavanja od prve, pa asistencija, baš idealna, za Krstanovića, koji je hladnokrvno matirao vratara „bijelih“ Ljubića.

Zanimljivo je da se sa sjevera, sa dijela gledališta gdje je po tradiciji stacionirana Torcida baš i nije bilo gromkog navijanja, tamo je na ogradi izvješena poruka: „Bez obzira na sve, uz vas smo do kraja, držite se braćo do zadnjeg dana“. To se odnosi na one navijače Hajduka izdržavaju kaznu u beogradskom zatvoru na Padinskoj skeli.

Prva HNL - 2. kolo

Nedjelja

Osijek - Rudeš 3-2

Hajduk - Lokomotiva 1-1

Subota:

Gorica - Slaven B. 3-3

Odigrano u petak:

Dinamo - Istra 1961 3-0

Rijeka - Inter 4-0

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:29