Danijel Bartolic / CROPIX
26. KOLO PRVE HNL

VIDEO: HAJDUK GOLČINAMA UPISAO VRIJEDNU POBJEDU I NA NAJLJEPŠI NAČIN NAJAVIO VELIKI DERBI S DINAMOM Pogledajte sjajne poteze Splićana!

U 26. kolu Prve HNL Hajduk je s 2:0 slavio u Puli protiv Istre 1961. Bijeli su poveli pogotkom Brazilca Jaira u 11. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Gyurcso u 90. minuti. Hajdukovci su ovom pobjedom skočili na četvrto mjesto HNL-a i bodovno se izjednačili s trećeplasiranim Osijekom. U idućem kolu Bijeli će igrati 'vječni derbi' protiv Dinama.
Piše: HinaObjavljeno: 30. ožujak 2019. 19:31

ISTRA 1961 - HAJDUK 0:2 (Jairo 11', Gyurcso 90')

Istra 1961 (4-1-4-1): Čondrić, Franić, Rodriguez, Bosančić, Pavić, Galilea, Maicon (od 67' Savio), Lončar (od 76' Laukžemiš), Regan, Sane, Fuentes (od 58' Mierez )

Hajduk (4-2-3-1): Posavec, Juranović, Lopez, Ismajli, Bradarić, Hamza, Nejašmić, Jradi, Tahiraj (od 46' Gyurcso), Caktaš (od 82' Jurić), Jairo (od 90' Kalik)

Stadion Aldo Drosina Gledatelja 2414 Sudac Ivan Vučković

U zadnjem dvoboju 26. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Hajduka slavili protiv Istre 1961 s 2-0 (1-0) i probili se na četvrto mjesto.

Splićani su pobjedom u Puli stigli konačno na mjesto koje vodi u Europu, a Hajduk sada ima isti broj bodova (43) kao i trećeplasirani Osijek.

Hajduk je poveo u 11. minuti kada je Brazilac Jairo iskoristio pogrešku obrane Puljana i neobranjivo zabio desnom nogom. U 64. minuti branič Istre Rodriguez igra rukom u svom kaznenom prostoru, no Mijo Caktaš nonšalantno izvodi penal, kojeg vratar Čondrić s lakoćom brani.

Jairo je u 79. minuti imao priliku za drugi gol, ali je s pet metara pucao jako loše, preko vrata, da bi u 81. minuti Nejašmić pogodio vratnicu. Minutu prije kraja igrač domaćih Franić dobiva crveni karton, a iz slobodnog udarca s 17 metara Mađar Adam Gyurcso pogađa za konačnih 2-0.

Pred 3500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Vučković iz Zagreba.

ISTRA 1961 - HAJDUK 0:2 (Jairo 11', Gyurcso 90')

ISTRA 1961: Čondrić - Pavić, Bosančić, Rodriguez, Franić - Galilea, Lončar, Maicon, Regan, Sane - Fuentes

HAJDUK: Posavec - Bradarić, Lopez, Ismajli, Juranović - Hamza, Nejašmić, Jradi, Tahiraj - Jairo, Caktaš

-----------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - Posljednju zamjenu radi Oreščanin. Ušao je Kalik umjesto Jaira.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - GOOOL! Gyurcso je izveo taj slobodan udarac koji je sam i izborio, te sjajno pogodio mrežu za potvrdu pobjede u Puli!

89' - CRVENI KARTON! Gyurcso je pobjegao obrani Istre, a Martin Franić ga ruši s leđa u zoni udarca! Glavni mu je sudac odmah pokazao crveni karton i poslao ga u svlačionicu.

82' - Druga zamjena u momčadi Bijelih. Izašao je Mijo Caktaš, a zamijenit će ga Stanko Jurić.

81' - Čudesna obrana Josipa Čondrića! Nejašmić je pobjegao obrani Istre i izbio sam pred Čondrića, gađao je suprotni kut, a vratar Istre fenomenalno brani njegov pokušaj! Ovo je bila gotovo stopostotna šansa za Hajduk...

78' - Što je sada promašio Jairo! Gyurcso je izvrsnom asistencijom uposlio Jaira, a Brazilac je potpuno sam i neometan s pet metara poslao loptu na tribine! Nevjerojatan promašaj Hajdukova napadača...

76' - I treću zamjenu koristi Igor Cvitanović. Izvadio je Stefana Lončara, a priliku dobiva litavski napadač Karolis Laukžemis.

74' - Sjajna minijatura Bassela Jradija! Fino se driblingom oslobodio dvojice braniča i zatim s dvadesetak metara odmjerenim udarcem gađao rašlje, no lopta je prošla malo pored gola! Da je to ušlo, zasigurno bi konkurirao za jedan od najljepših golova sezone...

67' - Druga zamjena u momčadi Istre. Izašao je Maicon, u igri je Bruno Savio.

64' - ČONDRIĆ BRANI JEDANAESTERAC! Mijo Caktaš dobio je priliku izvesti najstrožu kaznu, no pucao je iznimno nonšalantno, bio je to loš pokušaj panenke, a vratar Istre pročitao je i obranio njegov udarac!

63' - JEDANAESTERAC ZA HAJDUK! Rodriguez Julio, koji je skrivio prvi pogodak, sada je igrao rukom u šesnaestercu i glavni je sudac bez razmišljanja pokazao na 'bijelu točku'.

61' - Sane je dobio žuti karton zbog simuliranja. Sjurio se u šesnaesterac i teatralno pao točno ispred suca Vučkovića koji mu je odmah pokazao opomenu.

60' - Kakav neoprezan start! Mierez je odmah stvorio probleme obrani Hajduka, a Borja Lopez iznimno je oštro i opasno startao na Argentinca. Može se reći da se Lopez izvukao samo sa žutim kartonom.

58' - Mijenja sada i Igor Cvitanović. Ušao je opasni Ramon Mierez umjesto nevidljivog Fuentesa.

53' - Prilika za Hajduk. Opalio je Caktaš s dvadesetak metara, no udarac je proletio daleko od gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na stadionu Aldo Drosina. Siniša Oreščanin odlučio je u svlačionici ostaviti Francesca Tahiraja, a ušao je Adam Gyurcso.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hajdukovci su furiozno otvorili susret i pokazali veliku želju za pobjedom. Bijele je u vodstvo doveo Jairo prekrasnim pogotkom u 11. minuti. Gosti iz Splita nisu na tome stali, nastavili su prijetiti tijekom cijelog prvog poluvremena i pravo je čudo da prednost nije veća. Nogometaši Istre pod vodstvom legende Dinama Igora Cvitanovića također su imali nekoliko izglednih prigoda, no Splićani se nisu dali iznenaditi.

45' - Nije bilo sudačke nadoknade i sudac Vučković šalje igrače na odmor.

41' - Prilika za Hajduk. Jradi je isprobao svoj udarac s vrha šesnaesterca, no lopta je prošla daleko od gola.

36' - Ismajli je dobio žuti karton zbog povlačenja za dres Fuentesa.

25' - Još jedna velika prilika za Hajduk! Jairo je odlično pucao glavom nakon ubačaja iz slobodnjaka, ali lopta je prošla malo pored desne stative.

21' - Nova velika neopreznost obrane Istre! Hajdukovci su stvorili visok pritisak na posljednju liniju domaćih, a na kraju je Čondrić morao s loptom izaći izvan kaznenog prostora i uz velike poteškoće izbaciti je izvan terena.

14' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Einar Galilea nakon neopreznog starta na Jradija.

13' - Još jednom prijete hajdukovci! Caktaš je poslao oštru prizemnu loptu za Tahiraja koji s desetak metara puca isprve, a ovoga se puta vratar Čondrić istaknuo sjajnom obranom!

11' - GOOOL! Nevjerojatnu pogrešku braniča Rodrigueza Julija iskoristio je Jairo koji je majstorskim i preciznim udarcem s vrha šesnasterca svladao vratara Istre Čondrića!

2' - Kakva obrana Josipa Posavca! Nakon ubačaja Sane je bio najspretniji i usred gužve pucao po golu s pet metara, a fenomenalni vratar Hajduka maestralno brani taj pokušaj!

1' - Počela je utakmica u Puli!

-----------------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na stadion Aldo Drosina. Glavni sudac je Ivan Vučković iz Zagreba. Sve je spremno za početak!

18.35: Branič hajdukovaca Stanko Jurić također je siguran u pobjedu, a zatim slijedi - Dinamo!

18.15: Siniša Oreščanin je najavio izrazito napadačku igru Bijelih i pobjedu Hajduka:

18.00: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Bijelih Siniša Oreščanin odlučio je na klupi ostaviti Stanka Jurića i Mirka Ivanovskog, a od prve minute zaigrat će Barry Hamza i Mijo Caktaš. U momčadi Istre iznenađenje je izostavljanje Marina Grujevića iz prve postave, a zamijenit će ga Martin Franić.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 22:21