Screenshot
NIŠTA OD PREUZIMANJA VRHA HNL-A

VIDEO: HAJDUK PAO U LUDOJ UTAKMICI PUNOJ KIKSEVA, ISKLJUČENJA I ŽUTIH KARTONA Ipak, o prvom golu koji su Bijeli primili ove sezone još će se pričati

Od Burića do Burića - tako smo mogli nazvati današnji pokušaj Hajduka u Koprivnici protiv Slavena Belupa (4. kolo HNL-a) da makar i privremeno sjedne na prvo mjesto HNL-a, ali to se nije dogodilo. Umjesto pobjede i prvog mjesta, Bijeli su doživjeli prvi poraz sezone (2:1), isključenje novog mladog pojačanja nakon samo dvije minute igre...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 18:06

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 2:1 (Puclin 37', Krstanović 84' p. / Eduok 90'+6')

S. BELUPO (4-1-4-1): Filipović - Zirdum, Međimorec, Radivojević - Paracki - Bogojević, Puclin, Glavčić, Delić - Ejupi, Krstanović

HAJDUK (4-2-3-1): Duka - Juranović, Ismajli, Simić, Dolček - Hamza, Nejašmić - Eduok, Caktaš, Jradi - Jairo

Hajduk nije uspio nastaviti pobjedničku seriju, prvi poraz sezone doživio je u Koprivnici. U zanimljivoj i borbenoj utakmici Slaven Belupo iznenadio je favoriziranog suparnika i ostvario zasluženu pobjedu, upisao prve bodove ove sezone te izbjegao najgori start u prvoligaškoj povijesti. U Koprivnici se lakše diše, pred Burićem se pak pojavljuju prvi upitnici.

Sam početak utakmice pripao je Hajduku, koji je bio bolji suparnik u uvodnih tridesetak minuta. Pritisnuli su Bijeli visoko svog domaćina, pokušali ih iznenaditi u opasnoj zoni. Na startu je Slaven imao dosta problema na desnoj strani, Bogojević i Zirdum ostavljali su previše prostora koje su koristili Hajdukovi ofenzivci. No, njima je nedostajalo preciznosti, a jako dobrim obranama isticao se Filipović na domaćim vratima.

Prva velika prilika Bijelih dogodila se u 14. minuti, nakon Zirdumove pogreške tukao je Jradi, Filipović je obranio, a odbijena je lopta iznenadila Eduoka. Dvije minute kasnije Nejašmić je dobro pronašao Jradija, no i njega je neutralizirao Slavenov čuvar mreže. U 18. minuti Jradi je u ulozi asistenta, s ruba kaznenog prostora tukao je Caktaš, no Filipović se nije dao iznenaditi. Probao je Caktaš u 21. minuti i petom nakon dodavanja Jaira, no atrakcija mu nije prošla, promašio je okvir gola.

Prvi pokušaj Farmaceuta bilježimo u 28. minuti, Paracki je snažno i precizno tukao iz slobodnog udarca, no Duka je paradom skinuo loptu iz desnog gornjeg kuta.

I onda, kako to u nogometu obično biva, nakon još jednog Hajdukova promašaja uslijedila je kazna. Fino su kombinirali bijeli u 36. minuti, Eduok i Jairo namjestili su zicer Jradiju, koji je iskosa s lijeve strane prebacio okvir vrata. Već u sljedećoj minuti slavlje na koprivničkoj tribini, ali među pristalicama domaćega kluba koji su se čak i oglasili spontanim skandiranjem ''Slaven, Slaven''. Puclin je igrao sve bolje kako je vrijeme prolazilo, a u 37. minuti hrabro je prošao i opalio, pomogao je i Duka, momci u plavim dresovima imali su početnu prednost.

Pokušao se Hajduk brzo vratiti u igru, ali je pritisak s početka drugog poluvremena brzo splasnuo. Slaven je bio discipliniran u fazi obrane, dobro je zatvorio sve prilaze svojim vratima i Bijeli više nisu lako dolazili do prilika kao u prvom dijelu. Burić je u 54. minuti napravio dvostruku izmjenu, no brzo je zbog toga požalio.

Marin Jakoliš neće po dobrom pamtiti svoj debi za Hajduk, nepromišljeno je u skoku srušio Međimorca, a sudac Matoc odmah mu je pokazao crveni karton. U igri je novi Hajdukov napadač proveo tek nešto više od dvije minute, a po izlasku je bio jako ljut.

Ismajli je u 64. minuti pokušao glavom nakon kornera, pogodio je tek vanjski dio mreže. S igračem manje Hajduk je zaigrao u sustavu 4-2-2-1, iza Jaira bili su Caktaš i Eduok. Domaćin je i dalje bio strpljiv, čuvajući vodstvo s orijentacijom na kontre. Zakuhalo se na terenu u 79. minuti kad je zbog drugog žutog kartona isključen Bogojević. Domaći su mislili da je to bilo prestrogo, pa je pocrvenio i njihov trener vratara Hontić, a Sertić je dobio žuti.

Sve je riješeno u 84. minuti kad je Ismajli nesmotreno u kaznenom prostoru startao na Ejupija, a Ivan Krstanović s bijele točke postigao svoj drugi prvenstveni pogodak u aktualnoj sezoni, ukupno mu je to već 90. pogodak u povijesti Prve HNL. U završnici je poraz Hajduka ublažio Eduok, ali nije bilo vremena ni snage za potpuni povratak gostiju, koji su u Koprivnici poraženi prvi put nakon prosinca 2016. godine.

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 2:1 (Puclin 37', Krstanović 84' p. / Eduok 90'+6')

S. BELUPO (4-1-4-1): Filipović - Zirdum, Međimorec, Radivojević - Paracki - Bogojević, Puclin, Glavčić, Delić - Ejupi, Krstanović

HAJDUK (4-2-3-1): Duka - Juranović, Ismajli, Simić, Dolček - Hamza, Nejašmić - Eduok, Caktaš, Jradi - Jairo

------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+6' - GOOOL! Nakon kornera Eduok je primio loptu na vrhu šesnaesterca i zatim vrhunskim, odmjerenim udarcem majstorski pogodio same rašlje!

90' - Igrat će se čak sedam minuta sudačke nadoknade.

85' - Posljednja izmjena u sastavu Hajduka. Ušao je Tonio Teklić umjesto Barryja Hamze.

84' - GOOOL! Siguran realizator je Ivan Krstanović! Lopta u jednu stranu, Duka u drugu...

83' - JEDANAESTERAC ZA SLAVEN BELUPO! Ejupi je pao u duelu s Ismajlijem i glavni je sudac automatski pokazao na bijelu točku. Ostaje dojam da to možda i nije bio prekršaj za najstrožu kaznu...

79' - CRVENI KARTON ZA BOGOJEVIĆA! Igrač Slaven Belupa napravio je prekršaj na Samuelu Eduoku, a Matoc mu je odlučio pokazati drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Ponovljena snimka pokazala je da je glavni sudac možda prestrogo dosudio isključenje... nakon žestokih prosvjeda Matoc je isključio i pomoćnog trenera Slaven Belupa, a Ivici Sertiću je pokazao žuti karton.

76' - Posljednju zamjenu radi Sertić. Ušao je Bruno Goda umjesto kapetana Mateasa Delića. Kapetansku je vrpcu preuzeo iskusni Ivan Krstanović.

67' - Druga zamjena u momčadi Slavena. Ušao je Marko Karamarko umjesto Miloša Radivojevića.

64' - Prilika za Hajduk! Ismajli je pucao glavom nakon ubačaja iz kuta, pogodio je vanjski dio mreže.

58' - Prva promjena kod Farmaceuta. Umjesto Vinka Međimoreca u igri je Krystian Nowak.

56' - CRVENI KARTON ZA MARINA JAKOLIŠA! Laktom je udario Vinka Međimoreca i sudac Matoc ekspresno mu je pokazao izravni crveni karton! Kakav nesretni debi za Jakoliša, u igri je proveo nepune dvije minute...

54' - Dvostruka promjena u momčadi Hajduka. Izašli su Jradi i Simić, zamijenit će ih Jakoliš i Svatok.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Nakon mirnog i statičnog uvoda tempo se pojačao sredinom prvoga dijela kada su hajdukovci ubacili u višu brzinu i nekoliko puta opasno zaprijetili. Uvjerljivo prvo ime Koprivničana je vratar Ivan Filipović koji je branio udarce Jaira, Jradija, Caktaša i Eduoka. Za veliko veselje Farmaceuta pobrinuo se David Puclin u 37. minuti, a pogotku je kumovala i pogreška Tomislava Duke kojemu je lopta prošla ispod ruku. Hajdukovci su odmah krenuli po ekspresno izjednačenje, no do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

37' - GOOOL! Puclin je sjajno prošao Nejašmića i Juranovića te opalio iskosa, a lopta je prošla Duki ispod ruku i zakotrljala se u mreži... Slaven vodi 1:0!

36' - Najveća prilika za Hajduk u dosadašnjem tijeku susreta! Eduok je povukao kontru po desnoj strani, sjajno je proigrao Jaira koji nesebično proslijeđuje u srce šesnaesterca za Caktaša, a veznjak Hajduka iz idealne pozicije prebacuje okvir vrata.

28' - Sjajna prilika za Slaven! Paracki je fantastično izveo slobodan udarac s dvadesetak metara, lopta je preletjela živi zid i išla u same rašlje, no ovoga se puta lijepom paradom istaknuo i Tomislav Duka.

21' - Vrijedi spomenuti i Caktašev pokušaj petom... bilo je to atraktivno, ali i neefikasno, otišla je lopta u gol-aut. Hajduk sve više pritišće i gol visi u zraku.

18' - I treća fantastična obrana Ivana Filipovića! Caktaš je španerski opalio čistom 'špicom', išlo je to pod gredu, a vratar Farmaceuta trećom je obranom u nizu istaknuo kandidaturu za igrača utakmice!

16' - Još jedna velika prilika za Splićane! Sada je pucao Jradi potpuno sam s vrha šesnaesterca, ali Filipović je i ovoga puta sjajnom intervencijom sačuvao mrežu netaknutom!

14' - Prva veća šansa na utakmici! Jairo je opalio s desetak metara iskosa, bio je to dobar udarac, no istaknuo se vratar Flipović izvrsnom obranom!

10' - Bez većih uzbuđenja u dosadašnjem tijeku susreta. Koprivničani pokušavaju dugim loptama na Krstanovića slomiti obrambeni blok hajdukovaca, a u takvome taktiziranju malo je prilika za nadigravanje čemu teže Splićani.

1' - Počela je utakmica u Koprivnici. Glavni sudac je Marko Matoc iz Zaprešića.

------------------------------------------------

17.00: Objavljeni su službeni sastavi, kod Hajduka u pvih 11 nema najavljenog Marina Jakoliša, člana mlade hrvatske reprezentacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:51