Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

VIDEO: HAJDUK PREDSTAVIO NOVOG PREDSJEDNIKA Brbić naslijedio Huljaja i najavio: 'Uspjeh je ulazak u grupnu fazu Europske lige, možda i Lige prvaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2019. 17:34

Marin Brbić nasljedit će Jasmina Huljaja na mjestu predsjednika Uprave HNK Hajduk, a vijest je službeno objavljena na web-stranici kluba.

Marin Brbić po zanimanju je magistar ekonomije, a već je obnašao funkciju predsjednika Uprave od srpnja 2012. godine do travnja 2016. godine", stoji u priopćenju Hajduka.

Ubrzo po objavi priopćenja Brbić je izašao pred novinare na službenu press konferenciju.

"Prije nego li krenemo nešto konkretno, želio bih se zahvaliti na ukazanom povjerenju za imenovanje na mjesto predsjednika. Učinit ću sve sa svoje strane da to povjerenje i opravdam...Hajduk nije samo klub, Hajduk je stil života, za Hajduk se ne navija, za Hajduk se živi. Čast mi je po drugi put obnašati ovu dužnost", rekao je na početku presice Brbić.

VIDEO: JURICA RADIĆ

"Duboko sam uvjeren da jedino stabilna upravljačka struktura može naš klub vratiti na mjesto na koje mu pripada", dodao je Brbić.

Novi/stari predsjednik predstavio je temeljne ciljeve kluba, a to su:

- Izrada jasne strategije
-Izrada sportske politike kluba
-Pozicioniranje Akademije kao najkvalitetnije nogometne škole u jugoistočnoj Europi
-Organiziranje moderne skautske službe i ustrojavanje analitičko-statističke službe
-Financijska stabilnost i održivost kluba
-Aktivno upravljanje kratkoročnom likvidnošću i stvaranje novčanih rezervi
-Osiguravanje odgovarajućih infrastrukturnih uvjeta za rad svih selekcija kluba

VIDEO: JURICA RADIĆ

*Sa čime će se Brbić prvo uhvatiti u koštac?

"Najvažnije mi je upoznati dio suradnika koje ne poznajem, a onda ući u financije i vidjeti što se događalo u zadnje tri godine".

Posljednji Hajdukov naslov je Kup iz 2013. godine. Očekuje li Brbić pomak po pitanju osvojenih trofeja?

"Tužno je svakom navijaču Hajduka pa tako i meni to što od 2005. nema titule. U ove četiri godine težit ću tome da ostvarimo značajan uspjeh. Kad kažem značajan uspjeh, tu mislim na ulazak u grupnu fazu Europske lige, a možda čak i Lige prvaka. To bi bio baš uspjeh".

VIDEO: JURICA RADIĆ

Predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović obrazložio je odabir Brbića za nasljednika Jasmina Huljaja:

- Uvjereni smo da je Brbić najbolji kandidat. On je čovjek koji se dokazao u puno stvari i koji se neće trebati puno privikavati na to što znači biti predsjednik Hajduka. Brbić od ponedjeljka kreće s radom, ali će do kraja mjeseca i dosadašnji predsjednik Jasmin Huljaj biti tu da pomogne u tranziciji. Svi zajedno u subotu idemo u Koprivnicu bodriti Hajduk, atmosfera je dobra u momčadi i u klubu.

VIDEO: JURICA RADIĆ

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:37