Vladimir Dugandzic / CROPIX
28. KOLO HNL-A

VIDEO: HAJDUK SE DOBRANO NAMUČIO PROTIV DESETKOVANIH ZAGREPČANA Pogledajte kako je veliki povratnik ponovno zabio i spasio stvar na Poljudu!!

Hajduk je u 28. kolu Prve HNL na Poljudu s minimalnih 1:0 svladao Lokomotivu pogotkom Mije Caktaša iz 30. minute susreta.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. travanj 2018. 18:17

HAJDUK - LOKOMOTIVA 1:0 (Caktaš 30')

HAJDUK: Letica - Juranović, Ismajli, Lopez, Fomitschow - Radošević - T. Bašić, Hamza, Caktaš - Gyurcso, Šego

LOKOMOTIVA: Hendija - Barić, Majstorović, Kolinger, Datković - Burić, Šunjić - Kastrati, Majer, Krajinović - Radonjić

Hajduk drži drugo mjesto i nastavlja san o napadu na prvu poziciju. Do pobjede nisu Bijeli lagano došli, utakmica s Lokomotivom definitivno spada u red onih “samo se bodovi pamte”. Ali, kako se do Dinama traži maksimalnih devet, večeras je obavljena prva trećina posla.

Hajduk je u dvoboj krenuo bez klasičnog, iskusnog napadača, sa 17-godišnjim Šegom u “špici”, pa su se Bijeli u realizaciji oslonili na igrače sredine terena. Upravo je veznjak i riješio utakmicu, dugo čekani Mijo Caktaš stavio je svoj prvi potpis na pobjedu Hajduka ovog proljeća. Jedan pravi potez, jedan pravi napad prelomio je do tada vrlo nezanimljivu utakmicu u prvom dijelu.

Ubačaj Juranovića koji je ispratio Caktaš i glavom poslao u mrežu donio je Hajduku vodstvo nakon pola sata igre. Mora se naglasiti, vodstvo i rasterećenje u igri, jer unatoč trudu i želji, pola sata su se mučili hajdukovci kako probiti dvije obrambene linije Lokomotive. Zagrepčani su se koncentrirali na defenzivu, u čvrstom bloku čekali Bijele pokušavajući oduzeti loptu već 10-ak metara ispod središnje linije igrališta.

Ne može se reći da su gosti imali uspjeha u tim pokušajima, jer Letica je u prvih 45 minuta bio potpuno besposlen. Vratar Lokomotive Krunoslav Hendija jednom je vadio loptu iz mreže, ali nijednu ozbiljnu obranu nije imao u prvom dijelu.

Lokomotiva je zaprijetila u 72. minuti preko brzog Kastratija, ali obrana je očistila pred Leticom. Četiri minute kasnije stavio je Majer na prvu ozbiljnu kušnju Karla Leticu koji je njegov slobodni udarac s lijeve strane izvadio ispod grede.

Osjetila je Lokomotiva svoju šansu u završnici, aktivniji su bili gosti, pomalo je Poljud strepio da se ne dogodi poravnanje u zadnjim minutama, ali ipak su se prekasno trgnuli gosti da bi ostvarili nešto više od časnog poraza.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 15:35