Foto: Damir Krajac / CROPIX
PRVA HNL

VIDEO: HAJDUK SLAVIO U DERBIJU KOLA U KRANJČEVIĆEVOJ Pogledajte kako je Jairo zabio za slavlje protiv Lokomotive u izravnoj borbi za Europu!

U posljednjem susretu 29. kola domaćeg prvenstva Hajduk je u utakmici s malo pravih prilika u Kranjčevićevoj pobijedio Lokomotivu 1:0. Jedini strijelac na utakmici bio je Jairo koji je u 79. minuti u mrežu pospremio povratnu loptu Gyurcsa s lijevog krila. Hajduk se nakon ove pobjede nalazi na četvrtom mjestu, s dva boda više od petoplasirane Gorice i tri boda više od šestoplasirane Lokomotive.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2019. 20:29

LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:1 (Jairo 78')

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić – Karačić, Kolinger, Majstorović, Lecjaks – Jakić (od 80. Babić), Burić (od 80. Đurasek) – Kastrati, Ivanušec, Uzuni (od 75. Drožđek) - Radonjić.

Trener: Goran Tomić 5.5.

HAJDUK (4-4-2): Posavec – Tudor Svatok, Borja Lopez, Bradarić – Nejašmić; Jurić (od 58. Jradi), Palaversa (od 57. Tahiraj); Hamza – Jairo, Gyurcso (od 86. Kalik).

Trener: Siniša Oreščanin.

Bila je to nogometna „sirotica”, teško gledljiva predstava, u kojoj su se dobri potezi mogli izbrojati na prste jedne ruke. Hajduk je ipak više tražio pobjedu, do koje je došao 12 minuta prije kraja pogotkom Jaira. A od Lokosa se, u utakmici ovako velikoga uloga, svakako više očekivalo, domaćin se orijentirao na pariranje Splićanima i za tu je svoju napadačku neaktivnost na kraju bio i kažnjen...

Već dugo se nije dogodilo da nam je bilježnica na utakmici ostala prazna više od pola sata... Na žalost, papir je tako ostao nedirnut na jednoj od najvažnijih ovosezonskih utakmica, na dvoboju izravnih suparnika za plasmana u Europu, Lokomotive i Hajduka. I sve te najave o nadarenoj mladosti, o tehničkoj potkovanosti igrača, o želji za nadigravanjem, sve je to ostalo negdje izgubljeno u taktičkoj borbi dvojice trenera...

Hajduk je očekivano imao više loptu u nogama, višak igrača u sredini donio im je taj veći posjed, ali bez konkretne završnice. Opet se iskazala dobro znana Hajdukova boljka, sve je to kako-tako izgledalo do trenutka kad je trebalo okomitim loptama odigrati posljednje dodavanje i ugroziti suparnička vrata. No, toga nije bilo, a ostaje upitno je li razlog pogrešaka u manjku kvalitete u toj napadačkoj trećini, ili je možda riječ o nečem drugom...

A Lokosi? Igrali su onako kako se i očekivalo. Pričekali su Splićane, napravili prvi defenzivni blok na 30-ak metara od svojih vrata i kad su oduzeli loptu pokušavali su se brzo prebaciti u protunapad. Ali, malo kad su u tome i uspijevali, Hajduk se dobro zatvarao. Pa smo tako gledali bitku na sredini travnjaka, s dosta pogrešnih dodavanja, utakmicu koja ničime nije pokazivala da je riječ o sudaru momčadi iz vrha prvenstvene ljestvice.

A do pogotka je prva mogla doći Lokomotiva. Ivanušec je, naime, u 38. minuti, nakon solo-akcije opalio s 20-ak metara, no vratar Posvec bio je budan i izbio je tu loptu u korner. Do kraja prvoga dijela Hajduk je uzvratio u 45. minuti, kad je Jurić bio na pet metara od vrata Lokosa, ali Lecjaks je raščistio tu opasnu situaciju i na odmor se otišlo nedirnutih mreža, bilo je doslovno „ništa: ništa”!

Nije se ništa promijenilo u igri ni početkom nastavka, i dalje smo gledali dosadnu uspavanku. Prvi je reagirao trener gostiju, Siniša Oreščanin, izvadivši iz igre razvikanog, a nevidljivog Palaversu, te Jurića, a umjesto njih ušli su Tahiraj i Jradi. Zaiskrilo je u 62. minuti, kad je Bradarić s lijeve strane, gotovo s korner-crte, opalio u desni, prvi Grbićev kut, no vratar Lokosa bio je dobro postavljen i odbio je tu loptu.

Hajduk je najbliži pogotku bio u 73. minuti. Nakon udarca iz kuta, najviši je u skoku na sedam metara od Lokomotivinih vrata bio Svatok i udarcem glavom poslao je loptu prema Grbiću. A vratar Lokosa pogledom je pratio put lopte do – svoje lijeve vratnice, od koje se lopta odbila van! Sreća je, eto, pomazila domaćina...

No, pet minuta kasnije, Hajduk je došao do vodstva nakon lijepe kombinacije do tada nezapaženog Gyurcsa i strijelca Jaira, bio je to pogodak odluke. Zanimljivo, Jairo je do tada bio jedan od najlošijih na terenu i onda se jednim potezom prometnuo u čovjeka odluke i igrača utakmice...

Trener Lokosa, Goran Tomić, izvadio je tada svoja dva zadnja vezna igrača, Jakića i Burića, uvođenjem Đuraseka i Babića želio je preseliti igru u završnici pred Hajdukova vrata, pokušao je tražiti izjednačenje. Lokosi su krenuli nešto ofenzivnije i agresivnije, no nisu to bili opasni pokušaji i Hajduk se bez previše problema branio i čuvao svoju teško izborenu vrijednu prednost. Čuvao i sačuvao...

Rezultati by SofaScore

LOKOMOTIVA - HAJDUK (0:1, Jairo 79')

LOKOMOTIVA: Grbić, Kolinger, Majstorović, Lecjaks, Jakić (od 81. Babić), Burić, Karačić, Uzuni (od 78. Drožđek), Ivanušec, Radonjić, Kastrati.

Klupa: Hendija, Hujber, Drožđek, Đurasek, Rakić, Babić, Maružin

HAJDUK: Posavec, Tudor, Svatok, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Palaversa (od 58. Tahiraj), Jurić (od 58. Jradi), Hamza, Gyurcso (od 87. Kalik), Jairo.

----------------------------------------------------------

90' + 3' KRAJ! Nakon tri minute nadoknade ostalo je 1:0 za Hajduk. Važna tri boda splitskoj momčadi donio je Jairo u 79. minuti!

90' Nejašmićev gol poništen je opravdano zbog zaleđa!

87' Greška Majstorovića, Jairo izlazi sam pred Grbića koji brani njegov udarac.

85' Malo više dinamike u utakmici nakon Hajdukova gola. Lokomotiva je zaigrala ofenzivnije, ali bez konkretnog učinka.

79' GOL! Gyurcso na drugoj stativi niskom loptom pronalazi Jaira koji zabija za 1-0!

75' Najveća prilika na utakmici! Nakon ubačaja iz kuta Nejašmić s šest-sedam metara glavom pogađa vratnicu!

70' Obećavajuću kontru lošim dodavanjem upropastio je Jairo.

68' Ivanušec je iz slobodnjaka s dvadesetak metara prebacio zid, a udarac je obranio Posavec. Solidan pokušaj.

64' Nakon gužve ispred Grbića Jairo sada glavom puca preko gola.

63' Očajnički pokušaj Jaira s više od trideset metara odlazi pokraj gola.

59' DVije izmjene kod Hajduka. Na travnjaku su Jradi i Tahiraj, na klupi Palaversa i Jurić.

57' Žuti karton za Majstorovića. Prekršaj na Hamzi na četrdesetak metara.

52' Jakić s 25 metara šutira preko gola nakon odbijanca iz prekida s desnog krila.

50' Drugo poluvrijeme otvoreno je u istom tonu u kojem je proteklo cijelo prvo. Lopta je u nogama Hajdukovih igrača, Lokomotiva čeka kontru, a prilika nema.

46' Počelo je drugo poluvrijeme!

45' Završilo je prvo poluvrijeme u Kranjčevićevoj. Nema ni golova ni prilika.

45' Poluprilika za Hajduk - centaršut s lijevog krila, loša reakcija Lokomotivine obrane, odbijanac je završio kod Jurića koji iz blizine nije uspio loptu poslati u mrežu. Pokušaj je završio u bloku.

42' Ubačaj iz kuta za Lokomotivu je očistila Hajdukova obrana.

38' Ivanušec sa sedamnaest metara gađao je dalji kut Hajdukova gola, a Posavec je sjajno obranio njegov pokušaj! Do sada najbolja prilika na utakmici.

36' Solidna povratna Kastratija s desnog krila, Radonjić šutira 13-14 metara i lopta odlazi nekoliko metara preko gola.

32' Na centaršut Bradarića "zaplivao" je Grbić. Do lopte ipak nisu mogli ni Jurić ni Gyurcso.

30' U pola sata nogometa u Kranjčevićevoj još nismo vidjeli nešto što bi se moglo opisati kao prilika.

25' Prekršaj na Bradariću na tridesetak metara od gola i loš centaršut Gyursca.

20' Prvi udarac u okvir gola na utakmici. Radonjić je probao s dvadesetak metara, slabo, a Posavec bez problema brani njegov udarac.

18' Prvi ubačaj iz kuta za Lokomotivu, nešto gužve u Hajudkovom šesnaestercu, ali bez prave prijetnje.

16' Sada je Hajduk pokušao zaprijetiti iz kontre, lopta je bila u nogama Jaira, a završila je u autu.

11' Lokomotiva teško čuva loptu. Hajduk nema takvih problema, ali nema ni prilika.

6' Lokomotiva je prepustila posjed Hajduku i svoje će prilike, čini se, na ovoj utakmici čekati iz kontre.

3' Jurić je nakon prvog ubačaja iz kuta za Hajduk nogom pucao preko gola. Nešto kasnije Jairo je ukrao loptu na lijevom krilu, situacija je obećavala, ali je njegova povratna lopta završila u rukama Grvića.

1' Počela je utakmica u Kranjčevićevoj!

Linker
23. travanj 2024 21:58