Ronald Gorsic / CROPIX
31. KOLO

VIDEO: HAJDUK TEŠKO STRADAO NA GOSTOVANJU KOD HIT MOMČADI PRVENSTVA Gorica napunila mrežu Splićana i u potpunosti zakomplicirala borbu za Europu!

Gorica je u 31. kolu prvenstva na domaćem terenu nanijela težak poraz Hajduku od 3:0.Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Miya koji je zabio za vodstvo u 11 minuti. U samoj završnici prvog poluvremena Zwolinski je povisio na 2:0 s bijele točke, dok je konačnih 3:0 postavio Miya u 47. minuti. Gorica je nakon ove pobjede peta i ima bod manje od četvrtoplasiranog Hajduka.
Piše: HinaObjavljeno: 27. travanj 2019. 16:00

GORICA - HAJDUK 3:0 (Miya 11', 47', Zwolinski 45')

GORICA: Kahlina - Čabraja, Jovičić, Čagalj, Mčedlišvili - Maloča, Suk, Lovrić, Miya (od 78. Maslowski), Dvorneković - Zwolinski

HAJDUK: Posavec - Bradarić (od 78. Fomitshcow), Svatok (od 68. Palaversa), Ismajli, Tudor - Hamza, Nejašmić, Jurić - Caktaš (od 72. Tahiraj) - Jairo, Gyurcso

U utakmici 31. kola Prve HNL Gorica je na svom stadionu pobijedila Hajduk sa 3-0 (2-0) i time maksimalno zakomplicirala borbu za treće mjesto.

Nogometaši Gorice po drugi su put ove godine slavili su u susretima s Hajdukom, kojeg su pobijedili i u 4. kolu na Poljudu sa 2-0, dok su preostala dva prvenstvena susreta završila bez pobjednika.

Ovom pobjedom Gorica sa 49 bodova zauzima peto mjesto sa samo bodom manje od Hajduka i trećeplasiranog Osijeka koji u 19 sati na Gradskom vrtu dočekuje Dinamo.

Pobjednik dvoboja mogao je biti riješen već u prvih 15 minuta u kojima su domaćini stvorili tri izrazite prigodne za pogodak od kojih je onu u 11. minuti iskoristio Miya i doveo domaće u vodstvo.

Do kraja poluvremena Hajduk je imao terensku inicijativu ali nije stvorio niti jednu izrazitu prigodu za postizanje gola. U sučevoj nadoknadi Tudor u šesnaestercu neoprezno ruši Lovrića, a najstrožu kaznu u vodstvo domaćih od 2-0 pretvara Poljak Zwolinski.

U prvoj akciji u drugom poluvremenu Miya koristi zbunjenost u obrani gostiju i iz blizine u 47. minuti postiže svoj drugi gol kojim je potvrdio zasluženu pobjedu Gorice.

Hajduk je i drugom dijelu utakmice imao više loptu u svom posjedu, ali su domaćini iz kontranapada stvorili nekoliko izglednih prigoda iz kojih su mogli "majstorima s mora" nanijeti i uvjerljiviji poraz.

Najbliže pogotku gosti su bili u 62. minuti kada je oštar udarac Stanka Jurića sa udaljenosti od 20-ak metara zaustavila stativa.

Susret je odigran na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, a sudio je pred 1.200 gledatelja Batinić iz Osijeka.

GORICA - HAJDUK 3:0 (Miya 11' 47', Zwolinski 45')

GORICA: Kahlina - Čabraja, Jovičić, Čagalj, Mčedlišvili - Maloča, Suk, Lovrić, Miya (od 78. Maslowski), Dvorneković - Zwolinski

HAJDUK: Posavec - Bradarić (od 78. Fomitshcow), Svatok (od 68. Palaversa), Ismajli, Tudor - Hamza, Nejašmić, Jurić - Caktaš (od 72. Tahiraj) - Jairo, Gyurcso

---------------------------------------------------------------

90' + 3' Kraj utakmice u Gorici!

90' + 2' Zwolinski je promašio zicer, odnosno njegov udarac obranio je Posavec.

88' Izlazi Lovrić, ulazi Šroler.

85' Utakmica se u potpunosti razvodnila. Kao da i jedni i drugi čekaju da utakmica što prije završi.

83' Iz igre izlazi Dvorneković. U igri je Muhammed.

78' Izlazi Bradarić, a ulazi Fomtischow. Kod Gorice, Miyu je zamijenio Maslowski. Što se tiče same igre, na travnjaku se ne događa ništa vrijedno spomena.

76' I dalje Hajduković igrači redaju jednu grešku za drugom...

72' Još jedna promjena kod Hajduka. Izlazi Caktaš, a ulazi Tahiraj.

Velika Gorica, 270419.
Gradski stadion.
Utakmica 31. kola 1. Hrvatski telekom nogometne lige, HNK Gorica - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Domagoj Bradaric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

68' Palaversa je u igri umjesto Svatoka.

64' Gyurcso je sada zapucao solidnu priliku.

62' Jurić je s dvadesetak metara niskim udarcem pogodio vratnicu.

59' Žuti karton za Ismajlija zbog prekršaja na Lovriću na sredini terena.

58' Ubačaj iz kuta za Hajduk iz kojeg se nije izrodilo ništa. Dosta pogrešaka rade igrači splitske momčadi u izgradnji napada.

52' Žuti karton za Jaira zbog toga što je išao nešto dobaciti Zwolinskom nakon teatralnog pada.

50' Lovrić je promašio stopostotnu priliku nakon nove greške Svatoka koji danas igra jako lošu utakmicu.

47' GOL! Gorica vodi 3:0! Miya je ponovno zabio. Loptu s desnog ruba šesnaesterca pospremio je u mreži između Svatoka i Ismajlija.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Gorici!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Nakon prvih 45 minuta igre Gorica zasluženo vodi pogocima Miye i Zwolinskog. Hajduk je imao više loptu u nogama, igrači splitski momčadi propustili su nekoliko (polu)prilika, ali su uglavnom bili bezopasni.

45' + 2' Nejašmić s ruba kaznenog prostora šutira preko gola.

44' Gol! Gorica vodi 2:0. Tudor je srušio Lovrića, a kazneni udarac u 2:0 pretvorio je Zwolinski. Žuti karton zbog prigovora dobio je Posavec.

39' Novi ubačaj iz kuta za Hajduk, ponovno ga izvodi Gyurcso. Lopta na kraju završava u nogama Nejašmića koji s 12 metara šutira pokraj gola. Solidna prilika.

34' Ponovno razdoblje bez značajnijih trenutaka na travnjaku. Hajduk sada pokušava napadati uglavnom preko desnog krila, odnosno preko Gyurcsa, ali nekoliko njegovih centaršuta domaća obrana uspješno je počistila.

30' Prva prilika za Hajduk. Centaršut Gyurcsa s desnog krila Jurić je glavom prebacio na drugu stativu do Jaira koji iz nepovoljnog kuta šutira kraj gola. Lopta je otišča nekoliko centimetara od stative.

27' Velikih problema Hajduk ima u izgradnji napada. Goričani stoje gusto i duboko i splitska momčad teško dolazi do domaćeg šesnaesterca.

23' Lopta je kod Hajduka, ali Gorica se odlično brani.

19' Hajduk se malo doveo u red, kontrola posjeda je ponovno tu, ali prilika nema.

14' Nakon prekida uz desnu aut-liniju za Goricu lopta je ponovno zamalo završila u mreži. Posavec nije vidio loptu koja ga je igrom slučaja pogodila u noge i završila u korneru.

11' Gol! Gorica vodi 1:0. Hajdukova obrana sada je procurila na drugom krilu. Povratnu je ovoga puta odigrao Čabraja, a Miya je ovoga puta uspio loptu poslati u mrežu.

8' Velika prilika za Goricu. Greška Svatok i prodor Zwolinskog po desnom krilu pa povratna Miyi koji šutira šlampavo i preko gola s dva metra.

5' Očekivano, lopta je uglavnom u nogama nogometaša Hajduka. Dva ozbiljnija napada splitska momčad složila je preko lijevog krila. Osim jednog udarca iz kuta, malo se tog konkretnog dogodilo na otvaranju.

1' Počela je utakmica u Gorici!

---------------------------------------------------------------

17.30: Objavljeni su službeni sastavi. U momčadi Hajduka nema iznenađenja, Siniša Oreščanin izvest će trenutno najjaču postavu na travnjak.

Trener Gorice Sergej Jakirović napravio je tri izmjene u odnosu na očekivani sastav. U početnoj postavi startat će Miya, Mčedlišvili i Jovičić, a svoju će priliku s klupe čekati Oboabona, Muhammed i Maslowski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:32