Osijek, 300717. Nogomet. Stadion Gradski vrt. Osijek - Dinamo. Utakmica 3. kolo 1. HNL. Na fotografiji: Matel i Petar Bockaj.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

TREĆE POLUVRIJEME HNL-A

VIDEO: HNS DONIO KONAČNI SUD O SPORNIM SITUACIJAMA Je li Hajduk zabio iz zaleđa? Je li Dinamo oštećen za gol i penal te je li bilo penala za Rijeku?!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 31.07.2017. u 18:33

 • Sporne situacije već su postale sastavni dio HNL-a pa tako ni ova sezona nije započela drugačije. U emisiji HNTV-a 'Treće Poluvrijeme' analizirane su četiri sporne situacije koje su se dogodile u 3. kolu HNL-a, a analizirao ih je član komisije sudaca HNS-a, Ante Vučemilović-Šimunović.

  Hajduk je u nedjelju na gostovanju kod Cibalije u Vinkovcima slavio 2:1, no mnogima je zasmetao drugi gol bijelih jer se puno govorilo o tome kako je postignut iz zaleđa.

  "Pomoćni sudac je pogriješio jer nije označio da se radi o zaleđu. Na snimci je vidljivo kako je igrač Hajduka u zaleđu te je pomoćni sudac morao podići zastavicu i tako označiti zaleđe. Međutim, on to nije napravio iako je u dobroj poziciji", rekao je kratko i jasno Vučemilović-Šimunović pa se okrenuo nedjeljnoj utakmici Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu koja je završila rezultatom 1:1.

   

  U 48. minuti kod rezultata 1:1 poništen je gol Hodžića za Dinamo zbog prekršaja.

  "Gol nije priznat jer se ovdje radilo o prekršaju igrača Dinama nad igračem Osijeka. Bilo je guranja rukama. Ovdje su suci odlično surađivali, bili jako dobro postavljeni i brzo reagirali, a vidite da čak niti igrač Dinama nije prosvjedovao na ovakvu odluklu jer je bio svjestan kako je sudačka odluka ispravna", pojasnio je član komisije sudaca HNS-a i odmah analizirao i drugu spornu situaciju s te utakmice:

  S iste utakmice, u trećoj minuti sudačke nadoknade, kod rezultata 1:1, Lešković je pao u kaznenom prostoru.

  "Ovdje se radi isključivo samo o padu. Ne vidi se nikakvo povlačenje niti bilo kakav drugi prekršaj tako da je sudac vrlo dobro postupio i pustio igru da se nastavi jer tu nije bilo ničega što bi bilo materijal za eventualni kazneni udarac."

   

  Zadnja analizirana situacija bila je sa subotnje utakmice Rijeke i Istre koja je završila pobjedom Rijeke 2:0. U 42. minuti bilo je materijala za kazneni udarac Rijeke.

  "Ovdje se radi o kontinuiranom povlačenju koje ne prestaje, a ta lopta ide upravo na tu dvojicu igrača. Mišljenja sam kako je sudac ovdje trebao dosuditi kazneni udrac i dodijeliti javnu opomenu igraču Istre zbog povlačenja."

  Pogledajte i sažetke gore spomenutih utakmica 3. kola HNL-a.