screenshot
DOBITAK ZA HRVATSKI NOGOMET

VIDEO: HNS PREDSTAVIO NOGOMETNU REVOLUCIJU KOJA U HRVATSKU STIŽE IDUĆEG PROLJEĆA VAR na HNL terenima: Bruno Marić vodi edukaciju sudaca!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2019. 13:05

HNS je u utorak u svojim prostorijama u Sesvetama predstavio kako će uskoro funkcionirati VAR u Prvoj HNL, a čitavu edukaciju vodio je Bruno Marić.

Naime, u proljeće 2020. godine na svim terenima Prve HNL počet će se suditi uz pomoć VAR-a, bit će to golem dobitak za hrvatski nogomet.

Svaki prvoligaški stadion imat će VAR sobu, nju klubovi moraju osigurati. Tih najmanje petnaestak kvadrata bit će “dom” trojici ljudi. U njoj će sjediti VAR, AVAR i tehničar. Utakmice će se raditi u prosjeku sa šest kamera, najmanje četiri.

VIDEO: Tomo Ničota

Šest omogućava da iza svakoga gola bude po jedna, što je nerijetko jako važno za pravilnu procjenu. VAR će biti samo glavni suci s liste Prve HNL, a AVAR, asistent VAR-a, pomoćni suci koji su uglavnom usredotočeni na odluke pomoćnika na terenu, ali i da prate zbivanja uživo dok VAR pregledava snimke. Pritom AVAR mogu biti i glavni suci, a VAR nikako ne smiju biti pomoćnici.

VIDEO: Tomo Ničota

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:06