CROPIX
11. KOLO HNL-A

VIDEO: HRVATSKI PRVAK PRIMIO 'SMIJEŠAN GOL', A ONDA JE USLIJEDIO ZASTRAŠUJUĆ ODGOVOR Pogledajte kako je Rijeka pregazila Rudeš!

U posljednjem susretu 11. kola prve HNL Rijeka je na gostovanju pobijedila Rudeš 5-1, dok je u ranije odigranom susretu Osijek pobijedio Istru 1961 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja tri ligaška ogleda.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. listopad 2017. 12:30

RUDEŠ - RIJEKA 1:5 (Mišić 9', Budimir 29', Gavranović 50' 89', Heber 54', 60',)

RUDEŠ: Picak - Borevković, Barbarić, Mesarić, Glauder - Muić, Segado - Turčin, Kamenar, Lulić - Budimir

RIJEKA: Sluga - Vešović, Župarić, Elez, Zuta - Bradarić, Mišić - Acosty, Pavičić, Heber - Puljić

----------------------------------------------------------------------

Rudeš se u prvom poluvremenu dobro držao protiv prvaka, no u nastavku susreta bilo je dovoljno samo 15 minuta da Rijeka riješi pitanje pobjednika.

Gosti su poveli u 9. minuti golom Mišića s ruba kaznenog prostora, a izjednačio je Budimir u 29. minuti. Rijeka je na startu drugog dijela ubacila u brzinu više i za 15 minuta zabila tri gola koja su prelomila utakmicu. Golove su zabili Gavranović (50) i Heber (54, 60). Do kraja susreta Gavranović je postigao još jedan pogodak u 89. minuti.

U prvom nedjeljnom susretu Osijek je pobijedio Istru 1961 2-1 ostvarivši prvu ligašku pobjedu nakon dva remija. Prvo ime utakmice bio je Haris Hajradinović koji je pogađao svoju i suparničku mrežu.

Na sreću Osijeka, gostujuću dva puta. Hajradinović je doveo domaćine u vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Puclin igrajući rukom. Hajradinović je u 49. minuti zabio za 2-0, a potom u 80. minuti zatresao i vlastiti mrežu. Do kraja Puljani su pokušali doći do velikog povratka, ali bez uspjeha.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 29 bodova, Rijeka je druga sa 25 bodova, dok Hajduk i Osijek imaju po 20 bodova. Na začelju je Istra 1961 sa šest bodova.

Prvenstvo se zbog reprezentativne pauze nastavlja 13. listopada.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 22:42