Igor Tudor
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
SPLIĆANI PUTUJU NA RUJEVICU

VIDEO: IGOR TUDOR NAJAVLJUJE ŽESTOKU BORBU U RIJECI, JE LI MU MOMČAD ISTROŠENA? 'Ući ćemo u utakmicu na naš način, ja volim kad se igra žestoko!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. ožujak 2020. 15:07

Hajdukov trener Igor Tudor održao je konferenciju za medije ususret 26. kolu HNL-a. Splićani će put Rijeke, gdje ih u nedjelju od 17.30 sati čeka novi Jadranski derbi.

Prvo pitanje bilo je o zdravstvenom biltenu momčadi.

- Svi su ok. Ima nekih manjih problema, morat ćemo vidjeti s liječničkom službom, ali svi su uglavnom ok.

Riječani su rekli da čekaju oštrog i agresivnog Hajduka...

- Ekipu ne možeš okarakterizirati kroz samo jednu, dvije riječi. Mi smo takvi kakvi jesmo, mislim da smo prepoznatljivi i očekujemo tvrdu utakmicu.

Kakvu Rijeku očekujete?

- Oni igraju u tom novom sistemu, očekujem jednu pravu utakmicu, dobar test za nas. Uzeli smo samo jedan bod iz utakmica s Oisjjekom i Dinamom, ali mislim da smo u dobrom momentu. Igrači su motivirani.

U kontekstu taktike, može se razgovarati samo o prvom poluvremenu protiv Dinama. Što se može zaključiti iz tih prvih 45 minuta?

- Može se zaključiti dosta. Drago mi je da smo bili podjednaki protivnici ekipi koja je jako dobra, barem do crvenog kartona. Treba izvući pouke iz toga, na nekim stvarima se može poraditi i poradit će se. Baš mi je žao što nismo uspjeli vidjeti u drugom poluvremenu kako bi to izgledalo, jer sam imao dobar osjećaj. Već sam rako da smo ljuti i razočarani, ali imamo vjeru da smo na dobrom putu.

Rekli ste da ćemo se vidjeti na ovom mjestu za godinu dana? Možete li pojasniti to?

- Nemam što dodati na to.

Stipe Radić odigrao je silom prilika drugo poluvrijeme, s obzirom na ozljedu, hoće li igrati s maskom ili bez?

- Bez maske. On je imao dobre pripreme, odigrao je i dobru utakmicu protiv Lokomotive. Mislim da se uspješno vratio i da je u dobrom stanju. Meni je žao što Vušković, o kojem imam iznimno dobro mišljenje, nije dobio neku minutažu koju je mogao dobiti, ali taj lom ruke ga je spriječio da upiše minutažu, a u ovakvim utakmicama igrače bez minutaže je bolje ne stavljati.

Kako komentirate da jedino na Rujevici gostujući navijači mogu doći u ograničenom broju, a ne u onom u kojem žele?

- Nisam to znao. Čudno mi je to, ali ne znam što bih rekao na to.

Koliko su igrači istrošeni? Imali ste tri teške utakmice u samo tjedan dana.

- Razmišljali smo o tome, međutim mislim da će tri - četiri igrača koji su izašli biti svježi, a imamo i tri izmjene, tako da ćemo moći ući u utakmicu na naš način. Iako, to jest određeni hendikep. Oni su imali dan više odmora i laganijeg protivnika, i s mentalne i s fizičke strane, ali što je tu je.

Biste li bili zadovoljni s bodom?

- Ne volim na ta pitanja odgovarati. Želim uvijek pobijediti, pa što bude, bit će.

Rijeka se približila na bod...

- Situacija se zgusnula, ali ima još puno bodova do kraja. Dobre ekipe dolaze nam kući, imamo kvalitetu i ostvarit ćemo cilj kojeg imamo na kraju sezone. Pun sam optimizma i vjere u igrače, koji isto razmišljaju kao i ja.

Trener Rožman rekao je da će se prilagoditi vašoj igri...

- Pa ne mislim da će nešto previše mijenjati. Oni su se pronašli u 3-5-2 i stil je teško mijenjati, zato mislim da neće biti nekakvih iznenađenja. Pobjednik će biti ona ekipa koja bude bolja u duelima, imala veću želju i koja nbude fokusiranija na prekide. Imamo plan i ako igra Franko i ako ne igra, ali više-manje to je slično.

Osim Vuškovića ima još mladih igrača koji su dobili ništa ili jako malo minutaže. Jesu li se na treningu pokazali i "kucaju li na vrata"?

- Ima par igrača koji se dižu, vidjet ćemo hoće li to biti u Rijeci ili u naredne dvije utakmice, ali pokušat ćemo na nekim pozicijama probati i druga rješenja. Teško je staviti igrače koji su bez minutaže, jer, da budem iskren, nisam siguran mogu li određeni igrači pružiti nešto na određenim pozicijama.

Koja je tajna uspjeha Rijeke, odnosno koja su vaša iskustva kada ste prije igrao protiv Rijeke? Rijeka je jedina momčad koju niste nikada pobijedili.

- Tada je Rijeka imala baš odlične igrače i sjajnu ekipu. Imali su i Keka, tako da, kao i svugdje u nogometu, kada imaš novaca, kupuješ igrače i imaš bolju ekipu. Nije to neka tajna. I sada imaju dobru ekipu, ali tada je bila bolja.

Osjećaj je da je veći motiv Rijeke protiv Hajduka nego protiv Dinama...

- Pa ne znam to, ali ja volim da je žestoko, zaključio je trener Bijelih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:38