Screenshot: HNTV
SNIMKE SPORNIH SITUACIJA

VIDEO: JE LI SUDAC UPROPASTIO DERBI? Kapetan Rijeke nije mogao vjerovati da je isključen, Dinamo oštećen za penal, a evo što za suca nije ni prekršaj?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. travanj 2018. 21:45

Dinamo je danas na Maksimiru u velikom derbiju s još uvijek aktualnim prvakom Rijekom izborio finale Hrvatskog kupa. Modri će tako u Vinkovcima 23. svibnja odmjeriti snage s Hajdukom koji je još ranije u završnicu prošao svladavši Lokomotivu nakon uspješnijeg izvođenja jedanaesteraca.

Zagrepčani su u konačnici slavili visokom 3:0 pobjedom u kojoj su se u strijelce upisali Izet Hajrović svojim prvijencem u modrom dresu, a zatim i El Arbi Soudani te Ante Ćorić. No, iako uvjerljiva, pobjeda Dinama nije mogla proći bez kontroverzi.

Sudac Mario Zebec u više je navrata donosio sporne odluke koje su na trenutke podizale tenzije na terenu, a mi vam donosimo snimke tri ključne situacije.

Prva je iz 47. minute kada je kada je glavni sudac Mario Zebec (Cestica kod Varaždina) isključio kapetana Rijeke Filipa Bradarića (drugi žuti karton). Riječani su burno prosvjedovali jer je, kao što će snimka naknadno pokazati, kapetan Rijeke stigao do lopte prije Dinamovog igrača. Rezultat je u tom trenutku bio 1:0 za domaćine.

Druga sporna situacija stiže iz 70. minute kada Acosty koristi nespretnost Dinamove obrane, no njegov prodor zaustavljen je prekršajem na samom rubu šesnaesterca. Sudac Zebec tu je situaciju procijenio kao simulaciju te je riječkom igraču dodijelio opomenu u vidu žutog kartona. Snimka pokazuje da je prekršaja definitivno bilo, čini se izvan kaznenog prostora, ali sporno je što je u toj situaciji kažnjena Rijeka, odnosno Acosty.

Da ne bi bilo da je sudac u derbiju donosio dvojbene odluke samo na štetu Riječana, donosimo i važnu situaciju koja se dogodila u njihovom šesnaestercu krajem prvog poluvremena. Radi se o trenutku kada je Dinamov veznjak Tongo Doumbia odlučio potegnuti s nekih 25 metara, ali je njegov udarac rukom blokirao Bradarić. Je li se radilo o jedanaestercu procijenite sami...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:47