screenshot youtube
'ZA SVA VRIMENA!'

VIDEO: JEDINSTVENI U OVOM DIJELU EUROPE! ČUDO U PRSTENU PODNO ZAPADNE TRIBINE Pogledajte kako će izgledati tematski park na Poljudu

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 14. prosinac 2017. 14:01

VIDEO:

Rad Ozane Ursić i Vedrana Kasapa pobijedio je na javnom natječaju za tematski park na Poljudu u sklopu projekta „Za sva vrimena!“, prenosi Slobodna Dalmacija. Njihov je rad slavio na natječaju na kojem se prijavilo ukupno 18 radova, a podsjetimo, riječ je o projektu u sklopu kojeg navijači Hajduka svojim donacijama otplaćuju stečenih 24,53 posto dionica kluba.

- Pobjednički rad u najvećoj je mjeri ispunio kriterije i ponudio rješenje koje objedinjuje spomeničke i identifikacijske kvalitete. To je grupa volumena skulpturalne dinamike koja se iz samo jedne točke iščitava kao riječ Hajduk. Elementi su betonska konstrukcija i mesingane ploče koje će prekrivati prednju stranu natpisa Hajduk – pojasnio je Branko Franceschi, ravnatelj Galerije umjetnina u Splitu i ujedno predsjednik Ocjenjivačkog suda.

Tematski park trebao bi se naći u prstenu podno zapadne tribine stadiona, kod Odjela za članstvo i Fan shopa, iako je to još uvijek otvoreno pitanje. Park će, naglašavaju iz Udruge Naš Hajduk, biti jedinstven oblik povezivanja kluba i navijača/donatora u ovom dijelu Europe. U njemu će svi donatori za otkup dionica Hajduka dobiti svoje mjesto i to na način da u sljedećih devet godina doniraju 7500 kuna.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE!

Linker
19. travanj 2024 08:26