Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX
PRVI PORAZ TUDORA

VIDEO: KAKVA DRAMA, POGLEDAJTE GOLOVE! Hajduk s igračem manje promašio zicer svih zicera i pogodio stativu, a onda je Krstanović zabio eurogol!

Drugi susret 22. kola HNL-a završio je pobjedom Slaven Belupa nad Hajdukom (2:1). Eduok je doveo Splićane u vodstvo, a nakon crvenog kartona Stanka Jurića izjednačio je bivši hajdukovac Stipe Bačelić-Grgić. Pobjedu je Farmaceutima eurogolom donio Ivan Krstanović. Hajduk je na drugome mjestu s 41 bodom, dok Farmaceuti drže sedmo mjesto s 20 bodova manje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2020. 20:22

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 2:1 (Bačelić-Grgić 45'+3', Krstanović 88' / Eduok 14' p.)

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Filipović – Božić (od 65. Jeffren), Paracki, Soldo – Bogojević, Lulić (od 89. Međimorec), Glavčić, Bačelić Grgić, Goda – Etoundi – (od 5. Lima), Krstanović

Trener: Tomislav Stipić

HAJDUK (3-5-2): Posavec – Ismajli, Jurić, Dimitrov – Juranović, Tahiraj (od 90+1. Kreković), Hamza, Jradi, Jakoliš (od 85. Dolček) – Eduok (od 39. Vučur), Jairo

Trener: Igor Tudor

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Gledatelja 2.912. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina)

Ne mogu utakmice Slavena Belupa i Hajduka u Koprivnici biti dosadne. Isključenja, jedanaesterci, nevjerojatni promašaji, preokreti... Svega toga bilo je i ovaj put, 50 godina nakon prvog susreta ova dva kluba u tadašnjem Kupu. Tada je bilo 2:1 za Hajduk, sad je Slaven dobio istim rezultatom, a junak je bio 36-godišnji Ivan Krstanović koji je zabio svoj 97. gol u HNL-u.

Prva zanimljivija situacija rezultirala je Hajdukovim vodstvom kojeg bez VAR-a ne bi bilo. Naime, Božić je unutar kaznenog prostora domaćih na nedopušteni način zaustavio Jaira. Sudac Pajač je prvo dosudio prekršaj u napadu, da bi nakon sugestije VAR-a otišao pogledati snimku sporne situacije. Bilo je to prvi put da je u Koprivnici korištena videotehnologija u utakmici HNL-a, a Pajač je ispravio svoju odluku i pokazao na bijelu točku iz koje je Eduok sigurno pogodio za vodstvo Bijelih.

Prvi pokušaj kod domaćih imao je Bačelić Grgić koji je u 20. minuti tukao lijevom nogom, ali je Posavec obranio. Tri minute kasnije udarac glavom isprobao je Lima, lopta je otišla pokraj vrata. U 27. minuti Jairo je lijepo proigrao Juranovića čiji ubačaj nije pronašao svoju metu. Jradi je u 32. minuti tukao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pokraj lijeve vratnice.

Krstanović je u 32. minuti pripremio finu priliku za Limu koji se spetljao na pet metara od Hajdukovih vrata. Važan trenutak za utakmicu dogodio se u 37. minuti, kad je drugi žuti karton zaradio Stanko Jurić koji se nije najbolje snašao na poziciji središnjeg braniča. Tudor je odmah reagirao, napadača Eduoka zamijenio je stoper Vučur. S igračem više Slaven je hrabrije krenuo po izjednačujući pogodak, koji je stigao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Prije toga u 40. minuti Lulić je izravno iz kornera pokušao iznenaditi Posavca, koji je dobro reagirao i odbio loptu, a u nastavku akcije Bačelić Grgić pokušao je izvesti 'škarice'. Slavenova desetka aktivna je i u 43. minuti kad je tukao iskosa, Posavec je obranio. Onda je stigla nadoknada, prvo je opasno zaprijetio Glavčić, a nakon toga je Bačelić Grgić glavom u mrežu spremio loptu koju je ubacio aktivni Lulić.

Farmaceuti su u nastavku u potpunosti preuzeli inicijativu, dok se Hajduk povukao na svoju polovicu čuvajući remi i vrebajući priliku za protuudar. Domaći su u 46. minuti tražili kazneni udarac nakon navodnog igranja rukom Dimitrova, Pajač se nije oglasio. Nizao je Slaven prilike; Lima je tukao pokraj gola, Posavec je obranio matnu šansu Parackom, da bi uzdahe s tribine izmamio i Glavčić čija je lopta otišla malo pokraj desne vratnice.

Hajduk je uzvratio preko Jradija i Juranovića, čije je udarce iz daljine uz manje probleme zaustavio Filipović. Slavenov trener Tomislav Stipić u 65. minuti je sve karte bacio u napad, umjesto stopera Božića ušao je bivši igrač Barcelone iz Guardioline ere Jeffren Suarez.

Upravo je Jeffren dobro uposlio Limu nedugo nakon ulaska, ali Brazilac nije uspio zaprijetiti Posavcu. Opasan je bio pokušaj Jaira u 75. minuti, Filipović je dotaknuo loptu koja je otišla u korner.

Hajduk je sve mogao riješiti u 87. minuti. Tahiraj je uposlio Jaira koji izvrsno poslužuje Jradija, ali njegov udarac koji bi sigurno završio u mreži blokira Paracki. Nakon kornera Vučur pogađa vratnicu, a ubrzo stiže i konačno rješenje utakmice. Lulić asistent, a neuništivi Krstanović strijelac za konačnih 2:1...

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 2:1 (Bačelić-Grgić 45'+3', Krstanović 88' / Eduok 14' p.)

SLAVEN BELUPO: Filipović - Soldo, Paracki, Božić - Bačelić-Grgić - Bogojević, Glavčić, Lulić, Goda - Etoundi, Krstanović

HAJDUK: Posavec - Ismajli, Jurić, Dimitrov - Juranović, Hamza, Tahiraj, Jakoliš - Jradi - Eduok, Jairo

-----------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - Promjena i kod Hajduka. U igri je Kreković, izašao je Tahiraj.

89' - Mijenja sada Stipić. Ušao je Međimorec umjesto Lulića.

88' - GOOOL! Dvaput nisu zabili hajdukovci i uspjeli su to kazniti Farmaceuti... odapeo je Ivan Krstanović s dvadesetak metara, bio je to silovit i precizan udarac, Posavec je uspio prstima dirati loptu, no bio je to prejak šut i zatresla se mreža! Eurogol HNL veterana za preokret u Koprivnici...

87' - Vratnica se trese! Hajdukovci su opet mogli povesti... Vučur je pucao nakon udarca iz kuta i pogodio vratnicu.

86' - Je li moguće što su sada promašili hajdukovci?! Jairo je izbio sam pred Filipovića i - iako je mogao i sam pucati - odlučio je nesebično uposliti Jradija, a Libanonac - umjesto da loptu pospremi u mrežu - pričekao je trenutak previše, taman dovoljno da Paracki požrtvovno ukliže u blok!

85' - Druga promjena kod Hajduka. Izlazi Marin Jakoliš, mijenja ga napadač Ivan Dolček koji je upravo iz Slaven Belupa i došao u splitski klub.

75' - Prvi put su hajdukovci uzvratili u drugome dijelu! Jairo je prošao svog čuvara i zaprijetio iskosa, gađao je suprotan kut, no prošlo je to pored gola...

65' - Ovaj se trenutak čekao... Umjesto Tomislava Božića ušao je debitant i bivši napadač Barcelone Kolumbijac Jeffren kojega je publika pozdravila gromoglasnim pljeskom.

60' - Krstanović je sada mogao dovesti Slaven u vodstvo, međutim njegov je mlaki udarac prošao pored gola što je poprilično uzrujalo trenera Tomislava Stipića.

56' - Žuti karton dobio je sada Bruno Goda zbog grubog i neopreznog starta na Jaira.

55' - Teško živi Hajduk u ovim trenucima! Posavec je izbio loptu do vrha šesnaesterca gdje ju je prihvatio Glavčić, prošao je Tahiraja kao da ga nema i zatim opalio, prošlo je to vrlo blizu vratnice!

52' - Kakva prilika za Slaven Belupo! Paracki je izbio sam pred Posavca i tu toj 'jedan na jedan' situaciji vratar Hajduka izlazi kao pobjednik! Međutim, čini se da se Posavec pritom ozlijedio, ne prestaju nevolje za hajdukovce...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici. Treneri su odlučili nastaviti s nepromijenjenim sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hajdukovci su suvereno ušli u susret, uspostavili inicijativu i nametnuli svoju igru u Koprivnici. Vrlo rano su došli do pogotka kada je Božić srušio Jaira na rubu šesnaesterca, a glavni sudac Igor Pajač je - nakon višeminutnog pregledavanja VAR snimke - dosudio kazneni udarac za Bijele koji je realizirao Samuel Eduok. Nesmotrenost Stanka Jurića koštala je Hajduk crvenog kartona i to je preusmjerilo susret. Kada se već činilo da će gosti na poluvrijeme otići s golom prednosti, u sučevoj je nadoknadi rezultat poravnao bivši hajdukovac Stipe Bačelić-Grgić.

45'+3' - GOOOL! Karlo Lulić je majstorski centrirao s desne strane, bivši hajdukovac Bačelić-Grgić bio je najviši u skoku i lijepo gađao, a Posavec se ispružio na vratima, no do te lopte nije mogao... izjednačenje u Koprivnici!

45'+2' - Velika šansa za Farmaceute! Sijevnula je kontra, a na kraju je Nemanja Glavčić silovito šutirao, no samo pored vratnice...

45' - Igrat će se čak četiri minute sudačke nadoknade.

43' - Novi pokušaj Stipe Bačelić-Grgića i nova obrana Josipa Posavca, ovaj put bio je to udarac više za statistiku...

39' - Prisiljen je mijenjati Igor Tudor, žrtvovat će strijelca Eduoka, zamijenit će ga Stipe Vučur.

37' - CRVENI KARTON ZA HAJDUK! Stanko Jurić napravio je novi besmislen i nepotreban prekršaj, i to opet na Mateusu Limi, a sudac Pajač odmah mu je pokazao drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton!

33' - I odmah je uslijedio odgovor Farmaceuta! Krstanović je lijepo glavom spustio za Mateusa Limu na pet metara, a ovaj je propustio zicer nad zicerima! Spetljao se oko lopte i propala je ta stopostotna šansa Koprivničana...

32' - Usred zatišja sijevnula je bomba Bassela Jradija! Opalio je Hajdukov ofenzivac ljevicom s dvadesetak metara i prohujalo je to malo pored vratnice!

30' - Smirio se tempo u Koprivnici, splasnula je inicijativa hajdukovaca i Farmaceuti polako ali strpljivo grade svoje napade.

22' - Žuti karton dobio je Stanko Jurić zbog prekršaja s leđa na Mateusu Limi.

20' - Strašan udarac Bačelić-Grgića! Opalio je iskusni veznjak s dvadesetak metara, a Posavec se dobro namučio s tom loptom...

14' - GOOOL! Nigerijac je siguran realizator, neobranjiv udarac za vratara Slavena... lopta u rašlje u jednu, Filipović u drugu stranu.

13' - JEDANAESTERAC ZA HAJDUK! Izvest će to Samuel Eduok.

10' - PREGLEDAVA SE VAR SNIMKA! Božić i Jairo su bili u duelu na samome rubu šesnaesterca, došlo je do kontakta i sada već dosta dugo traje konzultacija sudaca. Pitanje je tko je prvi došao do lopte i, ako je bilo prekršaja na Jairu, je li to bilo unutar kaznenog prostora. Pajač pregledava snimku. Inače, glavni sudac Igor Pajač je prije VAR provjere dosudio za istu situaciju prekršaj za Slaven Belupo.

5' - Etoundi neće moći nastaviti, u igru će Mateus Lima.

3' - Problemi za Tomislava Stipića. Sam od sebe ozlijedio se kamerunski napadač Franck Etoundi, morat će izaći izvan terena i pitanje je hoće li se vratiti.

1' - Počela je utakmica u Koprivnici. Glavni sudac je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

-----------------------------------------

16.20: Objavljeni su službeni sastavi, Hajduk igra bez bolesnih Caktaša, Nejašmića i Blagaića, debitira bugarski stoper Dimitrov. Kod domaćina bivši napadač Barcelone Jeffren Isaac kreće na klupi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:21