Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
REAKCIJE IGRAČA

VIDEO: KAPETAN OSIJEKA O PRESUDNOJ SITUACIJI IZ DERBIJA 'Naš igrač se kune da je bilo deset metara dalje' JEDAN DINAMOV JUNAK HVALIO DRUGOG '

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. listopad 2019. 22:03

Najčešće pitanje tijekom utakmice i nakon nje bilo je “što se dogodilo Osijekovim igračima kod Dinamova gola, zašto su onako loše reagirali kod auta”? Objasnio je po izlasku iz svlačionice kapetan Mile Škorić što je bilo u glavama njega i suigrača.

- Aut je bio 10 metara naprijed, svi smo gledali u tom smjeru, postavljali smo se, oni su brzo izveli. Naš igrač se kune, a svi smo vidjeli da je bilo 10 metara dalje, ali svejedno je naivan taj gol - rekao je u jednom dahu Škorić opisujući utakmicu.

- Dinamo je jak, to svi znamo i vidimo po rezultatima u Europi. Došli smo stati u blok, tražiti prilike u kontri. Trebali smo biti malo hrabriji u drugom dijelu, imali čisti zicer, no izgubili smo, nije sramota izgubiti od Dinama iako je šteta primiti gol iz takve greške - analizirao je Osijekov kapetan.

VIDEO: TOMO NIČOTA

Josip Špoljarić bio je taj tragičar na kraju, nije pogodio za bod iz velike šanse, iako pohvale idu na računa Livakovića. Mogao se Osijekov napadač proslaviti, pamtit će Maksimir.

- Iskreno, vidio sam je već u golu, ali Livaković se dobro postavio, bio je tu i Theophile. Loše sam i ja pucao. Mogao sam se proslaviti, osvojiti bod, ali okrećemo se sad Rijeci, idemo na pobjedu u toj utakmici.

A što kaže junak, Livaković? Čitavu utakmicu nije praktički imao posla, a onda je obranio “ovo” u sudačkoj nadoknadi. Stvarno velika obrana, vrijedna tri boda.

- Uvijek kažem isto, tu sam za momčad kao i oni za mene. Drago mi je da sam pomogao. Igrali smo dobru utakmicu, svih 90 minuta, dominirali smo, imali šanse, branili se kvalitetno. Trebali smo možda ranije riješiti, imali smo prilike, no oni su kvalitetna momčad, nije bilo lako. Ipak, pobijedili smo, to je najvažnije.

VIDEO: TOMO NIČOTA

Damian Kadzior zabio je u Gorici, zabio je i sad, za pobjedu. Možda mu je Livaković uzeo naslov igrača utakmice, da iz slobodnog udarca nije pogodio stativu već mrežu, pamtio bi ovu utakmicu još bolje.

- Jako je važno pobijediti, jer je to bio derbi. U prvom poluvremenu smo imali puno prilika, mogli i više zabiti, ali na kraju samo 1:0. No i ta pobjeda nosi tri boda,˝kao i svaka druga. U drugom dijelu smo davali puno prostora Osijeku, ali oni su dobra momčad. Na kraju smo sretni s tri boda.

Pohvalio je Livakovića koji je spasio pobjedu.

- Znamo da je Livi reprezentativni golman, ponekad mora nešto ovako obraniti, danas je to bilo ta utakmica, donio nam je bodove. Prvi smo na ljestvici i sad se spremamo za iduće utakmice, idemo korak po korak, prvo Kup pa onda ostalo - rekao je poljski reprezentativac.

Linker
15. travanj 2024 14:39