screenshot
TREĆE POLUVRIJEME

VIDEO: KEK DOBIO ODGOVOR NA SUĐENJE Stručna analiza - isključenje je opravdano, no je li Hajduk oštećen za penal i je li gol Dinama s pravom poništen?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2018. 22:13

Odigrano je 27. kolo HNL-a, a već uobičajeno sudačku analizu donosi emisja Treće poluvrijeme na HNTV-u. Odluke sudaca analizirao je sudački instruktor Tomislav Šetka koji se prvo osvrnuo na Jadranski derbi koji je na Poljudu završio 1:1.

Je li trebalo biti kaznenog udarca za Hajduk u 18. minuti nakon duela u šesnaestercu Rijeke?

"Po meni je ova situacija čista i nema kaznenog udarca jer nema pravog ozbiljnog prekršaja nad Saidom. Ovo je bila klasična borba za loptu i nema kaznenog udarca, ali nema ni simuliranja."

Ima li u 61. minuti zaleđa igrača Hajduka prije kaznenog udarca i je li bilo kaznenog udarca za Hajduk?

"Bilo je puno pitanja o ovoj situaciji pa moram ponovno naglasiti kako je sve što se događalo prije konačnog dodavanja zapravo irelevantno. To što je igrač Hajduka bio u zaleđu nije važno. Važno je tek u trenutku upućivanja lopte, a tu je vidljivo kako je igrač Hajduka u dozvoljenoj poziciji i nema zaleđa. Bila je to izvrsna odluka pomoćnog suca, jako teška. Prekršaj je bio za kazneni udarac, ali bez opomene. Opomenu je jedino mogao dobiti igrač Hajduka koji je toliko žustro tražio od suca da opomeni igrača Rijeke."

Čolak je u 30. minuti dobio prvi, a u sudačkoj nadoknadi i drugi žuti karton.

"Prvi karton je apsolutno zaslužen zbog prekršaja, a i drugi je na mjestu. Čak i da nije stao golmanu Hajduka na nogu morao je dobiti žuti zbog ometanja brzog izvođenja."

Je li bilo prekršaja nad igračem Hajduka u šestoj minuti sudačke nadokande?

"Nije bilo prekršaja i to je dobra odluka suca. U nastavku akcije bilo je zaleđe."

U utakmici Intera i Dinama u Zaprešiću (0:0) zbog zaleđa je poništen gol Dinama u 14. minuti.

"Vidljivo je na snimci kako je opravdano poništen gol jer se radi o zaleđu."

Gavranović je u 57. minuti pao u šesnaestercu domaćina.

"Gavranović je pao nakon jednog blagog kontakta, ali igrač Intera je prvo izbio loptu i ovo je dobra odluka suca. Nema ni simuliranja."

Sve odluke u ostalim situacijama pogledajte u videu.

Linker
18. travanj 2024 21:50