Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
POSLJEDNJA UTAKMICA 26. KOLA

VIDEO: LOKOMOTIVA PETOM UZASTOPNOM POBJEDOM PRESKOČILA HAJDUK NA LJESTVICI Atiemwen i Uzuni dva puta zabili za potpuni preokret protiv Gorice

Lokomotiva je preokretom 3:1 slavila protiv Gorice i tako preskočila Hajduk na ljestvici
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. ožujak 2020. 18:57

GORICA - LOKOMOTIVA 1:3

VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 1357

GORICA (4-2-3-1)

Kahlina 5 - Muhammed 5,5, Steenvoorden 6, Jovičić 5,5, Čabraja 5,5 - Čanađija 5,5 (od 84. Maslowski -), Babec 5 (od 79. Mudrinski -) - Golubickas 6 (od 74. Špikić -), Suk 5,5, Lovrić 5,5 - Ndiaye 5,5.

Trener: Valdas Dambrauskas 5,5

LOKOMOTIVA (4-2-3-1)

Grbić 6 - Karačić 6, Mersinaj 6, Kolinger 6,5, Marković 6 - Jakić 7, Cokaj 6,5 - Kastrati 7, Atiemwen 7 (od 83. Petrak -), Uzuni 7,5 (od 90. Tolić -) - Budimir 6 (od 76. Tuci -).

Trener: Goran Tomić 7

Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 6. Pomoćnici: Đurak i Sanja Rođak-Karšić. Četvrti sudac: Cestarić. VAR: Bel. AVAR: Petrović. Delegat: Marijanović.

Strijelci: 1:0 - Steenvoorden (53), 1:1 - Atiemwen (62), 1:2 - Uzuni (75), 1:3 - Uzuni (87)

Žuti kartoni: Lovrić (67 - simuliranje)

Crveni kartoni:

Igrač utakmice: Myrto Uzuni

Lokomotiva je preokretom svladala Goricu 3:1 i petom uzastopnom pobjedom skočila na treće mjesto, što je sjajno ostvarenje kluba s Kajzerice. Poslije mršavih 0:0 na poluvremenu i primljenog gola, momčad trenera Tomića je u posljednjih pola sata razbila domaćine i njihove snove o europskom mjestu pretvorila u prah i pepeo.

Već u 3. minuti nakon slobodnog udarca i odbijene lopte vratara Kahline, Kastrati je zatresao mrežu domaćih, ali pomoćni sudac označio je zaleđe. Ubrzo je na drugoj strani u dobroj prilici Ndiaye, ali njegov udarac sigurno zaustavlja Grbić.

Utakmica se nije razvila u nekom jačem ritmu, kao da su jedni druge čekali, vrebajući na potencijalne kontranapade, ali malo konkretnih opasnosti za oba vratara se vidjelo do odlaska na odmor. Atiemwen je u 27. minuti mogao zapapriti bivšem klubu, ali s desetak metara loše je zahvatio loptu, dok je Lovrić u dva sprinta po lijevoj strani dolazio do visine šesnaesterca gostiju, ali oba udarca otišla su pokraj vrata. U zadnjim trenucima prvog dijela Ndiaye je poslije kornera s desetak metara matirao Grbića, ali prije toga bio je prekršaj na braniču Lokomotive.

U 52. minuti Atiemwen je izborio i sam pucao slobodni udarac s dvadesetak metara iskosa slijeva, ali lopta je prohujala iznad grede, da bi u sljedećoj akciji Gorica povela. Bila je to vrlo zanimljiva situacija u kojoj je Golubickas nakon dobivenog duela u desnom kutu igrališta mogao centrirati, ali je pustio loptu da izađe u korner. Sam ga je mladi Litavac i izveo na glavu Suka, koji proslijeđuje loptu do Steenvoordena, a ovaj iz blizine matira Grbića. Nizozemskom stoperu je to bio prvi gol u dresu Gorice, dok je u prošloj i pretprošloj sezoni igrajući za Cambuur iz Leeuwardena u 2. nizozemskoj ligi čak 11 puta bio strijelac.

Po primljenom golu Lokomotiva je krenula u pritisak prema Kahlini i u 60. minuti Atiemwen u zicer gura Budimira, ali njegov udarac s desetak metara prolazi pokraj vratnice. Ipak, dvije minute kasnije negdašnji ljubimac tribina u Velikoj Gorici sam rješava situaciju i nakon lošeg boksanja lopte vratara Kahline pogađa za 1:1. Nigerijcu je ovo prvijenac za Lokomotivu u koju je došao ove zime iz Dinama.

U 75. minuti potpuni preokret kada Kastrati ubacuje na peterac, a Myrto Uzuni potvrđuje sjajnu golgetersku formu i postiže svoj već peti pogodak u nastavku prvenstva.

Dvije minute kasnije u prilici za izjednačenje je Lovrić, ali sa 12 metra puca zamalo pokraj vrata, da bi sve riješio Uzuni svojim drugim pogotkom na utakmici.

GORICA - LOKOMOTIVA 1:3 (Stenvoorden '53; Atiemwen '62, Uzuni '75, '87)

GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Čanađija, Suk - Golubickas, Babec, Lovrić - Ndiaye

LOKOMOTIVA: Grbić - Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković - Jakić, Cokaj - Kastrati, Tolić, Atiemwen - Budimir

---

87. min - GOOOOOOOOL! Uzuni opet zabija! Sjajno je skočio na jedan ubačaj s desne strane (Kastrati) i elegantno, školski, zabio pored nemoćnog domaćeg vratara!

76. min - GOOOOOOOL! Kastrati je izbio na desnoj strani uz gol-liniju i ubacio u sredinu gdje je do lopte došao Uzuni i zabio pored Kahline.

62. min - GOOOOOO! Kakva pogreška domaćeg vratara! Iyayi Believe Atiemwen sjajno je iskoristio loše boksanje domaćeg vratara i glavom i precizno pogodio gornji desni kut za poravnanje.

53. min - GOOOOOOL! Lovrić je izveo slobodni udarac i Stenvoorden je genijalno reagirao u skoku glavom, a koji je loptu pospremio iza Grbića. Konačno gol koji je priznat!

46. min - Počelo je drugo poluvrijeme

45'+2' min - Sada je zabila i Gorica, ali nema pogotka jer je netom prije udarca Suka suđen prekšaj u napadu.

35. min - Nova velika prilika za Goricu! Suk je dugom loptom u prostor gurnuo Kristijana Lovrića, ali Lovrić nije uspio zabiti, lopta je otišla nekih metar od desne vratnice...

Velika Gorica, 090320. 
Gradski stadion.
Utakmica 26. kola Prve HNL, Gorica - Lokomotiva.
Na fotografiji: Dario Canadzija.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX CROPIX

8. min - Bila je ovo situacija iz koje je domaćin mogao povesti. Naime, Ndiaye je sjajno pucao s ruba kaznenog prostora, ali Grbić je to uspio obraniti.

2. min - PONIŠTEN GOL! Opravdano, jer je bilo zaleđe. Naime, Karačić je opalio s oko 25 metara, a Grbić je odbio loptu. Na loptu je natrčao Uzuni i zabio, ali ništa od svega, jer zastavica se zaviorila...

1. min - Počela je utakmica

Linker
19. travanj 2024 05:37