screenshot
BIT ĆE PRIČE O SUCIMA

VIDEO LUDE UTAKMICE U KRANJČEVIĆEVOJ Rudeš nakon rušenja Hajduka zaustavio i Dinamo, ali bilo je svega! Modrima poništen gol, isključen igrač...

Nakon što su Hajduk i Osijek odigrali 1:1 otvorila se prilika Dinamu da pobjedom protiv Rudeša pobjegne na velikih 14 bodova prednosti, ali Modre je ovoga puta zaustavila zadnja momčad lige. Dinamo je u 17. kolu u blatnoj Kranjčevićevoj gubio protiv Rudeša koji je prije dva tjedna već napravio senzaciju pobijedivši Hajduk na Poljudu, ali je na kraju ipak izvukao bod. No, bilo je dosta spornih situacija...
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 26. studeni 2017. 15:24

RUDEŠ - DINAMO 1:1 (Kamenar 44', Hodžić 72')

RUDEŠ: Čondrić - Mesarić, Borevković, Glauder - Lulić, Kamenar, Franić, Pavić - Entrena, Segado - Feng

DINAMO: Livaković - Stojanović, Sigali, Rrahmani, Sosa - Moro, Doumbia, Antolić - Fiolić, Henriquez, Gojak

-----------------------------------------------------------------------

Rudeš je bio dosta blizu skidanja novog velikog skalpa, poveo je preko Kamenara, ali pogotkom Hodžića, Dinamo se iz Kranjčevićeve izvukao remijem (1-1).

S novim kapetanom Leonardom Sigalijem, koji je pomalo neobično preuzeo traku od Domagoja Antolića, Dinamo je krenuo u utakmicu u Kranjčevićevoj protiv posljednjeplasiranog Rudeša. Imao je pravo trener Mario Cvitanović kada je u najavi utakmice rekao da stanje ne tablici ne održava stvarnu snagu sastava Inakija Alonsa. Čak 22 utakmice bez poraza zabilježio je Dinamo, a u nedjelju je taj niz bio na velikoj kušnji.

Po poprilično lošem, „klasičnom“ jesenskom HNL terenu, ukrašenim rupama i blatom, koje najviše do izražaja dolazi u vratarskom petercu, Rudeš i Dinamo pokušali su ostvariti suvislu igru. Unatoč svim lucidnim pokušajima, sve više od tri dodavanja pretvaralo se u znanstvenu fantastiku. Teren je odigrao značajnu ulogu u razvijanju igre, jer anulirana je prednost Dinama u vidu kombinatorike, tehnička potkovanost Gojaka i More nije mogla doći do izražaja, pa su Rudešani mogli nešto lakše disati, osobito u sredini terena.

Prva ozbiljnija prilika dogodila se gotovo na samom poetku. Antolić je jako dobro ubacio s desne strane, ali Modri ne supijevaju zabiti sa druge stative.

Zaprijetio je Rudeš u devetoj minuti., Karlo Kamenar gurnuo je u obećavajuću priliku Fenga, no napadač Rudeša si je uzeo malo previše vremena za razmišljanje i otišao previše ukoso, te ostao bez udarca.

Prvo poluvrijeme je osim siromašne igre, obilježila ozjeda Amera Gojaka, koji je morao izaći u 43. minuti, a na njegovo mjesto je ušao Dani Olmo.

Taman kad se već nazirao kraj prvog dijela bez golova, Kamenar je ispremiješao obranu Dinama, polegnuo Sigalija, prvi pokušaj mu je obranio Dominik Livaković, ali odbijanac smješta punom nogom u same rašlje za vodstvo domaćina. Veliko slavlje momčadi koja je nedavno srušila i Hajduk.

Drugi dio, je logično, ponudio agresivniji Dinamo, koji je nametnuo svoju igru, tražeći preokret. Težak zadatk, obzirom na već 'opjevani' teren, ubrzali su Modri igru, zadnja linija se digla visokom što je ostavljalo dosta prostora iza njihovih leđa. Nije to izgledalo dobro, prave, izrađene prilike nije bilo, pokušaji Dinama su se sveli većinom na udarce iz daljine (Antolić, Doumbia, Olmo), koji nisu bili preveliki zalogaj za vratara Josipa Čondrića.

Dupli blok Rudeša stajao je gotovo na vrhu vlastitog šesnaesterca, djelovao je sigruno. Svaki pokušaj prvoplasiranog sastava HNL-a bio je odbijen na usamljenog Fengna centru.

Ipak, pritisak Dinam je bio sve veći, Cvitanovićev džoker Armin Hodžić, ušao je iza obrane, i zabio pored vratar Čondrića za izjednačenje (72. min).

U 78. minuti je Olmo izašao sam pred vratara, zabio gol, ali je pomoćni sudac dosta kasno dignuo zastavicu, što je izazvalo burne prosvjede s Dinamove klupe.

Pritiskao je Dinamo, tražio se gol, ali premalo je to za vodeću momčad prvenstva. Igralo se gotovo na jedan gol, dinamovi stoperi su praktički cijelo drugo poluvrijeme proveli na suparničkoj polovici. Nedostajalo je konretnosti i zadnjeg pasa, nešto na čemu će Cvitanović trebati poraditi u sljedećme periodu. Remi ipak neće skupo koštati dinamovce, budući da je zaliha na vrhu dosta velika, međutim igra je ono što može zabrinjavati. Rudešu je ovo veliki bod u borbi za opstanak, pokazali su da znaju zapapriti velikim momčadima i da imaju igru koja ne zaslužuje dno tabele.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 13:21