screenshot
BAŠ JU JE POGODIO

VIDEO: MAJSTORIJA U DRUGOJ HNL I POGODAK O KOJEM SE I DALJE PRIČA 'U KVARTU' Pogledajte gol za pamćenje: 'Ne zabijam puno, ali kad mi sjedne...'

Prekrasan pogodak stiže iz druge HNL ,s utakmice Rudeša i Osijeka II odigrane ovoga ponedjeljka u Zagrebu, a mi vam donosimo video majstorije o kojoj se i dalje priča 'u kvartu'
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 08. listopad 2019. 18:37

U četvrtoj ovosezonskoj utakmici na svom stadionu Rudeš je zabilježio treću pobjedu svladavši drugu momčad Osijeka s 1:0, pa sada, šest kola prije završetka prvog dijela prvenstva, s ukupno 17 bodova, zauzima treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici, koliko imaju i druge Sesvete, dok zaostatak za vodećim Šibenikom iznosi sedam bodova.

Protiv Osječana Rudešani su u prilično oslabljenom sastavom vodili veliku borbu tijekom cijele utakmice, a u 4. minuti sudačke nadoknade došli su do minimalne pobjede, kada je Marko Radas zabio fantastičan pogodak, pogodak za sjećanje.

Na trenerskoj klupi Rudeša bio je Siniša Roguljić, koji je bio prvi suradnik sada već bivšeg trenera Rudeša Mirka Labrovića, a bila je to ujedno prva i posljednja utakmica u kojoj je Roguljić vodio prvu momčad Rudeša, jer je i on napustio klub iz zapadnog dijela Zagreba. Bit će u svakom slučaju zapamćen kao trener Rudeša, kao 100% bodovnim učinkom. Kao što je poznato klub će u nastavku prvenstva voditi bivši igrač Osijeka i bivši reprezentativac Hrvatske Marko Babić.

​Marko Radas (36) je svojim prekrasnim pogotkom donio veliku radost Rudešanima. Radas je u Rudeš stigao tek nedavno završenog ljeta iz albanske momčadi Skenderbeu, za koju je igrao punih osam godina. Nogomet je inače započeo igrati u Dubravi gdje i danas živi sa svojom obitelji, suprugom Ivanom, te djecom, sinom Matijom, koji igra za Dubravu Tim Kabel, i kćerkom Anteom. Nakon Dubrave slijedili su Dinamo, tri slovenska kluba, Pula, Cibalia, igranje u Grčkoj i Vinogradaru, dok je sa Skenderbeom osvojio šest naslova prvaka Albanije, a poznato je da je Skenderbeu, s njim u sastavu, izbacio iz europskog natjecanja zagrebački Dinamo.

- Po povratku u Zagreb prva opcija za nastavak bavljenja nogometom bila mi je Dubrava Tim Kabel, no na kraju sam, nakon razgovora s Leonardom Mesarićem, odlučio pristupiti Rudešu, koji ima ambicije za brzi povratak u 1. HNL, što mi se jako dopalo. Mislim da sam dolaskom u Rudeš napravio pravi potez. Unatoč dosta godina na leđima nogomet igram i dalje s velikim zadovoljstvom - rekao je u uvodu Marko Radas.

​Protiv Osijeka II prekrasan pogodak za vrlo važnu pobjedu?

- Kada je već izgledalo da od naše pete pobjede neće biti ništa, dogodio se taj pogodak. Lopta mi je sjajno sjela tako da je gostujući vratar bio potpuno nemoćan. Zaista sam sretan zbog tog pogotka, a iako dosada nisam zabio veći broj pogodaka kada ga zabijem onda su to već vrlo atraktivni pogoci. Ovom prigodom pohvalio bih sve moje suigrače, zbog velikog zalaganja i dobre igre, a naša pobjeda je tim vrednija jer je postignuta nad i te kako jakom drugom momčadi Osijeka.

​Sada slijedi prvenstvena pauza nakon koje će Rudeš gostovati na Krimeji?

- ova pauza nam je došla kao naručena. Dosta kvalitetnih igrača nam je izvan stroja, a nadam se da će se većina njih oporaviti do nastavka prvenstva. Do srijede ćemo imati odmor, kada ćemo se vratiti treninzima pod paskom novog trenera Marka Babića. Vjerujem da ćemo se do gostovanja kod Orijenta 1919 kompletirati i da ćemo biti spremni za tešku utakmicu na Krimeji - rekao je na kraju Marko Radas čiji je dolazak u Rudeš bio pun pogodak za klub čije su ambicije poznate, a one su povratak u 1. HNL u što kraćem razdoblju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:20