Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PRIPREME U BELEKU

VIDEO: MLADI MARIO ĆUŽE SPASIO DINAMO PORAZA U TURSKOJ Nakon utakmice oglasio se Bjelica, novi napadač mogao bi debitirati već u srijedu

Nogometaši Dinama odigrali su i treću priajteljsku utakmicu u turskom Beleku. Danas su Modri remizirali 1:1 protiv bugarskog prvoligaša Etar V. Tarnova.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. siječanj 2019. 19:02

DINAMO - ETAR - 1:1 (Ćuže 75' / Stojanov 33')

Dinamo: Livaković - Stojanović, Theophile.Catherine, Perić - Rrahmani - Ademi (od 61. Franjić) - Kadzior (od 61. Ćuže), Majer, Moro, Marin (od 68. Matel) - Baturina (od 76. Gjira). Trener: Nenad Bjelica

Etar: Ivanov - Stanev, Vasilev, Artjunin, K. Stojanov - Kolev - I. Stojanov, Djamof, Bojaj, Batrović - Djamov. još su igrali: Zaprijanov, Sarmov, Gergijev, Rumenov, Mladenov, Gospodinov, Cankov, Skerlev, Galabov, Manneh, Angelov), Trener: Krasimir Balakov

Mario Ćuže, 19-godišnji momak kojeg je Nenad Bjelica pozvao na pripreme s seniorskom momčadi spasio je Modre prvog poraza na turskim pripremama. Lovro Majer je sjajno centrirao, Ćuže se pravovremeno ubacio i od prve zahvatio loptu zabivši je u mrežu s nekih šest metara. Bila je to krasna akcija mladih Dinamovaca...

Gledali smo nekako umorni Dinamo, ali to je sasvim logično nakon svih ovih dana teških priprema. Međutim, možda je nelogično da su plavi dečki bili umorniji u prvom nego u drugom poluvremenu. U tom prvom dijelu bilo je poprilično dosadno, jedino je Kadzior imao pravu priliku nakon pola sata igre, ali je bugarski vratar sjajno reagirao na udarac poljskog napadača iz blizine.

Zapravo, nama se čini da je ga je jako upućena lopta s nekoliko metara slučajno pogodila. Još jednu polupriliku imali su Modri preko Marina u samom smiraju prve dionice i to je bilo sve. Bugari su vodili nakon prvih 45 minuta, a poveli su nakon akcije dva Stojanova, Krum je probio bok, ubacio, a Ivan je odličnim udarcem jako lijepo zabio se nekih dvanaest metara, Livaković tu nije mogao ništa.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI


U drugoj dionici Bjeličina momčad je bila izrazito bolja, ali valja napomenuti da su taj dio momci Etara iz Velikog Tarnova igrali s novih jedanaest igrača. Već na samom začetku Marin je odlično opalio iskosa, pa je onda Perić, koji je u prvom poluvremenu dobio jak udarac u arkadu i koji je do konca morao igrati s zavojem, loptu glavom zamalo prebacio preko grede.

Nakon toga mogli su pogoditi Moro, Majer....Inače, kad smo već kod te dvojice, svakako valja spomenuti da su odigrali jako dobro, Moro kompletnu utakmicu, a Majer je postajao sve bolji što je utakmica odmicala, očito će ta dva mlada talentirana nogometaša biti velika pojačanja u proljetnom dijelu sezone.

Veliki plus za Modre bio je ulazak mladog Ćužea. Taj mladac, strijelac izjednačujućeg pogotka, stvarno je maltretirao obranu Bugara. Već prije nego je zabio izjednačujući pogodak, sjajno je pucao, ali je vratar Etara briljatno obranio, jednom je pak zakasnio za djelić sekunde, jednom je pokušao iskosa, uglavnom, Ćuže je mučio Balakovu momčad 'do bola'. U samoj završnici Dinamo je posve stisnuo Bugare, trebali su Modri pobijediti, ali eto, nije se dogodilo. Raspoloženi Majer je u sudačkoj nadoknadi gurnuo sjajnu loptu prema Stojanoviću koji je bio sam pred vratarem, ali mu je ovaj obranio. Slovenski reprezentativac ipak niej napadač, nego desni bek. Oni nešto teže zabijaju. Također, valja zabilježiti da su jučer na pripremama prve minute na utakmicama odradili Ademi i Marin, bili su sasvim O.K. Opet je svoju minutažu jako dobro iskoristio Marko Gjira.

Novi napadač Komnen Andrić je utakmicu gledao s tribina, a trener Bjelica je najavio da bi ga mogli na terenu vidjeti u srijedu na utakmici s SLASK-om iz Wroclava.

- Danas smo igračima željeli dati devedeset minuta, kao što ćemo im dati i danas protiv Iasija. Treba im ta minutaža. Međutim, u dosta smo teškom tjednu, to se vidjelo u nekim situacijama u kojima smo željeli igrati visoki presing. Zbog umora i nekoordiniranosti linija dva-tri puta smo naivno ispali. Ali sve u svemu možeo biti zadovoljni s trkom koji su dečki odradili. Vratili su se Ademi i Marin, to je vrlo važno. Lovro Majer i Nikola Moro izdržali su devedeset minuta, u odličnom ritmu. Sve u svemu mogu biti zavoljan, jer rezultat nije primaran, nego treniranje automatizama. Drugo poluvrijeme je mnogo bolje izgledalo nego prvo. Međutim, njihov vratar i naša neefikasnost su zaslužni su što nismo pobijedili - kazao je trener Nenad Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:40