Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
28. KOLO HNL-A

VIDEO: MODRI OPET POBJEGLI HAJDUKU, NESEBIČNI SOUDANI PROPUSTIO ZAKUHATI UTRKU ZA NAJBOLJEG STRIJELCA Fenomenalna asistencija i gol najvećeg pojačanja

U utakmici 28. kola Prve HNL Dinamo je kao gost pobijedio Istru 1961 sa 4-0 (1-0). Modri su tako pred 2.000 gledatelja na stadionu "Aldo Drosina" stigli do vrlo važne pobjede kojom su ponovno povećali prednost nad pratnjom iz Splita.
Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2018. 18:32

ISTRA 1961 - DINAMO 0:4 (Soudani 23', Olmo 50', Fiolić 85', Gavranović 90' +2' )

ISTRA 1961: Iveša, Čuljak, Prce, Jovičić, Matas, Maksimović, Halilović, Ottochian, Vojnović, Matei, Roce

DINAMO: Livaković, Lecjaks, Benković, Rrahmani, Stojanović, Olmo, Ademi, Doumbia, Soudani, Hajrović, Gavranović

Zagrebački sastav nakon visokog trijumfa u Puli ima 63 boda, odnosno 8 više od Hajduka, koji se nakon subotnje 1:0 pobjede nad Lokomotivom zaustavio na 55. Dok je Rijeka nakon današnje pobjede u Koprivnici (3:1 protiv Slaven Belupa) došla na 54 boda.

Prednost lideru prvenstva na gostovanu kod Istre 1961 u 23. minuti donio je Alžirac El Arbi Soudani i to nakon sjajne asistencije kojom ga je uposlio Mario Gavranović. Bio je to njegov 13. ovosezonski pogotak, a s takvim se rezultatom i otišlo na odmor.

Već u nastavku utakmice Modri stižu do novog pogotka. Dani Olmo sjurio se u šesnaeterac domaćina da bi na njega startao Matas, a sudac Križarić s malom zadrškom pokazao na bijelu točku. Mladi Španjolac odlučio je sam izvesti najstrožu kaznu i u tome je bio uspješan tako što je Ivešu poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Na sigurnih 3-0 Dinamo odlazi nakon pogotka Ivana Fiolića. Mladi Dinamovac zabio je nakon nesebične asistencije Soudanija koji se možda i sam mogao okušati protiv usamljenog golmana domaćina. Igrala se u tim trenucima 85. minuta susreta i pitanje pobjednika već je bilo svima jasno.

Nakon asistencije za prvi gol, u strijelce se u samom finišu utakmice upisao i Gavranović. Još jednom je ključnu loptu poslao Alžirac Soudani koji je tako utakmicu završio s jednim pogotkom i dvije asistencije.

Istra 1961 je ostala osma sa 24 boda, koliko ima i deveta Cibalia, dok posljednji Rudeš ima samo bod manje. Sada je stvarno nastala prava gužva na dnu tablice....

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:32