Bruno Konjevic / CROPIX / Bruno Konjevic / CROPIX
SADA JE I SLUŽBENO

VIDEO: NAJDUGOVJEČNIJI TRENER NA KLUPI NEKOG KLUBA U HNL-U SE VRAĆA KUĆI 'Samir Toplak će spasiti Varaždin ne zato što je to lako...'

Piše: Ivan HercegObjavljeno: 10. veljača 2020. 15:42

Pred velikim brojem predstavnika medija u ponedjeljak je održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Samir Toplak, treći trener Varaždina u aktualnom prvenstvu.

Predsjednik Stjepan Cvek uvodno je naglasio:

- Nogomet je nepredvidiv i puno traži, a NK Varaždin ima puno problema, nažalost, naš je problem u bodovnom saldu. To je razlog što smo se zahvalili treneru Bonačiću, jer i on je sam najavio da ako neće moći uspjeti može otići. Situacija je naložila da odluka bude donijeta sada jer nemamo puno vremena. Zahvalili smo dosadašnjem treneru i rastali se u finom tonu. Odlučili smo vratiti našeg Samira Toplaka, domaćeg čovjeka koji poznaje situaciju, dokazani je prvoligaški trener sa zavidnim rezultatima, pa smo ocijenili da je ponajbolje rješenje. Čeka nas još 15 kola, ima još prostora da napravimo potreban rezultat. Shodno tome još radimo da ojačamo momčad i učinimo sve što je potrebno da osiguramo ostanak u ligi.

Samir Toplak s 2091 danom na klupi Intera iz Zaprešića najdugovječniji je trener u Prvoj HNL.

- Samir Toplak će spasiti Varaždin ne zato što je to lako nego zato što je to težak zadatak. Prije svega, zahvaljujem ljudima koji su mi dali povjerenje bez odugovlačenja i brzo smo se dogovorili - rekao je Samir Toplak i pojasnio: - Moji planovi u ovom trenutku nisu bili takvi, ali nakon prospavane noći odlučio sam da se vrijedi vratiti. Zbog toga jer vjerujem da se pomak može napraviti. Da nije tako, sigurno se ne bih prihvatio posla. Moja prva zadaća je uvjeriti igrače da vjeruju prije svega meni, a onda i sebi. Ako oni ne vjeruju u ostanak u trenutku kada je igri još 45 bodova, tada nam je svaki trud uzaludan. Moramo ih podiči na psihološkom planu, uz još neke taktičke stvari koje sam uvidio da treba poboljšati. Bude li tako, ja sam stvarno uvjeren da imamo realne izglede zadržati prvoligaški status, a ja ću za to dati sve od sebe.

Toplak je još istaknuo da je u nedjelju gledao svoju novu momčad u provjeri kod četvrtoligaša Međimurca. I detektirao zanimljivu činjenicu:

- U ovom trenutku ne izgledaju kao momčad koja jedinstveno diše. Stoga će nam najvažnije biti vratiti momčadski duh. Trenutno uopće ne djeluju kao prava momčad. Kroz razgovore i taktičke finese to treba vratiti, jer jako je malo vremena, a ulog je strašno velik. Prije svega treba izbaciti svaki egoizam. Tko u ovom trenutku nije spreman to prihvatiti i staviti se u funkciju kluba, pa i kao 22. igrač na tribini, bolje da odmah odustane i omogući nam da imamo homogenu cjelinu.

Toplak je poslije konferencije otišao na upoznavanje s igračima u svlačionicu, a potom je uslijedio prvi trening. I to na terenu s umjetnom podlogom koji je upravo jučer potpuno dovršen, s novom najkvalitetnijom travom po standardima FIFA-e. A danas će proraditi na pomoćnim terenima i nova LED rasvjeta, pa će čitav ovaj tjedan momčad Varaždina vježbati na trećem igralištu u sklopu kompleksa u Zagrebačkoj ulici - naglasio je direktor Toni Dalić

Dodajmo da je Toplak zadržao članove dosadašnjeg stručnog stožera, pomoćnika Zorana Kastela, kondicijskog trenera Bojana Goluba i trenera vratara Stanka Posavca. Uključen je još Branko Lađević, također bivši prvotimac varaždinskog prvoligaša i dugogodišnji Toplakov pomoćnik u zaprešićkom Interu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:39