Screenshot: Facebook
SLUŽBENA PRESICA

VIDEO: NAKON SMJENE NA KLUPI OSIJEK PREDSTAVIO NOVOG TRENERA Zekićev nasljednik otkrio ciljeve do kraja sezone: 'Za mene je ovo veliki izazov'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2019. 11:54

Nogometni klub Osijek sinoć je nakon 2:2 remija protiv Gorice u 26. kolu Prve HNL potvrdio smjenu trenera Zorana Zekića. Danas je na službenoj press-konferenciji kluba i službeno predstavljen novi trener - Dino Skender, dosadašnji trener Osijekove druge momčadi.

Na početku je riječ preuzeo glavni klupski direktor Igor Galić.

"Kao što svi znate, nakon jučerašnje utakmice protiv Gorice dosadašnji trener Zekić je dao mandat na raspolaganje, što je predsjednik uprave Meštrović i prihvatio. Želio bih se zahvaliti gospodinu Zekiću na ove tri i pol godine rada. Naši ciljevi nisu bili ispunjeni i stoga smo odlučili započeti novu eru. Nova era započinje s dosadašnjim trenerom B momčadi Dinom Skenderom", rekao je Galić na otvaranju.

Potom se bivšem treneru zahvalio i sportski direktor kluba Alen Petrović.

"Bio mi je najbliži suradnik i zahvaljujemo mu se na ove tri i pol godine. Mislim da ćemo u njemu kao i ubuduće imati velikog navijača. S druge strane poželio bih dobrodšlicu novom treneru Dini Skenderu. On je doveden planski u B momčad prije godinu i pol jer ovaj klub osim igrača želi razvijati i trenere za ovakve situacije...S Dinom smo se odlučili promijeniti energiju i cilj nam je jedno od mjesta koje vodi u Europu", rekao je, između ostaloga, Petrović.

Onda je riječ dobio novi trener Osijeka.

"Hvala upravi kluba i predsjedniku Meštroviću na ukazanom povjerenju. Htio bih naglasiti da smo dogovorili da preuzmem ekipu sa svojim stručnim stožerom do kraja sezone. Moram napomenuti da, bez obzira, radio u drugoj ili prvoj ekipi, svoje obveze shvaćam maksimalno profesionalno. Dat ću sve od sebe da pokušamo promijeniti tok događanja za koji vidim da nije bio najbolji u zadnje vrijeme", rekao je Skender.

"Sa Zekićem sam odlično surađivao i hvala mu na svemu", dodao je novi trener Osijeka.

Novog trenera dočekalo je pitanje što Osijek treba napraviti da bi on zadržao svoju poziciju.

"Definitivno neće biti previše odstupanja od onog što je zacrtano na početku sezone. S moje strane bilo bi neodgovorno obećavati bilo što. Prvenstveno ću kratkoročno pokušati igračima skinuti teret ulaska u Europu, a dugoročno to nam je cilj i želimo biti u Europi...za mene je ovo definitivno izazov, bavim se ovim poslom već 15 godina i znao sam da će se ovaj trenutak prije ili kasnije dogoditi. Od prvog dana vjerujem u sebe i svoj rad i hvala Bogu da mi se ova prilika pružila"

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 10:07