Bongarts/Getty Images
SLIJEDI VELIKA BORBA

VIDEO: NAVIJAČI SU OVO DUGO ČEKALI - DINAMO ĆE BITI JOŠ JAČI! Velika uzdanica hrvatskog prvaka spektakularnim pogotkom najavila povratak u modri dres

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2018. 01:02

Nikola Moro (20) ulazi u konkurenciju za ogled protiv Istre 1961 na Aldo Drosini nakon stanke zbog nastupa reprezentacije. Tu vijest nam je krajem prošlog tjedna isporučio trener Dinama Nenad Bjelica. Svi ljubitelji plave boje i oni koji vole nogomet s nestrpljenjem su čekali tu vijest. I mi smo se zaželjeli mladog majstora opet vidjeti na terenima HNL-a.

Prije nešto više od šest mjeseci na kvalifikacijskoj utakmici mlade reprezentacije s Moldavijom stradali su mu prednji križni ligamenti, operiran je u Lyonu, a vraća se po planu. Moro je svakako jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, momak zbog kojeg se isplati kupiti ulaznicu.

Njegov povratak brižljivo je pripreman. Već mjesec i pol dana trenirao je s prvom momčadi, ali trener Bjelica je želio da prve prave povratničke minute odradi u drugoj momčadi Dinama. Odigrao je 32 minute protiv Kustošije, a onda 45 minuta protiv Varaždina, vodeće momčadi Druge lige. Protiv Varaždinaca Moro je zabio spektakularan pogodak, bila je to briljantna uvertira za konačni povratak u prvu momčad. Jedva smo ga čekali, dobro nam došao Nikola...

- Prošlo je šest mjeseci, potpuno sam spreman. Posljednjih mjesec i pol dana treniram s prvom momčadi. Mogao sam zaigrati već prije dva-tri tjedna, ali nismo htjeli žuriti. Takav je bio plan i program. Sad sam spreman, ali, naravno, ne odmah za svih 90 minuta. Polako... Igrao sam nešto više od pola sata protiv Kustošije, pa sad 45 minuta u Varaždinu. Dozirat ćemo minutažu. Dogovorio sam se s trenerom Bjelicom da ću odigrati jednu ili dvije utakmice za Dinamo 2, a nakon stanke zbog reprezentacije da ću početi konkurirati za sastav - priča nam Nikola.

Nije me kopkalo

Kako je podnio tu dugu stanku nakon operacije? Je li ga kopkalo kakav će biti povratak, hoće li biti tako dobar kakav je bio prije?

- Iskreno, ne. Kad se to dogodilo, odmah smo znali o kakvoj se ozljedi radi. Tako da sam sve to prihvatio na neki dobar način. Naravno, nije mi bilo drago što se to dogodilo, ali nisam paničario, bio sam spreman na rehabilitaciju, znao sam da me neće biti šest mjeseci, tako sam stvari posložio u glavi. Nakon operacije otišao sam u Beograd na rehabilitaciju. Bio je kraj sezone, pa mi je i zbog toga sve bilo lakše podnijeti, jer bila je stanka, bez natjecateljskih utakmica. Nakon dva mjeseca sam se vratio u Zagreb, nastavio s rehabilitacijom, s tim da sam trenirao s momčadi, pa mi je opet bilo lakše. Ubacivao sam se na treninzima kao džoker, pa zaista da mi nije bilo preteško čekati povratak. No jasno, bilo bi bolje da se to uopće nije dogodilo.

Dok ga nije bilo, Dinamo Nenada Bjelice je sjajno izgledao. Prvo mjesto na ljestvici, prvo mjesto u skupini Europske lige s dvije prekrasne pobjede nad Fenerbahčeom i Anderlechtom.

- Ma, oduševljen sam kako izgleda momčad. Sjajno se posložila. Mogu kazati da Dinamo već dugo nije imao takvu momčad! To govorim o vremenima i prije nego što sam se ja priključio prvoj momčadi, još o onim vremenima kad se igrala Liga prvaka. Stvarno izvrsno izgledamo. Moramo tako nastaviti. Svi priželjkujemo ono o čemu se priča, o tom europskom uspjehu. Ali, polako...

Slijedi velika borba

Naravno, bez obzira na veliku nogometnu kvalitetu koju posjeduje, sad ga čeka velika borba za ulazak u udarnu jedanaestoricu, sam kaže da današnji Dinamo sjajno izgleda...

- Slažem se da me očekuje velika borba. Najbitnije je da budem zdrav, a koliko ću igrati, odlučit će trener, ja se moram pokazati na terenu. Moram se potruditi. Ako budem dobar, igrat ću, ako ne... Najvažnije je da sam zdrav i spreman. Vjerujte, osjećam se kao da mi se ništa nije dogodilo! Tako mi se “osjeća” i noga. Još moram malo poraditi na kapacitetu pluća, ali doći će i to s vremenom. Sve će to biti kako treba.

Mlada reprezentacija u Puli igra protiv Grčke odlučnu utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo. To je njegova reprezentacija, njegova generacija...

- Jako, baš mi je jako krivo što ne mogu biti s mladom reprezentacijom. Baš bih želio odigrati tu krucijalnu utakmicu s Grčkom. Taj je ogled najvažniji u kompletnom ciklusu koji smo imali. Ali drago mi je što je u mladoj reprezentaciji ostao Nikola Vlašić koji izvrsno igra u CSKA, a imamo i drugih kvalitetnih igrača. Mislim da smo reprezentacija koja može pobijediti Grčku i plasirati na Europsko prvenstvo. Držim da smo tako dobri da bismo to čak mogli i bez Vlašića i još nekih, uključujući i mene. Imamo tako dobru generaciju koja zaslužuje biti na tom velikom natjecanju. Da, vidim se na Euru s ovom generacijom sljedećeg ljeta. Vjerujem da ćemo se plasirati - zaključio je Moro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:29