screenshot
PRVA HNL

VIDEO: OD ŽELJKA ADŽIĆA DO RRAHMANIJA! POVIJESNI 2000. POGODAK DINAMA U HNL-U NIJE MOGAO BITI LJEPŠI Dinamo srušio Lokomotivu na hladnom Maksimiru

U 32. kolu domaćeg prvenstva Dinamo je na Maksimiru svladao Lokomotivu s 3:0. Strijelci za Modre bili su Amir Rrahmani (57'), Dani Olmo (64') i Bruno Petković s 'bijele točke' (90'+2'). Dinamo je uvjerljivo vodeći s 82 boda, a Lokosi su ostali na šestome mjestu s 48 bodova, dva manje od petoplasirane Gorice.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. svibanj 2019. 19:59

DINAMO - LOKOMOTIVA 3:0 (Rrahmani 57', Olmo 64', Petković 90'+2' p.)

DINAMO (4-1-4-1): Livaković – Stojanović, Dilaver, Lešković, Rrahmani – Moro – Hajrović (od 73. Kadzior), Gojak (od 81. Gjira), Olmo, Oršić (od 86. Šitum) – Petković. Trener: Nenad Bjelica.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić – Karačić, Kolinger, Majstorović, Lecjaks – Mlinar, Đurasek (od 62. Burić) – Kastrati, Ivanušec, Maružin (od 62. Uzuni) – Radonjić (od 75. Rakić). Trener: Goran Tomić.

Nakon Željka Adžića koji je postigao prvi pogodak za Dinamo otkako je HNL-a, Amir Rrahmani zabio je 2000.! Stoper koji igra lijevog beka sjajno je opalio s vrha šesnaestarca iskosa pogodivši mrežu. To je bio vrhunac jako dobrog sraza Modrih i Lokosa.

Bio je to treći pogodak kosovskog reprezentativca ove sezone, ali svakako najdraži jer se njime upisao u povijest. Taj pogodak na neki način značio je i rješenje utakmice, jer je nakon njega Lokomotiva bila slomljena, ubrzo zatim zabio je Olmo i priča je bila završena. Petković je samo iz jedanaesterca stavio točku na "i".

Tako se Dinamo nakon poraza u Osijeku vratio pobjedama, a Lokomotiva će nakon ovog poraza teško svoju kompoziciju dovesti do Europe. Ali nisu se Lokosi jako udaljili od Europe, to su napravili davno prije gubeći bodove od momčadi koje su kvalitativno slabije od njih. Dinamo je pak pokazao da ima motiva i velike želje bez obzira što je već osigurao naslov prvaka.

Vrlo zanimljivu, na trenutke i atraktivnu utakmicu gledali smo u gradskom derbiju. Nimalo nije nalikovala prethodnima ove sezone koje su bile tvrde, čvrste, bez prilika. Dinamo je imao veći posjed lopte, dominirao u tom segmentu, ali Lokosi su bili lukavi i čekali svoje prilike iz tranzicije igre, momčad Gorana Tomića imala je jasni plan igre, pokušavala je polukontrama i kontrama matirati prvake.

U prvoj dionici bilježili smo zanimljive situacije praktički iz minute u minutu. Počelo je nakon malo više od desetak minuta igre kad je odlično pucao Nikola Moro s nekih dvadeset metara, ali za malo pokraj vratnice. Bila je to uvertira u minute nakon kojih je bilo zapravo nestvarno kako ni jedna momčad nije poentirala u tom razdoblju.

Nakon More, udarac je oprobao Gojak, ali prvu opasniju situaciju stvorili su Lokosi. Radonjić je probio obranu Modrih, ušao u šesnaesterac iskosa, centrirao po zemlji, ali je Kastrati zakasnio. Nakon dvadeset minuta igre Luka Ivanušec od centra je krenuo u solo akciju, na koncu je opalio se nekih 18 metara, ali je promašio za nekoliko centimetara. Dvije minute nakon te akcije, Mislav Oršić je odlično pucao iskosa, ali je Ivo Gabrić bio na pravom mjestu. Lokomotiva je u prvom poluvremenu "složila" dvije kontre koje su mogle i trebale mnogo bolje završiti za Tomićevu momčad.

U prvoj je Ivanušec na centru samo trebao gurnuti loptu prema Kastratiju koji bi sam jurio na Livakovića. Međutim, igrač koji se spominje kao mogući nogometaš Dinama, nije uspio gurnuti loptu do Kastratija. U drugoj akciji Kastrati i Radonjić jurili su sami prema Dilaveru, Radonjić je primio loptu, ali je onda iskazao nevjerojatnu sebičnost. Umjesto da uposli Kastratija koji je imao otvoren put prema Livakoviću, odlučio se za udarac koji je bio blokiran. Kastrati se nakon tog poteza jako naljutio na Radonjića... Finiš uzbudljivog prvog poluvremana potpuno je pripao Dinamu. Prvo je Moro odličnim udarcem pogodio gredu, a nakon toga je dva puta je pokušao Oršić. Oba puta dobro, jako i precizno, ali Ivo Grbić se istakao sjajnim obranama.

U istom stilu počelo je i drugo poluvrijeme. Prvo je Petković opasno pucao s visine šesnaesterca, a nakon toga je Livaković obranio udarac Maružina. Minutu nakon toga vidjeli smo najljepšu akciju na utakmici. Radonjić je dobacio loptu do Ivanušeca koji je iz punog trka pucao s nekih 17 metara, lopta je krenula prema "devedeset", ali je Livaković pokazao zašto je hrvatski reprezentativac, fantastično je obranio! Nakon toga zabio je Rrahmani i sve je bilo gotovo.

DINAMO - LOKOMOTIVA 3:0 (Rrahmani 57', Olmo 64', Petković 90'+2' p.)

DINAMO: Livaković - Rrahmani, Lešković, Dilaver, Stojanović - Gojak, Moro - Oršić, Olmo, Hajrović - Petković

LOKOMOTIVA: Grbić - Lecjaks, Majstorović, Kolinger, Karačić - Đurasek, Mlinar - Maružin, Ivanušec, Kastrati - Radonjić

----------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90'+2' - GOOOL! Siguran realizator je Bruno Petković, Grbić u jednu stranu, lopta u drugu.

90'+1' - JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Petković je proigrao Kadziora kojeg u šesnaestercu neoprezno ruši Lecjaks.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

86' - I posljednja zamjena na utakmici. Umjesto Mislava Oršića u igri je Mario Šitum.

81' - Drugu zamjenu radi Bjelica. Izašao je Amer Gojak, a ulazi mladi Marko Gjira.

74' - Posljednju zamjenu koristi trener Lokosa Goran Tomić. Izašao je Dejan Radonjić koji se trudio tijekom cijele utakmice, ali nije uspio zatresti mrežu, umjesto njega u igri je Đorđe Rakić.

72' - Prva zamjena kod Dinama. Izlazi Izet Hajrović, a zamijenit će ga Damian Kadzior.

64' - GOOOL! Hajrović je ubacio iz kornera, lopta je došla do Danija Olma koji majstorski vara Uzunija i zatim pogađa niskom prizemnom loptom suprotni kut Grbićevih vrata!

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

63' - Dvostruka zamjena u momčadi Lokosa. Izašli su Đurasek i Maružin, a ušli su Burić i Uzuni.

59' - Prilika za Dinamo. Olmo je opalio ljevicom, ali udarac odlazi preko grede.

57' - GOOOL! Rrahmani je ispremiješao obranu Lokomotive po lijevoj strani, odigrao dupli pas s Oršićem i zatim savršeno pogodio s vrha šesnaesterca u same rašlje za vodstvo Modrih na Maksimiru! Ovo je povijesni 2000. pogodak Dinama u Prvoj HNL od samoga osnutka. Prvi pogodak postigao je nekadašnji Dinamov napadač Željko Adžić sada već davne 1992. godine.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Amir Rrahmani, Ivo Grbic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

55' - Fantastična prilika za Lokomotivu i majstorska obrana Dinamove 'jedinice'! Radonjić je izvrsno proigrao Ivanušeca koji sjajno puca s vrha kaznenog prostora iskosa, a Dominik Livaković je još jednom pokazao zašto bi uskoro mogao postati prvi vratar reprezentacije!

50' - Prilika za Lokose. Pucao je Radonjić s vrha šesnaesterca, ali uspio je pogoditi samo Nikolu Moru u bloku.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamovci su dominirali cijelim prvim poluvremenom i pravo je čudo da je mreža Lokomotive ostala netaknuta. Prijetili su Oršić, Moro, Petković, Gojak i ostali, međutim obrana Lokosa na čelu s maestralnim vratarom Ivom Grbićem uspješno je odolijevala napadima Modrih. Mogli su i gosti povesti, stvorili su dvije-tri izgledne situacije nakon opasnih kontri, no u jednoj takvoj prigodi napadač Dejan Radonjić nije uspio realizirati potencijalnu šansu.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Bebek šalje igrače na odmor.

43' - Sjajan Oršićev udarac! Dinamov veznjak je lijepo pucao s vrha šesnaesterca, a vratar Lokomotive Ivo Grbić istaknuo se još jednom vrhunskom intervencijom!

38' - Prilika za Modre! Moro je pucao s dvadesetak metara, lopta se od bloka Mlinara odbila i prevarila Grbića, a udarac je završio na gredi!

36' - Sjajna šansa za Lokomotivu! Sijevnula je još jedna kontra gostiju, Kastrati je povukao i dodao Radonjiću koji se odlučio na udarac umjesto da vrati loptu Kastratiju koji je bio u boljoj poziciji, a udarac je od bloka završio u korneru.

25' - I dalje traju napadi Modrih, pokušavaju Petković, Oršić, Moro i ostali, no obrambeni blok Lokomotive zasad uspijeva nositi se s Dinamovim pokušajima.

19' - Uzvraća napokon i Lokomotiva! Sijevnula je kontra, Ivanušec je povukao prema golu Dinama i opalio s oko 25 metara, bio je to dobar udarac, Livaković se ispružio na golu, a lopta je prošla pored vratnice!

15' - Modri i dalje kombiniraju, a pogodak visi u zraku. Gojak je pucao s vrha šesnaesterca iako je imao i boljih rješenja, lopta je išla visoko iznad grede.

12' - Traje opsada vrata Lokomotive. Sada je Moro opalio s dvadesetak metara, no udarac odlazi pored vratnice.

11' - I opet prijete Modri! Stojanović je sjajno ubacio za Petkovića u peterac, a Kolinger je požrtvovno uklizao i izbacio loptu u korner.

5' - Prilika za Dinamo! Olmo je pucao iz slobodnjaka s oko 18 metara, ali je pogodio samo živi zid.

1' - Počeo je gradski derbi u Zagrebu!

----------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na maksimirski travnjak. Glavni sudac je Ivan Bebek iz Rijeke. Dosadna kiša pada u Zagrebu, temperatura je oko 8 Celzijusevih stupnjeva i uvjeti su daleko od idealnih.

18.30: Pogledajte dosadašnji međusobni omjer Dinama i Lokomotive.

18.00: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Modrih Nenad Bjelica izvest će očekivanu formaciju s Petkovićem u napadu te Hajrovićem i Olmom od prve minute.

Trener Lokosa Goran Tomić napravio je tri izmjene u odnosu na očekivani sastav. Uzuni, Burić, Drožđek nisu našli mjesto u udarnoj postavi, a protiv Dinama će startati Mlinar, Maružin i Đurasek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 21:11