Screenshot: HNTV
10. KOLO

VIDEO: ODLUKA JE PALA, TREĆE POLUVRIJEME DALO ODGOVOR NA SPORNE SITUACIJE IZ HNL-A Hajduk je regularno zabio, no Dinamo je spašen krivom odlukom suca!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2017. 23:23

Sporne situacije u 10. kolu HNL-a pojašnjene su u emisiji HNTV-a 'Treće Poluvrijeme'. Stručni analitičar bio je kontrolor Uefe Draženko Kovačić koji je uz pomoć video tehnologije ovako vidio stvari.

"Općenito smo zadovoljni suđenjem u ovom kolu iako je bilo strašno puno teških situacija za naše suce", rekao je Kovačić pa se okrenuo utakmici Istre i Dinama u Puli gdje je pomoćni sudac označio zaleđe i poništio gol Istre kada je Aljoša Vojnović zabio glavom u 87. minuti:

"Vidimo dva žuta igrača koja su nagnuta naprijed, no tek nakon što smo povukli crtu vidjeli smo da je ostala noga Doumbije i da to nije zaleđe. Ovakvo što pomoćni sudac nije mogao vidjeti i ne možemo ga kriviti."

Osvrnuo se Kovačić i na situaciju koja je prethodila ovom golu, a to je crveni karton Sigaliju kada je pitanje je li sudac morao pustiti prednost i dopustiti igraču Istre da ode sam na golmana pa tek onda isključiti stopera Dinama.

"U trenutku kada je sudac označio prekid igre nije se vidjela nikava mogućnost za prednost. Igrač Istre je stigao tek za četiri sekunde nakon što je označen prekid. Da se dogodila situacija da u već u sljedećoj sekundi ide igrač prema golu, onda bi se pustila prednost."

Na utakmici Hajduka i Lokomotive u Splitu Hugo Almeida zabio je u 72. minuti za 1:1, a igrači gostiju bunili su se kako se Portugalac nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

"Noga Almeide je u crti s nogom obrambenog igrača i sudac je ispravno postupio što je zbog ovog centimetra dao prednost napadaču. Ovo nije zaleđe."

Kovačić je komentirao i naguravanje Saida na kraju utakmice.

"Ovo je nogomet i derbiji su puni adrenalina. Mi sucima uvijek govorimo da očekuju očekivano. Sudac bi trebao preventivno regirati i on bi trebao biti taj koji će požuriti igrača da se vrati na svoju polovicu. Sudac nije reagirao i zato su igrači onda reagirali. Ispravna je odluka naknadno žuti karton, ali trebalo je biti još nekoliko žutih kartona jer se naguravanje nastavilo i među drugim igračima."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:55