Screenshot: HNTV

'TREĆE POLUVRIJEME'

VIDEO: OKO SOKOLOVO DONIJELO JE PRESUDU KOJA SE NEĆE SVIDJETI HAJDUKOVCIMA Niti jedna važna odluka suca nije bila na štetu Bijelih!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.08.2019. u 22:48

 • Mnogo kontroverze podigle su sudačke odluke na susretu 4. kola domaćeg nogometnog prvenstva u Koprivnici. Slaven Belupo je nadigrao Hajduk s 2:1, a sporne odluke suca Marka Matoca prokomentirao je Draženko Kovačić. Sudački kontrolor UEFA-e stalni je analitičar arbitriranja u emisiji Treće poluvrijeme na programu Hrvatske nogometne televizije (HNTV).

  Evo što je Kovačić rekao u vezi crvenog kartona za novog Hajdukovog igrača Marina Jakoliša koji se dogodio u 56. minuti.

  - Naravno, to je ispravna odluka. U ovakvim situacijama, gdje nema borbe za loptu, udarac rukom, dlanom, laktom, prema glavi sudac takav prekršaj mora smatrati nasilničkim činom i isključiti igrača. Osim ako se radi o zanemarivo maloj snazi. Međutim, ovdje ide lakat prema glavi i udara, izvan borbe za loptu, mora se smatrati nasilničkim činom i FIFA ne želi da ovakvim prekršajima bude mjesto na nogometnim terenima.

    

  U nastavku se osvrnuo na isključenje domaćeg igrača Brune Bogojevića iz 78. minute.

  - Ovdje moramo reći da nema prekršaja igranja rukom. Nije trebalo dosuditi niti prekršaj, već faul igrača Hajduka u napadu. S obzirom da nam uskoro dolazi VAR, moramo znati da se tu VAR po protokolu ne može uključiti, bez obzira što se radi o pogrešci.

  Pet minuta kasnije Slaven je zaradio i jedanaesterac kojeg je skrivio Ismajli nakon prekršaja na Ejupiju.

  - Sudac je odlično pozicioniran, igrač Slavena je na trenutak zastao, igrač Hajduka se nije uspio zaustaviti i s obje ruke je ušao u protivnika. Ispravna odluka suca.

  Dakle, ispada da je Slaven Belupo oštećena strana, s obzirom na to da, prema Kovačićevom mišljenju, nije trebalo biti isključenja za njihovog igrača.

  Iz drugih medija