Screenshot: HNTV
'TREĆE POLUVRIJEME'

VIDEO: OKO SOKOLOVO DONIJELO JE PRESUDU KOJA SE NEĆE SVIDJETI HAJDUKOVCIMA Niti jedna važna odluka suca nije bila na štetu Bijelih!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 00:48

Mnogo kontroverze podigle su sudačke odluke na susretu 4. kola domaćeg nogometnog prvenstva u Koprivnici. Slaven Belupo je nadigrao Hajduk s 2:1, a sporne odluke suca Marka Matoca prokomentirao je Draženko Kovačić. Sudački kontrolor UEFA-e stalni je analitičar arbitriranja u emisiji Treće poluvrijeme na programu Hrvatske nogometne televizije (HNTV).

Evo što je Kovačić rekao u vezi crvenog kartona za novog Hajdukovog igrača Marina Jakoliša koji se dogodio u 56. minuti.

- Naravno, to je ispravna odluka. U ovakvim situacijama, gdje nema borbe za loptu, udarac rukom, dlanom, laktom, prema glavi sudac takav prekršaj mora smatrati nasilničkim činom i isključiti igrača. Osim ako se radi o zanemarivo maloj snazi. Međutim, ovdje ide lakat prema glavi i udara, izvan borbe za loptu, mora se smatrati nasilničkim činom i FIFA ne želi da ovakvim prekršajima bude mjesto na nogometnim terenima.

U nastavku se osvrnuo na isključenje domaćeg igrača Brune Bogojevića iz 78. minute.

- Ovdje moramo reći da nema prekršaja igranja rukom. Nije trebalo dosuditi niti prekršaj, već faul igrača Hajduka u napadu. S obzirom da nam uskoro dolazi VAR, moramo znati da se tu VAR po protokolu ne može uključiti, bez obzira što se radi o pogrešci.

Pet minuta kasnije Slaven je zaradio i jedanaesterac kojeg je skrivio Ismajli nakon prekršaja na Ejupiju.

- Sudac je odlično pozicioniran, igrač Slavena je na trenutak zastao, igrač Hajduka se nije uspio zaustaviti i s obje ruke je ušao u protivnika. Ispravna odluka suca.

Dakle, ispada da je Slaven Belupo oštećena strana, s obzirom na to da, prema Kovačićevom mišljenju, nije trebalo biti isključenja za njihovog igrača.

Linker
16. travanj 2024 18:16