Oreščanin
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

VIDEO: OREŠČANIN NAKON OSIJEKA KOMENTIRAO BORBU ZA EUROPU 'Da nam je netko ponudio ovakvu situaciju prije četiri mjeseca, odmah bi prihvatili'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. travanj 2019. 23:53

U derbiju 28. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka i Osijeka odigrali bez golova 0-0. Derbi kola protekao je u nervoznoj i vrlo rastrganoj igri, praktički bez izrazitih šansi. Hajduk je imao dominaciju, ali nije našao način kako probiti osječku obranu.

Siniša Oreščanin bez oklijevanja je detaljno analizirao bod protiv Osijeka.

- Kontrolirali smo utakmicu, ali nedostajalo nam je kvalitetnijih odluka u trećoj trećini. Utakmica s Dinamom definitivno je ostavla traga, premda smo i protiv Osijeka imali sve u svojim rukama. Znam da navijačima to može ići na živce, jer nije bilo konkretnih šansi, ali na ljeto ćemo o napadačima. Treba do ljeta izvući maksimum.

Evidentno je Caktaš.

- Da li je falio ? To svi vide. Mi tražimo rješenje, jer momčad je ispred svih. U odnosu na zadnju utakmicu probali smo riotacijama i zamjenama u veznoj i prednjoj liniji. Računali smo na to da će gost doći po bod. Ali, ima puno do kraja. Osijek ? Znali smo da će biti ovakva utakmica. Na početku nismo htjeli upasti u njihovu taktičku zamku. Prvo poluvrijeme je dosta mirisalo na pogodak. Drugo poluvrijeme smo ih stiskali, tjera te rezultat, tjeraju te navijači. Ovakve utakmice se znaju i gubiti, treba biti realan i zatvoriti ovu utakmicu.

VIDEO: Jurica Radić

Delić od prve minute?

- Uvijek imamo neke zamisli, pokušavamo se pripremat za protivnika i zato smo uvrstili Delića. Na pitanja o Palaversi više neću odgovarati.

Bod bliže Europi ili dva izgubljena u toj utrci ?

- Na kraju utakmice sam bio nezadovoljan, ali kako vrijeme prolazi svjestan sam da je situacija pozitivna. Da nam je netko ponudio ovakvu situaciju prije četiri mjeseca, odmah bi prihvatili. Produžili smo priču, izjednačili smo se na četvrtom mjestu.

Dino Skender trener Osijeka dobio je ono po što je došao u Split.

- Utakmica tvrda, čvrsta, baš onakva kakvu smo željeli, Cilj nam je bio da nam mreža ostane netaknuta.

Znamo da imamo bolji skor od Hajduka i zato je bod jako bitan..

VIDEO: Jurica Radić

Koja je tajna uspjeha, jer u četiri dana uzeli ste četiri boda sa dva gostovanja ?

- Hvala na komplimentima, momčad je bila u psihološkom padu i pokušali smo napraviti balans izneđui mladih i iskusnih igrača. Tek smo krenuli, a napadačka igra iziskuje vrijeme. U tri dana smo odigrali dvije različite utakmice i mogu biti bi optimist za razdbolje koje slijedi.

Na klupi ste imali jača imena (Boban, Ejupi, Šorša, Abazaj) nego na terenu, imate li snage doći do Europe ?

- Sve su ovo igrači koji su dio naše priče, naše svlačkonice. Možda pojedinci nisu potpuno spremni za 90 minuta, ali oni su tu i pružaju maksimalnu podršku. Za Hajduk smo znali da nam treba utakmica čvrsta u svim linijama.

Rasplet utrke za Europu ?

- Svojim igračima sam rekoa "fokus je na svakoj sljedećoj" i zato ne ulazim u nikakvu matematiku.

Linker
25. travanj 2024 16:09