Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
NOVO POSRTANJE MAJSTORA S MORA

VIDEO: OSIJEK BACIO HAJDUK NA KOLJENA Niz pogrešaka koban za Bijele: Pogledajte kako je fantastični Ejupi riješio derbi kola

Osijek je bio bolji od Hajduka 2:1 u derbiju 23. kola HNL-a. Ejupi je zabio oba gola za Slavonce (63.-11m,80.), a za Dalmatince je smanjio Futacs u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 05. ožujak 2017. 10:12

OSIJEK - HAJDUK 2:1 (Ejupi 63-11m', 80'/Futacs 90')

Gradski vrt. Gledatelja 4959.

Osijek: Mikulić - Matas, Škorić, Barać, Barišić - Mioč, Vojnović - Boban (od 21. Perošević), Knežević (od 75. Grgić), Lopa (od 88, Lukić.) - Ejupi Trener Zoran Zekić.

Hajduk: Stipica - Ismajli (od 81, Bašić), Ćosić, Nižić, Kvesić -Jefferson (od 68. Tudor), Savas, Barry - Vlašić - Futacs, Said (od 73. Ohandza) Trener Joan Carrillo.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Križarić i Kezele. Četvrti sudac: Vidulin. Delegat: Podnar.

-----------------------------------------------------------------------

U derbiju 23. kola Prve HNL nogometaši Osijeka su pred svojim navijačima svladali splitski Hajduk sa 2-1 (0-0), a oba pogotka za Osječane postigao je Makedonac Muzafer Ejupi.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a na prvi su gledatelji u Osijeku čekali do 63. minute. Ejupi je srušen u kaznenom prostoru što je sudac Ivan Bebek opravdano sankcionirao kaznenim udarcem. Makedonski reprezentativac sam je preuzeo odgovornost i sigurno realizirao jedanaesterac za vodstvo Osječana.

Drugi pogodak na ovoj utakmici, a svoj 11. prvenstveni u ovoj sezoni, Ejupi je postigao u 80. minuti, kad je iskoristio smušenost Hajdukove obrane, dobro prihvatio dubinsku loptu, zaobišao vratara Stipicu koji je istrčao na 30 metara od svog gola te mirno poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Hajdukova nastojanja da dođe do pogotka ostala su samo na pokušajima sve do četvrte minute sudačke nadoknade, kad je Marko Futacs uspio svladati domaćeg vratara Mikulića za konačnih 2-1.

Osijek se ovom pobjedom, prvom u nastavku prvenstva, bodovno izjednačio s Hajdukom (41), ali su Splićani još uvijek na trećem mjestu zahvaljujući boljoj gol-razlici. Vodeća Rijeka ima 61 bod, a drugoplasirani Dinamo 55. Na začelju su Split sa 12 i Cibalia sa 9 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:49