Gavranović
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
SIGURNA POBJEDA

VIDEO: OTIŠAO OLMO, A ISKAZAO SE DINAMOV DVOJAC O ČIJEM SE ODLASKU PRIČA OVE ZIME Bjelica je Dilaveru dao novu ulogu, leđa su mu čuvala modri klinci

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. siječanj 2020. 17:46

Dinamo - Orijent 2:0

Rovinj. SC Valbruna. Gledatelja 100. Sudac: Kristijan Radovan.

Strijelci: 1:0 - Gavranović (37). 2:0 - Gavranović (39)

Dinamo (4-1-4-1): Zagorac - Moharrami, Šutalo, Gvaridol, Moubandje - Dilaver - Hajrović, Ćuže, Majer, Mišković - Gavranović. (od 46 su igrali: Kim, Andrić, Baturina i Krizmanić) Trener: Nenad Bjelica

Orijent (4-2-3-1): Popović - M. Petrović, Mulac, Tadejević, Vidas - Mohorovčić, Liber - Monjac, Iličić, Fućak - Gerc (još su igrali: Herman, Ivančević, Milinović, Andrić, Marić, Svetić, Šantek, Črnko, Fatić). Trener: Fausto Budicin

Nije Birmingham loše birao kad je Marija Gavranovića želio dovesti na posudbu, a želi ga još uvijek. Modri napadač je u formi, na treningu, ali i na utakmicama. Danas je bio njegov dan, upravo zahvaljujući njemu Modri su u završnici prvog poluvremena slomli čvrstog drugoligaša.

Kod prvog pogotka, Mišković je izborio loptu, dobacio do Moubandjea, koji prizemnom loptom na drugoj stativi pronalazi Gavranovića kojem nije bilo posebno zahtijevno pogoditi mrežu. Kod drugog pogotka, akciju je započeo Čuže, a ovoga puta raspoloženom modrom napadaču asistirao je Hajrović.

Kad smo već kod Hajrovića i on je danas bio na visokoj razini, rastrčan i raspoložen. Tako su eto, Gavro i Hajro, dečki o kojima se govori da bi do konca ovog prijelaznog roka mogli napustiti plavu svlačionicu, bili jako dobri. Ovakvi kakvi su bili danas svakako bi bili dobar izbor za one koji ih žele dovesti. Ali super su i za Dinamo ako će ostati.

Odličnu partiju ponudio je i Lovro Majer, bio je glavna figura sredine travnjaka, neki njegovi potezi bili su prava nogometna čarolija, dominirao je, svaka njegova lopta imala je adresu, zaista je na najbolji moguči način razigravao suigrače. Bilo je zanimljivo vidjeti Emira Dilavera na poziciji defenzivnog veznog, dobro se snalazio na poziciji ispred mladih nada, stopera Gvardiola i Šutala. Moharrami i Moubandje također su ponudili dosta toga dobroga, sve u svemu gledali smo još jednu zgodnu predstavu momčadi Nenada Bjelice u kojoj su Modri imali još dosta prilika.

S druge strane Orijent je pokazao da nije uzalud na drugom mjestu Druge HNL, momčad Fausta Budicina ima talenta i perspektive. Makar shodno svojoj kvaliteti u odnosu na hrvatskog prvaka, ipak prema naprijed nisu mogli ništa napraviti. No protiv Modrih to ne mogu niti prvoligaški klubovi.

Prije utakmica minutom šutnje odana je počast Zlatku Mesiću, članu slavne generacije '67, te Dinamovom kroničaru Frediju Krameru. U subotu od13 sati Modri igraju posljednju utakmicu na rovinjskim pripremama, protivnik je Koper. Nakon te utakmice, Bjeličina momčad vraća se u Zagreb.

Linker
21. travanj 2024 23:32