Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
1.HNL

VIDEO: POGLEDAJTE GOLČINU RADOŠEVIĆA ZA VODSTVO HAJDUKA! NOVI SJAJAN POGODAK 'BOMBARDERA S MORA' Hajduk nakon tri utakmice posta stigao do pobjede

U dvoboju 11. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka pobijedili Inter iz Zaprešića s 2-0 (1-0). Hajduk je na Poljudu s lakoćom dobio Inter s 2-0 i učvrstio se na trećem mjestu ljestvice.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. rujan 2017. 17:50

HAJDUK - INTER 2:0 (Radošević 9', Erceg 58')
HAJDUK (4-3-2-1): Stipica - Tudor, Nižić, Borja Lopez, Memolla - T. Bašić , Radošević, Hamza (od 83. Kožulj) - Pešić (od 70. Šehić), Erceg - Said (od 75. Almeida). TRENER Joan Carrillo.
INTER (5-4-1): Santini - Bosec, Dalić, Grgić, Komorski, Mamić - Rak (od 74. Tomičić), Mazalović, Postonjsk, Bencun (od 46. Regan) - Andrić (od 87. Rešetar). TRENER: Samir Toplak.

Nakon 35 dana posta, stigao je Hajduk do prve pobjede u HNL-u. U tri prethodna susreta uzeo je tek jedan bod, zato je jasno kako je pobjeda došla kao naručena pred prvenstvenu stanku. Tim više što za dva tjedna na Poljud dolazi Cibalia, pa Bijeli mogu vezati dvije pobjede prije derbija sa Dinamom.

Nisu hajdukovci briljirali protiv Intera, bila je to utakmica puna želje i htijenja, ali uz evidentan nedostatak kvalitete, pa se zato Hajduk muči na putu ka pobjedi i protiv slabašnih, beskrvnih suparnika poput Intera.

Pritisnuti imperativom pobjede priželjkivali su Bijeli rani pogodak i želja im se ostvarila već nakon devet minuta. Radoševićev prvijenac za Hajduk u HNL-u, točno u 50. nastupu Dugopoljca za splitski klub srušio je na trenutak obrambeni blok gostiju. Ali, ništa se nakon Radoševićevog zgoditka nije promijenilo u prvom dijelu. Inter nije izašao iz svoje obrambene kućice, nisu se Toplakovi igrači ohrabrili i krenuli u igru, a Bijelima pogodak nije naznačio seriju, neku kišu golova kako su se ponadali navijači.

Imali su hajdukovci prilika, ali ne i koncentracije u realizaciji. Falilo je preciznosti, nedostajalo je mirnoće, prvenstveno u Saida koji je u nekoliko navrata ušao u matne situacije. Najbolju nije iskoristio u 29. minuti kada je njegov udarac sa dva i pol metra u padu na gol-liniji nogom blokirao kapetan gostiju Mazalović. Potom je Said u 39. na ubačaj Tudora sa desne strane pucao glavom sa četriti metra preko vratiju. Četiri minute kasnije ponovno je Ganac u glavnoj ulozi, primio je lopta na rubu kaznemog prostora, okrenuo se sa čuvarom na leđima, ali udarac sa 15-ak metara otišao je visoko, prema semaforu.

Hajduk je dominirao u prvom dijelu, Carrilova momčad uputila je 12 udaraca prema vratima Santinija, ali samo su tri pokušaja završila unutar okvira vratiju. Najveće opasnosti pred vratima Santinija stvarali su prekidi Tome Bašića, ali Hugo Almeida niej bio u kakznem prostoru nego je prvi dio gledao s klupe. S druge strane Inter potpuno bezopasan. Čak se može reći i bojažljiv, sramežljiv u prvih 45 minuta. Bez udarca prema vratima sa tek 32 % posjeda. Zaprešićani stisnuti u svojih 30-ak metara čekali su priliku za kontru, ali nisu imali igrača koji bi iznio loptu sa svoje polovice. Zato se njihova izvedba svela na pokušaje da što dalje izbace loptu bez nekog nogometnog smisla. Ali, kako Hajduk nije znao posjed pretvoriti u osjetnije vodstvo, ostala je i Zaprešićanima nada u drugi dio kada su prvi već prespavali.

Ali, utakmica bez podražaja uspavala je i Bijele što ih je umalo koštalo pogotka kada je Tudor u 50. minuti uputio kratku povratnu prema Stipici, praktički gurnuo u prostor za Andrića koji je sa 12 metara pokušao pucati, međutim Memolla je u zadnji trenutak uspio blokirati udarac. Iz kornera je Inter ponovno zakuhao u petercu Bijelih i zvižduci upozorenja začuli su se sa tribina. Ali, ima Hajduk Antu Ercega. Hamza je donio loptu, a Erceg je u 58. minuti umirio navijače i ugasio ambicije gostiju.

Ponovno je Said mogao do pogotka u 63. kada je izašao sam pred Santinija, ali nije to bila večer 24-ogodišnjeg napadača. Obranio je Santini pokušaj Saida u situaciji "jedan na jedan", a potom je u 67. skinuo i slobodan udarac kojeg je napadač Bijelih izveo ljevicom sa 18 metara. Pljesak su zaradili izvođač i vratar, ali ostalo je 2:0 na semaforu. Kao i na kraju susreta premda je Hajduk preko Ercega i dvaput Almeide imao prigode povećati vodstvo. Portugalac je pokušao atraktivnim lobom, pa mu je drugi put obranio Santini, ali unatoč promašajima, dobio je pljesak. Vole ga navijači na Poljudu. Kao i Hamzu, najboljeg pojedinca dvoboja kojeg su pljeskom ispratili sa travnjaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:15