Damir Krajac / CROPIX
PRVE REAKCIJE

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE DINAMO PROSLAVIO NASLOV HRVATSKOG PRVAKA Nakon slavlja protiv najljućeg rivala oglasio se Bjelica, Olmo nasmijao novinare

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2019. 23:49

Dinamo je novi/stari prvak HNL-a u sezoni 2018/2019. Pobjedom nad Hajdukom na Maksimiru (3:1) dinamovci su prigodno obilježili proslavu titule pred zagrebačkom publikom.

Sjajna atmosfera i ugođaj dostojan vječnog derbija nastavljen je i nakon susreta, dok je s tribina odjekivalo: 'Šampioni, šampioni!'.

Mario Šitum s obitelji na travnjaku dočekao je dodjelu trofeja:

"Zahvaljujem svim ovim ljudima, niti kiša ih nije rastjerala. Ponosni smo na cijelu ovu sezonu, a sada idemo rasteretiti se malo i odmoriti."

Njegov suigrač i potencijalni nositelj igre novog Dinama Ivan Šunjić naglasio je:

"Bila je ovo fantastična utakmica i fantastična sezona, još uvijek sam pod dojmom. Ponosan sam na dečke. Svaka čast i navijačima, ostali su slaviti s nama po ovoj kiši."

VIDEO: Davorin Olivari

Trener Hajduka Siniša Oreščanin na press konferenciju stigao je miran, tako je i komentirao događaje.

"Utakmica je bila otvorena, dobra za gledati. Dinamu čestitke na osvojenoj tituli, te na današnjoj pobjedi. Bili su konkretniji, zabijali su pogotke na vrijeme, u dijelovima svoje igre kad su malo dominirali", kazao je u uvodu.

Na pitanje kako bi prokomentirao sezonu odgovorio je kako Hajduk može biti zadovoljan s 'izvučenom sezonom'.

"Otkada smo preuzeli momčad napravili smo dobar posao. Današnju utakmicu sam shvatio kao jedan test za ono što nas čeka dalje...", poručio je Oreščanin.

VIDEO: Jakov Novak

Dinamo je sezonu osvojio s 25 bodova više od drugoplasirane Rijeke i s čak 30 više od četvrtoplasiranog Hajduka. Osijek je sezonu završio na trećemu mjestu.

"Bila je ovo sjajna sezona, na kraju i pobjeda nad Hajdukom, za naše navijače. Nemam riječi kojima bih opisao sreću", rekao je Nenad Bjelica u uvodu.

"Kao trener moram biti više nego ponosan na igrače. Ne samo kako su igrali,nego i kako su se ponašali. To su vrhunski profesionalci, vrhunski ljudi. Velika mi je čast bila raditi ovu godinu i već se radujem ponovnom susretu i novim izazovima. Što se današnje utakmice tiče, bila je to apsolutno zaslužena pobjeda. Mi to zaslužujemo. Dečko su ostavili srce na terenu, još jednom velike čestitke i zahvala. Idemo u nove pobjede", dodao je Bjelica i nastavio s hvalospjevima.

VIDEO: Davorin Olivari

Upitan je Bjelica koliko je teško čuvati mentalitet 'nema tu stajanja' usprkos rezultatu?

"S ovim momcima to nije uopće teško. Oni su svi karakterni dečki. Pokazali smo veliku profesionalnost u svim utakmicama usprkos ranije osiguranom naslovu i danas stavili točku na i u jednoj jako lijepoj utakmici", objasnio je Dinamov trener, dok se Dani Olmo šalio popravljajući frizuru Izetu Hajroviću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:10