Screenshot: HNTV
DAN ZA SLAVLJE

VIDEO: POGLEDAJTE LUDNICU U SVLAČIONICI DINAMA Igrači donijeli poseban poklon za Bjelicu, trener Modrih se oduševio kad je vidio što su mu spremili...

Trener Dinama odradio je u srijedu stotu utakmicu kao trener Dinama, a nakon velike pobjede protiv Hajduka dobio je i prigodan poklon od svojih igrača.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2020. 23:15

Trener Dinama Nenad Bjelica rekao je u najavi derbija "Ako pobijedimo Hajduk, 99 posto smo prvaci!". To se u srijedu i dogodilo na Poljudu, aktualni prvak slavio je 2:0 pogocima Kadziora i Ademija (Hajduk je sat vremena imao igrača manje), na Poljudu i odmakao drugoplasiranom Hajduku na 17 bodova.

Mnogi će reći nedostižna prednost 11 kola prije kraja.

"Čestitao bi i Hajduku na dobroj utakmici, a mi smo sretniji jer smo pobijedili velikog rivala i drugog na tablici. Povećali smo prednost i dobili još na samopouzdanju", kazao je Bjelica.

Trener Modrih je konstatirao da je utakmica bila ravnopravna dok se igralo "11 na 11".

"Utakmica je bila izjednačena do isključenja Ismajlija. U drugo poluvrijeme smo ušli tako da smo željeli kontrolirati utakmicu, ali već nakon druge akcije smo došli do vodećeg zgoditka koji je promijenio stanje na terenu. Imali smo nakon toga još više prostora što je rezultiralo i drugim pogotkom za rješenje utakmice. Moja 100. utakmica, lijepa pobjeda za jubilej", sa osmjehom je kazao sretni Bjelica.

Jeste li imali posebne pripreme za utakmicu sa Hajdukom?

"Koliko nam je vrijeme dozovolilo. Neke detalje smo radili, manje-više je to dobro izgledalo, ali za ovakvu utakmicu nema velike pripreme. Svaki igrač je sam po sebi motiviran".

Pedagoška mjera za Petkovića se pokazala učinkovitom, jer centarfor podiže formu.

"Svi igrači imaju dobro i lošije faze, treba ih ponekad razmrdati. Puno lijepog se Petkoviću događalo kroz zadnjih godinu i pol dana. Sada je dobio šansu, koju dobro koristi, ali imamo tri vrhunska napadača i svatko će dobiti prtiliku u određenom trenutku".

Imate 62 boda, osjećate li se kao prvaci?

"Još nitko nije bio prvak sa 62 boda, nismo ni mi".

Ostajete li trener Dinama i sljedeće sezone?

"Imam ugovor još godinu i pol dana, stoga pretpostavljam da ću biti trener Dinama i sljedeće sezone".

Pogledajte golove s derbija:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:17